bogrács
Szalma Keszeg.
Receptet feltöltötte: Cserigyu
Szalma Keszeg.
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

4-5 dr tenyeres keszeg,kárász vagy dévér.

Elkészítési módja:

Megtisztitás után,a halat a gerince mellett,elhasitjuk,és 1-2 cm es csikokra fevágjuk.Jól megsozzuk,és forró oljba tesszük,és hirtelen többször átforditjuk,és szép pirosra sütjük.Szinte olyan lesz mint a ropi,szalma krumplival,tartárral nagyon finom.Jó étvágyat hozzá.

Hozzászólások
fulespeti2009.07.01.Ez a lehető legegyszerűbb ételek egyike és nagyon finom is. :D :P :)
Halak esetében alapvetően kétféle pikkelyt különböztetünk meg. Az egyik a reszelős felületű fésűs (ctenoid) pikkely, mely a hazai halfauna tekintetében többek között a sügérnél tapasztalható. Míg a másik, a kerekded geometriájú, sima felületű úgynevezett kerek (cycloid) pikkely, mely például a pontyra jellemző.