Hírek
Univerzális csomó fülekhez
Ez a kötés alkalmas mindenféle füllel rendelkező horgászcucc zsinórhoz való rögzítésére. Forgókapocs, kapocs, füleshorog, végolóm, villantó, wobbler stb felkötésére.
Két különboző zsinór összekötése
Ezt a csomót Barth Robi bácsitól, többszörös casting (távdobó) világbajnokunktól tanultam. A mai napig ő tartja az egykezes távdobás világrekordját. Egyszerűsége felülmúlhatatlan, a legbiztosabb csomók egyike.
Csalizási technikák
Sokszor egy hihetetlennek tűnő gondolat hozza meg csak a megfelelő eredményt.
A következőkben ötleteket szeretnék adni, kisérletezgető kedvű horgászoknak. Ne csak a megszokott csalikat használják horgaikon. Próbáljanak ki minden variációt. Meglepő eredmények születhetnek. Sohe nem lehet tudni mi lesz a nyerő, a JOKER.
IX. Jegesponty Kupa (IV. Hankó Attila emlékverseny)
Reggel fél nyolckor nemcsak a szokásos forraltbor, hanem eső is fogadta a versenyzőket, mégpedig kiadós. Kifejezetten hideg, kellemetlen idő volt. A nap folyamán többször is esett. A verseny 4 órája alatt volt szélvihar, napsütés, esti szürkület. Már csak egy kiadós havazás hiányzott volna, mondjuk jégesővel. Mostanában az időjárás mindenre képes. Azonban a megszokott jó hangulatot ez nem befolyásolta. Az év utolsó nagy versenyére mindig érdemes eljönni.
Sár, rákok, cukikák
Lacitól jó híreket kaptam még az este. 2-3 kilós csukákat fogtak a Szartoson. Barátommal régóta készülünk egy jó kis csukázásra. Porószlón van tanyája. Egy november végi vasárnapot és hétfőt céloztunk meg. Ilyenkor már elég hideg a víz. A tározói magasabb vízszint is beáll a téli alacsonyabbra. Lassan elfogynak a kishalak, a ragadozók egyre éhesebbek. Keresik a táplálékhalat.
Az kétnapos verseny résztvevői, izgalmasabb jelenetei, eseményei képekben.
II. Carper sátrak

Az egyik legdivatosabb – és azért említsük meg, az egyiklegeredményesebb – nagypontyfogó módszer a bojlizás. Ennek velejárója asokszor többnapos vízparti tartózkodás. A jól megválasztott horgászhely általában távol esik minden komforttól.Ezért fontos a jól megválasztott kiegészítő felszerelés. Aki ázott márel vízparton, akár alulról, akár felülről, tudja mit jelent egy jósátor.
CARPER nagy pontyozósátor (8195014)
I. Carper sátrak

Az egyik legdivatosabb – és azért említsük meg, az egyiklegeredményesebb – nagypontyfogó módszer a bojlizás. Ennek velejárója asokszor többnapos vízparti tartózkodás. A jól megválasztott horgászhely általában távol esik minden komforttól. Ezért fontos a jól megválasztott kiegészítő felszerelés. Aki ázott márel vízparton, akár alulról, akár felülről, tudja mit jelent egy jósátor.
CARPER Harmónika horgászsátor (8195011) + külső burkolat (8195111)
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 tovább »
A compó a magyar vizek orvoshala. Onnan kapta ezt az elnevezést, hogy a bőrén lévő nyálkahártya más halak sérüléseit képes begyógyítani, amennyiben azok nekidörgölik testüket.