bogrács
ROSTON SÜLT FOGAS PILISI MÁRTÁSSAL
Receptet feltöltötte: admin
ROSTON SÜLT FOGAS PILISI MÁRTÁSSAL
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1,5 kg-os fogas
2 evőkanál liszt
1,5 dl olaj
 só

Elkészítési módja:

1. A fogast lepikkelyezem, felbontom, a belső részét kiszedem, a fejét levágom. Gondosan megmosom, letörlöm, és deszkára fektetem. Éles késsel - a farkánál kezdve - lefejtem a gerincről először az egyik filét, majd a halat megfordítva, a másikat is. A bőrt késsel lenyúzom róla. A filéket négy nagyobb vagy nyolc kisebb szeletre vágom. Megsózom, és lisztben megforgatom.
2. Kevés forró olajban mindkét oldalán aranysárgára sütöm.
3. Tálaláskor a roston sült filék felét bevonom pilisi mártással, és hercegné burgonyákkal körítve tálalom.

Hozzászólások
drDiNS2011.01.22.Biztosan fonom, de ha valamit lisztbe forgatunk és utána olajban sütünk ki,akkor az nem roston sült! Üdv. dns
molamobil2011.01.21.Hát igen a lényeg maradt le! Mi az a PILISI MÁRTÁS?
PatakyTom2011.01.07.Ha leírnád a pilisi mártás és a hercegné burgonya receptjét is,megköszönném,mert szívesen kipróbálnám!
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.