Hírek
Oldjuk meg bolognaival
Horgászbarangolásaim közben sokszor találkozom kedves emberekkel. Néha előfordul, hogy kevésbé kedvesekkel is, de szerencsére többen vannak azok, akikkel lehet egy jóízűt beszélgetni. Ezekből a beszélgetésekből tanul a legtöbbet az ember...
Állva, folyva
Aki jól ismer, tudja, hogy a Duna szerelmese vagyok. Igazán az kapcsol ki, amikor a nagy folyam közepén állok, és egy szál matchbottal fogom a szebbnél szebb halakat. A nyugalom, ami ilyenkor körülvesz, az nekem a Kánaán...
Az ipolyi libatollas…
A régi trükkök nem vésznek el, legfeljebb átalakulnak, de néha még azt sem. Nem kell mást tennünk, csak emlékezni rájuk és alkalmaznunk őket. Legutóbb egy ilyen okosságba nyertem betekintést – természetesen egy versenyhorgász által.
Mínuszos sikerek
A téli időszak nem kifejezetten a finomszerelékes horgászok ideje. Hideg van, kényes a felszerelés, és általában helyet sem találunk, ahol hódolhatnánk a rakósbotos horgászat örömeinek. Ilyenkor az ember jobb híján műtóra kényszerül, amit – ha néhány dologra odafigyel – nem is biztos, hogy megbán...
Én, az év meg a Duna
Tetszik, nem tetszik, egyre jobban közeledik a tél. Bár a - sokak által vitatott -, globális felmelegedés kitolja a horgász szezont, azért most már egyre nehezebb eredménnyel kecsegtető vizet találni. Ilyentájt minden évben leülök, és átgondolom az évközi horgászatokat, eredményeket, illetve összegzem ezeket.
Idén nem is nagyon foglalkoztam mással, csak a mindig megújuló régi-új szerelmemmel, a Dunával.
Egy apró, őszi titok
Még a vízben állós, magányos pecákról álmodom, ahol a halbőség gyakorlatilag felülmúlhatatlan, de a víz hőfoka, és a halak összebandázása miatt sajnos ezt már nem tehetem meg.
Svédország - Söderhamn
Több éve már, hogy egy hazai etetőanyag-gyártón keresztül, - mivel ő szponzorálja a svéd válogatottat - rendszeres segítőjük vagyok én is a nemzetközi versenyeken. Többször „megkaptam” tőlük, hogy higgyem el, náluk másképp kell horgászni! Menjek el egyszer, és próbáljam ki magam náluk, egy svéd versenyen. Ez az egyszer, most jött el.
Borzasztóan barbár, mégis természet közeli
Akiknek az elmúlt néhány évben nézőként vagy versenyzőként volt szerencséjük részt venni nemzetközi horgászversenyeken, esetleg feltűnhetett, hogy gyakran fordulok meg segítőként a svéd válogatott csapat háta mögött, így most a meghívásukra utaztam el hazájukba.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 tovább »
Az ezüstkárász 1954-ben került be hazánkba Bulgáriából tógazdasági tenyésztés céljából. Rövid időn belül megjelent a vad vizekben is, ezzel kiszorítva az őshonos aranykárászt.