bogrács
SÜLLŐ KRUMPLIÁGYON
Receptet feltöltötte: admin
SÜLLŐ KRUMPLIÁGYON
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

50-60 dkg-os süllő,
50 dkg burgonya,
fokhagyma,
majoranna,
tárkony,
fehérbors,
só,
1 db tojás,
1 pohár tejföl,
vegeta.
10 dkg kemény sajt

Elkészítési módja:

A megtisztított süllöt a füszerekkel kivűl, belül meghintem, majd alufóliába csomagolva egy-két órára hűtőbe teszem. Ha van idő akkor legjobb ha egy napot áll a fűszerekben. A burgonyát héjában félig megfőzöm, majd megpucolva, karikára vágva azt, a tepsibe rakom egy kevés olajra. A süllőt előveszem és serpenyőben mindkét oldalán félig átsütöm. Ezután a krumpliágyra helyezem. A tejfölt, a tojással, egy kevés vegetával és egy deci vizzel összekeverem, majd a sajtot belereszelve, azzal is megkeverem. Ezt az öntetet a tepsiben lévő krumplira és halra öntöm, majd előmelegített sütőbe teszem és addig sütöm amig az öntett kissé megpirul. Az ételhez jófajta fehérbort Somlói Juhfarkot ajánlok.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.