bogrács
Serpenyőben sült harcsafilé zsályával, citrommal, grillezett polentával és pikáns mustárral
Receptet feltöltötte: kohicmikop
Serpenyőben sült harcsafilé  zsályával, citrommal, grillezett polentával és pikáns mustárral
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

3 X 7dkg-os harcsa filé, friss zsálya, petrezselyem, citrom, fehérbor, francia mustár (dijoni), polentához : kukoricaliszt, víz ,vaj, só

Elkészítési módja:

A 3 X 7 dkg-os harcsafiléket érme alakúra formázom, majd mindkét oldalán, vajon elősütjük, ezután kivesszük, ráborítjuk a zsályalevelet, nyersvajat teszünk rá és sütőben készre sütjük (180 fok, 6-8 perc). A visszamarat zsiradékban finomra vágott petrezselymet futtatunk, citromlevet facsarunk bele, kevés fehérbort adunk hozzá, francia mustárt, majd forralunk rajta egyet. A polentát elkészítjük : 20 dkg kukoricaliszt vagy kukoricadara, 1l víz(vagy tej), 3 dkg vaj, só A sós vizet (tejet) felforraljuk, habverővel folyamatos keverés közbe hozzáadjuk a kukoricalisztet(kukoricadarát). Amikor besűrűsödik hozzáadjuk a vajat, majd formába öntjük és kihűtjük. Késöbb 3 tégla testet vágunk belőle és meggrillezzük. (tálalásnál ennek a tetejére megy a harcsa). Zsályalevéllel és grillezett citrommal dekoráljuk.

Hozzászólások
kohicmikop2008.09.04.Bocsi ! az ételt 1 főre kalkuláltam (3 X 7 dkg) de a polentát azért írtam így több személyre elkészítve mert elkészíted az arányt amit leírtam és formába kiteszed kihűlni. Ezután kell késsel az 1 adag ételhez a 3 téglatest formájú (vagy bármilyen más formájú) darabot kivágni! az a 3 kis tégla lesz a halunk alatt 1 adaghoz.
Minden jót és jó étvágyat ha elkészítenéd.
nandi2008.09.03.Látszik, hogy profi vagy , az étel kellemesnek tűnik ! Ha megengedsz két észrevételt : 1) Hány főre kalkulálsz ? ( 3 X 7 dkg Harcsa kevésnek tűnik 1,2 kg körethez ) 2) A Polentát gazdagítanám valamivel.
A vicsege a kecsege és a viza keresztezéséből születő hibrid, melyet az 1970-es években tenyésztettek ki a szarvasi Haltenyésztési Kutató Intézetben.