bogrács
Ponty Molnárné módra
Receptet feltöltötte: kzoli
Ponty Molnárné módra
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

4 személyre: Kb 1 kg pontyfilé, zsemlemorzsa, liszt, tojás a panírozáshoz kb 5dkg. vaj, 1 citrom vagy lime, 1 csokor petrezselyem zöld

Elkészítési módja:

A pontyfilé szeleteket rántsuk ki. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, az apróra vágott petrezselymet beledobjuk. Ügyeljünk, hogy ne fonnyadjon meg, maradjon ropogós. Amikor együtt átforrósodtak belefacsarjuk a citrom levét. A meleg rántott filéket öntsük le az így kapott mártással. Köretnek friss bazsalikomlevéllel és vágott olajbogyóval bolondított krumlipürét adjunk hozzá. Aki nem szereti a halat, az is megkóstolhatja.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A csukaivadék, amikor eléri a 20 mm-es hosszt az addig kerekesférgekből és planktonszervezetekből álló étrendje jelentősen megváltozik. Átvált ragadozó életmódra. Amennyiben nem elég sikeres az erre az időszakra eső pontyfélék ívása, a csukák közti kannibalizmus jelentős méreteket ölthet.