bogrács
Töltött Csuka Vajas, fehérboros mártással, tavaszi petrezselmyes burgonyával, julienne vegyes zöldséggel
Receptet feltöltötte: kohicmikop
Töltött Csuka  Vajas, fehérboros mártással, tavaszi petrezselmyes burgonyával, julienne vegyes zöldséggel
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

Csuka, Más apróbb fehér halak, gomba, paradicsom, petrezselyem, bazsalikom, tojás, tejszín, vaj, fehérbor, citrom, zöldfűszerek, fokhagyma, babérlevél, zsálya, újburgonya, koktélparadicsom, dióolaj, s.répa, zeller, 3 színű kaliforniai paprika, póréhagyma, cukkini

Elkészítési módja:

A csukát körben megveregetjük, így lehet majd könyebben lehúzni a bőrét a gerincről. A feje alatt körbevágjuk, majd gondosan elválasztjuk a bőrét a testétől. A csuka húsából és más apróbb fehér halak húsából tölteléket készítünk. A szálkamentesség eléréséhez a kész töltelék alapot átpaszírozzuk. Adunk hozzá vajon szotírozott apróra vágott gombát, héj nélküli paradicsomot, petrezselymet, bazsalikomot, tojást, pici tejszínt. A tölteléket a csuka bőrébe tömörítve visszatöltjük. Az így előkészített csuka bőrét aranybarnára elősütjük, majd kivajazott magas szélű tepsibe helyezzük. Fehérborral lelocsoljuk, vajazott zsírpapírral lefedjük és sütőben készre sütjük. Sütés közben fontos locsolgatni a levével, mert felülete így puhább lesz.(könyebben lehet szeletelni) Tálalásnál a csukát vékony pengéjű késsel szeleteljük, kissé rézsútosan. A csuka levét vajjal, fehérborral, citrommal, zöldfűszerekkel, fokhagymával, babérlevéllel, zsályával összeforraljuk, szűrjük, montírozzuk (vaj darabkákat helyezünk a mártás tetejére hogy ne bőrösödjön be és bársonyos maradjon). Pici, hordó alakúra hámozott új, tavaszi petrezselymes burgonyával és vajjal, dióolajjal bekevert, sóval ízesített vegyes forrázott julienne(vékony 6-7centis csíkokra vágott) zöldséggel (s.répa, zeller, 3 színű kaliforniai paprika, póréhagyma, cukkini) körítjük. Tálalásnál a köretek közé tesszük a felszeletelt csukát és a mártással lelocsoljuk. Sült koktél paradicsommal, sült citromgerezddel és zöldfűszerekkel díszítjük.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A süllő (Sander lucioperca) világrekordját Friedrich Kraus tartja 1990-ben fogott 116 cm hosszú, 18,70 kilogrammos zsákmányával. A fogás a Duna ausztriai szakaszán történt.