bogrács
PISZTRÁNG SÜTVE
Receptet feltöltötte: admin
PISZTRÁNG SÜTVE
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

4 pisztráng (egyenként , kb. 25 dkg)
1 mokkáskanál őrölt bors

1 dl fehérbor
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
3 zöldpaprika
2 paradicsom
1 kg burgonya
1 evőkanál pirospaprika

Elkészítési módja:

A pisztrángot lepikkelyezzük, megmossuk és besózva félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasban kiolvasztjuk, majd a közben megtisztított, felaprított vöröshagymát megfuttatjuk rajta. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, húsukat 2 centis kockákra vágjuk. A hagymás alapra szórjuk, és 4-5 percig pároljuk. A burgonyát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk, ahogyan a chipshez szokás. A lecsóhoz keverjük, megsózzuk, egy kevés pirospaprikával fűszerezzük, és egyenletesen tepsibe terítjük. Alufóliával lefedjük, majd sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) 45 percig pároljuk. A pisztrángokat a maradék pirospaprikával meg a borssal kívül-belül bedörzsöljük, a burgonyára fektetjük, és lefedve változatlan lánggal, 15 percig pároljuk. Ekkor a borral meglocsoljuk , és 10 percre visszarakjuk a sütőbe.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A jól bevált harcsázó technika a kuttyogatás ősi magyar horgászmódszer!