Hírek
Horgászok, halak, hangulatok
A ragyogó napsütésben dél körül értem a vízhez. Talán ez az utolsó, nyárra emlékeztető napok egyike volt. Csónakból, feltolós úszózással terveztem meghorgászni egy medertörést, kárászok, dévérek reményében. Ez kedvenc módszereim egyike.
Meglepetéshalak a Csőhídi pályán
Az őszi versenyeken a Ráckevei-Dunaág csepeli versenypályája nem éppen a nagy fogásokról híres. Sokszor kell küszözni, apróhalazni, sügerezni rövid bottal, vagy minirakóval. Erre készültem most is, a meccsbotokat pedig csak megszokásból vittem el. A horgászatban azonban az a szép, soha nem lehet tudni, hogy ami tegnap igaz volt, ma is annak bizonyul-e.
VB beszámoló
A világbajnokságok történetében rekord részvétel volt a mostani. Soha nem versenyzett még negyven csapat. Több, mint 200 versenyző! Még a pályát is meg kellet hosszabbítani, hogy elférjenek. Hossza 2 kilométer! Az E szektor legszélső helyeit csak egy kis betonozás és földmunka után lehetett kialakítani. Legutóbb 1997-ben volt itthon, a Velencei tavon a VB, ekkor az olasz csapat(!), ill. Alan Scotthorne lett világbajnok(!). A magyar csapat az elmúlt 3 VB-n 3 bronzot szerzett.
VB eredmények
Vasárnap este véget ért a Velencei tavon megrendezett 54. Felnőtt Horgász Világbajnokság. A magyar válogatott csapatban a harmadik helyet szerezte meg. Egyéniben Alan Scotthorne ötödször állhatott a dobogó legmagasabb fokára.
Match, feeder és rakós technikával
Ki ne ismerné az Ultrabiteot, az utóbbi évtized talán legforradalmibb csalogatóanyagát a horgászatban. A feromon tartalmú fiolákat aminosavakkal, étvágyfokozó anyagokkal, alkoholban oldott állapotban. Nem kell mást tenni, mint valamihez hozzákeverni. Ráadásul, ha ezt, egy amúgy is fogós pelettel tesszük, kettős a hatás, kész a szupercsali. A halak számára könnyen emészthető, túllakottság érzetet nem keltő fehérjebomba az Ultrabait Soft Feed Pellet (USFP).
Egy versenyhorgász apjával megesett történetet mesél. Délegyházán történt.
Két spori az alapos búfelejtés után úgy döntött, megfogja életet nagy harcsáját. Imbolygásukkal ráerősítettek a csónakból bevetett kuttyogató szerelés mozgására. 
Régebben történt. Kedves barátom Gilly pergetni indult a Nicki-gáthoz.
Akkoriban egy piros Dáciája volt. Megállt a gát tetején, látta nem sokan vannak. Csak egy idősebb spori pergetett.
Elszakadt zsinór összekötése
Mindenki járt már úgy, hogy valami sérülés folytán elszakadt a zsinórja. Erre kinál egy egyszerű megoldást a következő kötés. Ha nem vágjuk le a kilógó végeket tövig, még az apróbb gyűrűkön át is gubancolódás mentesen dobható. Versenyhorgászok előszeretettel használják dobóelőke és főzsinór összekötésére.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 tovább »
A vicsege a kecsege és a viza keresztezéséből születő hibrid, melyet az 1970-es években tenyésztettek ki a szarvasi Haltenyésztési Kutató Intézetben.