bogrács
Sajtal töltött ponty
Receptet feltöltötte: FishKngiht
Sajtal töltött ponty
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

tőkehalfilé 1,2 kg,tolnai sovány sajt vagy trappista light 12 dkg,kávétejszín (cukormentes, 10% zsíradéktartalommal)4dl,só,bors,kapor,margarin a jénai kikenéséhez,pár,csepp,citromlé

Elkészítési módja:

A tőkehalfilét tenyérnyi darabokra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal és kaporral. A sovány sajtot lereszeljük és összekeverjük a kávétejszínnel (sűrűbb masszát kapunk). Enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy jénai tálat margarinnal vékonyan kikenek, majd belerakom a fűszeres halszeleteket, pár csepp citrommal ízesítem és vékonyan elkenem rajta a tejszínes-sajtos masszát. Előmelegített sütőben megsütöm, amíg a sajt megolvad és a teteje egy kis színt kap (én kb. 30 percig szoktam sütni).

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.