bogrács
ROSTON SÜLT HARCSASZELET
Receptet feltöltötte: admin
ROSTON SÜLT HARCSASZELET
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

4 (kb. 80 dkg) harcsaszelet
1 csapott evőkanál
halfűszerkeverék

1 dl olaj
10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítési módja:

1. A harcsaszeleteket besózom, bedörzsölöm a halfűszerekkel, és hűtőszekrényben 1 órán át pihentetem, hogy a fűszerek és a só jól átjárja.
2. Kevés olajat forrósítok.
3. A harcsaszeleteket morzsába mártom, és a forró zsiradékban mindkét oldalukat szép pirosra sütöm. A sütési idő a halszelet vastagságától függően 6-10 perc. A sütés után lecsöpögtetem az olajat a halról.
4. Hasábburgonyával tálalom. Külön csészében tartármártást kínálok hozzá.
5. A harcsaszeleteket faszénparázzsal működő háztartási rostsütőn is el lehet készíteni, de  akkor nem kell morzsába mártani. Elég csak olajjal bekenni a felületét.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.