bogrács
Sült Lazac cukkini mártással
Receptet feltöltötte: FishKngiht
Sült Lazac cukkini mártással
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

40dkg lazac filé, bőr nélkül,oliva olaj,0,5 ek borecet,1 kk Dijon mustar,1 maréknyi koriander,petrezselyem,vöröshagyma,1 közepes cukkini,pirospaprika,oregano,citrom

Elkészítési módja:

MINDEN HÉTFŐN UJJAK KERÜLNEK FELTÖLTÉSRE!!! Egy kis tálkában összekeverjük a fuszereket és egy csipet sót. Beleforgatjuk a lazacszeleteket. Serpenyőben forró olajon közepes lángon megsütjük mindkét oldalát. Ezután tepsibe tesszük (vagy ha van lapattinthatós nyelű serpenyőnk, akkor azzal együtt betesszük a sütőbe) és előmelegített sütőben sütjük míg finom puha nem lesz. Közben a hagymát és a cukkinit felkockázzuk és a petrezselymet felaprítjuk. Olajon a hagymát és a cukkinit puhára (szinte pépesre) sütjük, hozzáadjuk a mustárt és a borecetet, majd a legvégén a petrezselymet. Facsarhatunk bele citromlevet is, még pikánsabb lesz (vagy akár a lazacot is meglocsolhatjuk vele talalás előtt.) Jól elkeverjük, majd félretesszük hűlni.

Hozzászólások
umiimma2009.11.28.nyami.nyami! :)
Halak esetében alapvetően kétféle pikkelyt különböztetünk meg. Az egyik a reszelős felületű fésűs (ctenoid) pikkely, mely a hazai halfauna tekintetében többek között a sügérnél tapasztalható. Míg a másik, a kerekded geometriájú, sima felületű úgynevezett kerek (cycloid) pikkely, mely például a pontyra jellemző.