Hírek
A Duna egyik legerősebb halaira horgásztam
Számos kiváló írói vénával megáldott szerzőtársam tollából született már öreg folyónk halainak megfogását bemutató cikk, azonban kevés olyan van ezek között, ami a Duna feederbotos horgászatát taglalja. S mivel hajdan nekem kimaradtak a dunai kalandok, most alapos információszerzés után vágtam csak bele a mulasztás pótlásába, ami talán majd hozzásegít ahhoz, hogy a mindennapok pecáiban is eredményesebb legyek...
Megtréfált a „nagy Öreg”
Úgy tartja a mondás, hogy aki a Dunán tud halat fogni az máshol is megállja a helyét. Most a rakós botos úsztatást járjuk körül. Bizony ez a horgászat majdnem megtréfált engem is. Ne felejtsük el, mindig tanulhatunk újat!
Egy kapás, egy keszeg, ilyen egyszerű…
Atilla barátom hívott egy késő délutáni órában. Izgatottam mesélte, hogy milyen szépen lehet fogni az apró dévérkeszeget és karikakeszeget, lent náluk, a holtágban. Kapva kaptam az alkalmon, s már egyeztettük is az időpontot. Felesleges korán kelni, nyugtatott, és megegyeztünk egy 11 órai találkozóban.
Nem mindig van haldömping
Ritka eset történt meg velem a minap, a kárászok hadát nem lehetett győzni két bottal. Nem véletlen, nyakunkon a tavasz. Az ezüstkárászt már jó pár éve tájidegen halnak jegyzik. Az igazi őshonos változatát, az aranykárászt, a legtöbb helyen már kiszorította az élőhelyéről. A betelepítése járuléka a pontytelepítéseknek, a legtöbb horgászvízben megtalálható. Mindezek mellett nagyszerű horgászélményt produkál a nagy tömegben a horog közelébe érkező rajuk.
Miért fontos a csali súlya?
Sokakban felmerülhet a kérdés: miért fontos a csali súlya? A választ több irányból kell megközelíteni. Elsődlegesen fontos lehet, azért mert a vízközt felkínált csali az úszóra nyomást (jelen esetben húzást) gyakorol. Vagyis a csali súlyát az úszó antennája tartja.
Profi feederkosár fillérekből
Amikor hetekig fagypont alatt marad a hőmérséklet, minden állóvíz befagy. Mit lehet ilyenkor tenni? Vannak, akik megjavítják régi felszereléseiket. Akadnak olyanok, akik az elmúlt év sarát mossák le a hosszú téli estéken. S vannak azok, akik már az új évre készülve barkácsolnak. Olyan eszközöket, kiegészítőket készítenek, amire igazán szükségük lehet. Most megmutatom, hogyan lehet 5 perc alatt professzionális feederkosarat készíteni.
Így horgászunk mi a léken
A lékhorgászat számomra sokáig tabu volt. Mai napig bizalmatlanul megyek rá a jégre. Félreértés ne essék, nem akarok eltántorítani senki! Sőt! Menjünk, de lehetőleg ne egyedül. Ha esetleg gond van, lesz aki segít, vagy segítséget hív.
Az utolsó napon
Egy kérdés mindig ott lebeg előttem: Miért van, hogy a horgászok mindig a legnagyobb halat akarják kifogni? Talán az örök ösztön, a táplálékszerzés, talán a dicsőségre éhség okozza? A megléte tény.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 tovább »
A harcsázáshoz otthon tartott piócákat amennyiben rendszeresen csirkemáj darabokkal etetjük rövid időn belül jelentős testtömeg növekedést érhetünk el.