Hírek
Profi technika pár perc alatt
Horváth Gy. Gábor tippje a gyors és hatékony horogkötésre. A képek segítségével könnyen elsajátítható a precíz pontos technika...
Laza(c) pite – háromszínű háromszögek
A gasztropeca következő receptje saját kreálmány, amelynek megszületését egy ünnepi előétel elkészítése ihlette. Feleségem imádja a lazacot, a gyermekeim a spenótot (!), én meg mindenféle túrós-tejfölös finomságot, az összes előzőleg felsorolttal egyetemben. Nade ebből mi fog kisülni? Az alábbiakból hamarosan kiderül!
Amit a digitális fotózásról tudni érdemes
Az ezüsthalogenid és a vörösvérlúgsó a mellényzsebben is elférő digitális fotós-videós csodamasinák korában már csak a hagyományos fotográfia relikviái. Feledésbe merült a grafitceruzás negatívretusálás, felváltotta a szoftveres-digitális utómunka. A technika szinte szüntelen változik, napról-napra újabbért és jobbért áldozunk a technopiac oltárán. Egy dologban azonban nincs új a nap alatt. A téma: a TÉMA az örök.
Szezámmagos hal - pirított tésztával
Egy afrikai a kínai bundában, avagy a harcsa fényezett álruhát ölt. Erős Pista csípősen „leszójja”: Szezám ráhullj! Gasztropeca keleti ízeken.
Vízparti krónikák 4.
O. bácsi - csak így hívtuk magunk között - tagbaszakadt, szikár ember volt. A becsületes foglakozásra nézve untermann, azaz ő volt a cirkuszi akrobaták közül, aki alul állt és tartotta a többieket. Miután kiöregedett a szakmából masszőrként dolgozott tovább, és rengeteg szabadidővel rendelkezett, amit természetesen szigorúan horgászattal töltött.
Gombás csukapörkölt juhtúrós sztrapacskával
Az elmúlt hétvégét szűk családi körben töltöttem. Az újra havazással ijesztgető, erőlködő télben nem sok esélyt láttam a horgászatra, de gondolataim annyira a peca és a halak körül forogtak, hogy pótcselekvésként, a „ha már fogni nem lehet, legalább együnk” halat elhatározásra jutottam. Egy korábbi pergetés alkalmával fogott kettes formájú krokodilpofájút céloztam meg a fagyasztó szekrényben, amolyan téli csukaszezont búcsúztató lakomának szántam ezt a fejedelmi halat.
Vízparti krónikák 2.
Számomra sokáig a nyár legfőbb foglalatossága a pecázás volt. Ilyenkor az egész tanítási szünetet a gyermekkor naiv gondtalansága lengte be. Minden nap egy újabb kalandot, a vízparti világ egy újabb csodájának átélését hordozta magában.
Bakiparádé - képtelen képek
Egy kis képnézegetsre, nevetgélésre invitáljuk olvasóinkat. Sokszor nem úgy sikerül a dolgok megörökítése a kamerával, ahogyan azt szeretnénk. Van, amikor a pillanat varázsa teljesen mást ábrázol, de ez lehet is érdekes, szép, sokszor pedig mulatságos. Ezekből válogattunk össze egy csokorra valót. Jó szórakozást és Boldog Új Évet kíván a PECA.HU csapata.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 tovább »
A csukaivadék, amikor eléri a 20 mm-es hosszt az addig kerekesférgekből és planktonszervezetekből álló étrendje jelentősen megváltozik. Átvált ragadozó életmódra. Amennyiben nem elég sikeres az erre az időszakra eső pontyfélék ívása, a csukák közti kannibalizmus jelentős méreteket ölthet.