bogrács
süllő egészben
Receptet feltöltötte: imi6878018
süllő egészben
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

Hozzávalók: 1 db 1,5 kg süllő, 10 dkg só, 20 dkg zsemlemorzsa, 15 dl olaj, 2 db fejes saláta, 3 db citrom, tartármárt

Elkészítési módja:

Készítés: A süllő pikkelyeit gondosan lekaparjuk. Ezután kibontjuk, és belsőségeit eltávolítjuk. Az uszonyokat a gerincről és a has alatti részről levágjuk. A kopoltyút és a szemeket kiszedjük. A süllőt megmossuk, majd leszárítjuk. A testet kívűlről beirdaljuk, majd kívül-belül megsózzuk, és rövid ideig állni hagyjuk, hogy a só jól átjárja a hal húsát. A szájába egy darab nyers burgonyát helyezünk, hogy ebben a nyitott formában süljön majd készre. Ezután a süllőt meghajlítjuk, így kifli alakúra formázzuk, és zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajba helyezzük, mindkét oldalát pirosra sütjük úgy, hogy közben locsolgatjuk a forró olajjal. A készre sütött süllőt csepegtetőrácsra - vagy szalvétára - emeljük, ügyelve arra, hogy ne törjön el. Szájából óvatosan eltávolítjuk a sült burgonyát. Egy haltányérra helyezzük az orrával és farkával felfelé a ropogósra sült halat. Körberakjuk hasábburgonyával vagy petrezselymes burgonyával. A süllő szájába és a tál két végére citromgerezdeket helyezünk. Salátalevéllel díszítjük. Külön adunk hozzá jól előhűtött tartármártást mártásoscsészében. Köretnek hasábburgonyát vagy petrezselymes burgonyát ajánlunk.

Hozzászólások
aspius22008.06.22.Pedig,nagyon finom...
aspius22008.06.22.Mit szólsz hozzá szép hard core fish barátocskám???csülökpörkőlt!az nem állatból van...ezek vagytok,ha egyáltalán vagytok,11 évtől!!!
A csukaivadék, amikor eléri a 20 mm-es hosszt az addig kerekesférgekből és planktonszervezetekből álló étrendje jelentősen megváltozik. Átvált ragadozó életmódra. Amennyiben nem elég sikeres az erre az időszakra eső pontyfélék ívása, a csukák közti kannibalizmus jelentős méreteket ölthet.