Hírek
„Drága” hobbim!
Rapala, Rebel, Storm, Bomber, BlueFox számtalan márkanevet sorolhatnék még, több oldal sem lenne elég, akkora a választék a mai piacon. Sőt, ha az elmúlt 150 évet veszem górcső alá, akkor talán, elérhetném a 20.000-es karakterszámot is, annyi van belőlük...
Rapalával kicsit másképp
Tiszteletteljes üdvözletemet küldöm Németországból és egyúttal halakban gazdag Boldog Új Esztendőt kívánok minden pergető sporttársnak. Tartozom egy vallomással, mivel szeptember óta nem jelentkeztem a Mesterfokon hasábjain.
1985 kontra 2008
Milyen címet is adhatnék az írásnak? Mindig nagy dilemma. Figyelemfelkeltő legyen, címében hordozza az írás lényegi elemeit, stb.
Jelen soraim témájául egy koros és egy idei évi pergető kombó tesztelését választottam. Nem is igazán teszt, hanem egyfajta összehasonlítás, milyen lehetett anno és milyen most? 
Wobblerkészítés mesterfokon?
Minden pergető álma, hogy egyszer egy saját készítésű műcsalival fogjon halat. Ez az álom engem is folyamatosan „gyötör”. Igaz, én már jó pár wobbler elkészítésén túl vagyok, és még halat is fogtam velük, de még mindig ott van a késztetés: csinálj újat! 
Egy vasárnap Tiszaalpáron
Éppen a Kis-Balatonon fotóztam a Kányavári sziget csodálatos természeti értékeit miközben egy oda nem illő, a jelen kor nagy találmányának is nevezhető, mobiltelefonok világában ismert és „nagyra becsült” SMS érkezett. Az a bolond, aki ide is magával viszi a telefonját – gondoltam.
Csukalesen Bugyiban
Balinvadászatom alkalmával igéretett tettem, hogy a közeljövőben ismét meglátogatom
azt a Bugyi határában fekvő bányatavat, ahol korábban olyan szép élményekkel gazdagodtam. Erre az alkalomra az elmúlt hét végéig kellett várnom.
Balinvadászat Bugyiban
Május. A természet kibontakozásának, a termékenységnek a hónapja. Végre felszabadultak horgászvizeink a tilalom alól, ismét eljött az idő, hogy megkíséreljem horogra csalni hazánk egyik legvérmesebb ragadozó halát, az őnt.
Áprilisi harcsák Laci bácsival
Hajnal háromkor csörgött a telefonom. Nem hívtak, csak masinám ébresztett. Már korábban elterveztem, hogy ma a Keleti-főcsatornán pergetünk édesapámmal. Pocsékul aludtam, de tudtam előre a másnapom szép lesz. Sajnos nem volt időm este összekészíteni a felszerelést, így ezt hajnalban kellett megtennem. Mondanom sem kell, mindenkit felzörögtem…
 
 
1 | 2 | 3 tovább »
Az úszóhólyag számos halfajnál nagy szerepet kap a hallásban. A vízben terjedő hanghullámok rezgéseit a bőrön és izomzaton kívül az úszóhólyag is érzékeli és felerősítve továbbítja azokat a belső fülhöz (labirintszerv). A másik nagyon fontos funkciója, hogy a hal vízben történő lebegését, süllyedését, illetve emelkedését is ennek a szervnek a segítségével szabályozza.