bogrács
RÁNTOTT KESZEG ECETBEN
Receptet feltöltötte: admin
RÁNTOTT KESZEG ECETBEN
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1,20 kilós hal
10 dkg zsemlemorzsa
2,5 dl tejföl
30 dkg vöröshagyma
1 dkg egész bors
1 dkg só
3 tojás
1 dkg cukor
10 dkg liszt

Elkészítési módja:

Az étel bármilyen méretű apró, szálkás halból készíthető, de legjobb a keszeg, vagy a compó. A halakat megtisztítjuk, hideg vízben többször átmossuk, sóval bedörzsöljük. Egy óra hosszat állni hagyjuk a sóban, majd lisztbe, felvert tojásba mártjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, bő,  forró zsírban, vagy olajban kisütjük. A 30 deka vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy lábasban 7,5 deci vízhez 2,5 deci ételecetet, 1-2 kávéskanálnyi cukrot keverünk és felforraljuk. Az előkészített üvegtál aljára egy sor hagymát rakunk, föléje pedig egy sor rántott keszeget. Ezt a sorrendet ismételjük meg amíg a hagyma és a hal elfogy. Az utolsó sor fölé kávéskanálnyi egész borsot teszünk, s ráöntjük a forró ecetes levet. Hűvös helyen 3 napig állni hagyjuk. Fogyasztáskor teljesen szálkamentesek. Különleges ízű, rendkívüli tápértékű halételt kapunk, amely hűtőszekrényben hosszabb ideig is eláll, tehát egyszerre nagyobb mennyiség is készíthető.

Hozzászólások
aspius22008.01.16.Admin,kettő dolgot árulj el:irdalás kell-e,és hova lett a 2.5 dl.tejfől?üdvözlet
bubulac2007.12.13.Köszönöm a receptet, régebben már hallottam már róla. Vágre valaki leírta. Ez valóban egyszerű és finomlehet. Mjd tavasszal keszegezésután kipróbálom.
Üdv: bubulac.
Gabesz0012007.12.06.Ezt megcsináltattam apukámmal. NEgész finom volt, és egyszerü alapanyagokból. Köszi a receptet : )
jenci2007.10.01.Most leírtam és legközelebb ki is próbálom és ha finom megcsinálom máskor is.
Az ezüstkárász 1954-ben került be hazánkba Bulgáriából tógazdasági tenyésztés céljából. Rövid időn belül megjelent a vad vizekben is, ezzel kiszorítva az őshonos aranykárászt.