Hírek
Vízparti krónikák 1.
Úton a víz felé... - költöm át magamban az egykori Mini szövegét -, épp ez bömböl kocsiban a cédéről. Tényleg úton vagyok. Fél órája még nem gondoltam, hogy horgászni fogok, de csak egy rövid telefonhívás kellett hozzá.
– Nem jössz le pergetni egy kicsit cimbora?
– Hááát...?! - kis töprengés után - Bő óra múlva ott vagyok! – csaptam rá választ.
Árpád híd
Festői háttér a Parlament sziluettje. A reggeli ködös-párás Duna-partkövei között pakolászunk. Feri barátom meghívására jöttem ide, az Árpádhíd alá. A meder itt sóderes, szinte akadómentes. Csak egy-egy nagyobbkő fekszik a törés mögött. Alkalmanként nagyszámú horgász vallatja ahelyet, néha kiemelkedő eredménnyel. Azonban – ahogy az a horgászatbanigaz – egyszer hopp, máskor kopp. Reméljük, most nem így lesz.
2006. június 2-3., Sukoró, Velencei-tó MAHOR SENSAS KUPA
Az egész heti barátságtalan  idő ellenére is 84 induló, 21 csapat magyar, osztrák és francia résztvevőkkel.
Horogkötés 3: monofil zsinór, lapkás horog
Ordas
II. Ordas
Sorozatunk másodikrészében talán sokak által ismert vízre - kedvenc nagyhalas rakós-botostesztvizemre - Ordasra látogattunk el.
Horgogkötés 1: monofil zsinór, lapkás horog
Maconka
III. Maconka
3/44. Még jó, hogy este bepakoltam mindent az autóba. Nemsok kedvem lennehozzá. A város még alszik. A sárgán villogó jelzôlámpákon át gyorsanhaladok. A hajnal már az M3-on talál. Irány Maconka, a híres tározó. Autóm egykedvûen duruzsol. A feketeséget csak az úton felvillanószaggatott, fehér vonalak ritmusa töri meg. Nem sietek, a mai nap ahalaké. A nagy víz szürke ruháját épp fehér lepelre cseréli a hajnalpárája. A kelő nap a domb mögül lassan átrágja magát rajta. Éles, vörös fényével ébreszti a környéket. Milliónyi gyöngy ragyog fel a gátoldalban. Sok ezer pókhálón csillan meg a harmat. A szemben lévő félsziget felől hangokat hoz a víz. Lassan előtűnik a sima víztükör. Egy-egy loccsanás jelzi, a halak is felébredtek már.
Beszélgetés Papp Józseffel, a US Open győztesével
Kedden délelőtt csörgött a telefonom. Most nyertem meg az amerikai bajnokságot - mondja. Gratulálok, ha hazaértél készítenék egy interjút veled, a peca.hu olvasóinak. Oké, otthon keressük egymást, volt a válasz. Ennyi volt az előzmény, most halljuk a US Open rövid történetét, a magyar győztestől, Papp Józseftől.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 tovább »
A viza íváskor akár 7 millió ikrát is lerakhat, azonban csak 12-18 éves korában éri el az ivarérettséget. Hossza elérheti a 9 métert, súlya pedig az 1500 kilogrammot. Akár 100 éves koráig is élhet.