bogrács
SAJTOS PONTYSZELET VAJBAN SÜTVE
Receptet feltöltötte: admin
SAJTOS PONTYSZELET VAJBAN SÜTVE
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

80 dkg tisztított ponty

8 dkg vaj
1 dl rajnai rizling
10 dkg trappista sajt
1 dl tejszín
1/2 csomó metélőhagyma

Elkészítési módja:

1. A megtisztított pontyot négy egyforma vastag szeletre vágom és besózom.
2. Vajjal kikent tűzálló tálba kevés bort öntök, belefektetem a halszeleteket, és fedő alatt kissé megpárolom.
3. Közben lereszelem a sajtot. Belekeverem a tejszínbe a finomra összevágott metélőhagymával együtt.
Megsózom, és a félig párolt halszeletek tetejére öntöm.
4. Forró sütőbe tolom a tálat, és addig sütöm, amíg a tejszínes sajt kissé meg nem pirul rajta.
5. Vajas, főtt burgonyával tálalom.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Halak esetében alapvetően kétféle pikkelyt különböztetünk meg. Az egyik a reszelős felületű fésűs (ctenoid) pikkely, mely a hazai halfauna tekintetében többek között a sügérnél tapasztalható. Míg a másik, a kerekded geometriájú, sima felületű úgynevezett kerek (cycloid) pikkely, mely például a pontyra jellemző.