bogrács
Szalma Keszeg.
Receptet feltöltötte: Cserigyu
Szalma Keszeg.
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

4-5 dr tenyeres keszeg,kárász vagy dévér.

Elkészítési módja:

Megtisztitás után,a halat a gerince mellett,elhasitjuk,és 1-2 cm es csikokra fevágjuk.Jól megsozzuk,és forró oljba tesszük,és hirtelen többször átforditjuk,és szép pirosra sütjük.Szinte olyan lesz mint a ropi,szalma krumplival,tartárral nagyon finom.Jó étvágyat hozzá.

Hozzászólások
fulespeti2009.07.01.Ez a lehető legegyszerűbb ételek egyike és nagyon finom is. :D :P :)
A világ halfajokban leggazdagabb családja a pontyféléké, 1500-nál is több alfajt számlál. Megtalálhatók a trópusi- és mediterrán égövben éppúgy mint a sarkvidéken túli édesvizekben. Eredetileg Afrikában, Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában voltak őshonosak, mára azonban a mesterséges telepítéseknek köszönhetően az összes kontinensen fellelhetők.