Hírek
Shimano Technium XT-B 1300 Power Pole
Már egy éve múlt, hogy alkalmunk nyílt tesztelni a Shimano XT-A rakósbotot, mely képességeivel nem okozott csalódást. Most a nagytestvér bemutatására kerül sor, az XT-B 1300-ra, ami hosszabb távú nyúzásnak van alávetve. Elöljáróban röviden csak annyit, hogy aki igazán nagyhalas botot keres, amit nem sajnál terhelni, az nem fog ebben a botban sem csalódni.
Shimano Vengeance Monster 300XH és Baitrunner DL 6000RA
Egy horgászbotnak én biztosan nem merném a „bosszú” nevet, akkor sem, ha erre igencsak rászolgál. Ezen kívül minden más elnyerte a tetszésemet a Shimano Vengeance Monster 300XH és az e havi kombóban hozzá társított Baitrunner DL 6000RA párosban. Az elmúlt hónapban egy hosszabb, távdobásra termett bot járt az orsóhoz, ám ezzel a rövidebb, mokány jószággal is lehet mit kezdeni. Például nehéz terepen alkalmas úszós csukázásra, fenekező botnak harcsázásra vagy akár nehéz pergetésre. Vagy ahogyan én tettem, vihetjük a nádasba csónakból pontyozni.
Ragasszunk és lőjünk
Békés halaink zöme, főleg amelyek valamilyen nevelőtóban töltötték ifjúságukat, már ismeri és keresi a szemes takarmányt. Nem szükséges tehát minden horgászat alkalmával színes, szagos etetőket használnunk, hogy megfoghassuk őket. Etetni és csalizni is érdemes például főtt búzával, kukoricával. Közelre, 5-15 méterre, még egy jó csúzlival is pontosan kivitelezhető az etetés, de mit tegyünk, ha a halak messzebb vannak.
Mi van veled Marci bácsi?
„A fiatalabbaknak már nem is lehet mondani, hogy akkoriban mennyi halat fogtunk, mert azt mondják, hogy flúgos a papa”. Rimer Marci bácsi szavai ezek, aki az elmúlt évtizedek horgásztörténelmének kétség kívül egyik legnagyobb alakja. Júliusban tölti a 79. évét, és ha épp nem Ráckevén horgászik a stégjén, akkor Noja lányának segít az esedékes versenyeken.
Önkéntes Beast Master teszt
Március közepe óta Gyuri elégedett tulajdonosa egy Shimano Beast Master X-TB Pro rakósnak. Ez nem egy olyan bot, amit a megjelenő akciók miatt ajnározni kellene, egy önkéntes teszt erejéig mégis kölcsön kértem. Kíváncsi voltam, hogy a saját all-round botomhoz képest a Beast Master mire képes. Vajon mennyire igaz az a sok szép dolog, amit a katalógusban írnak róla?
Shimano Catana BX Medium Feeder és Catana 4000RA
Nem egy esetben fordult már elő az akciós házasításoknál, hogy az ifjú pár tagjai passzoltak ugyan egymáshoz, de létezett volna jobb megoldás. Jelen kombó esetében a Shimano Catana BX Feeder Medium, a Catana 4000RA, 0,18-as Technium főzsinór és a 0,16-os Ultegra előkénél viszont teljes az összhang. A tesztelt felszerelés azonban nem csak harmonikus és szép, de remekül használható, univerzális párost alkot.
Rakós nyögve nyeletés
A messzi dobásoknál hagytam abba még valamikor december derekán, azóta sem tűztem csontit, vagy fogtam finom pecát a kezembe. Lassan áprilist mutat a naptár, és még egy valamirevaló szezonnyitó horgászatot sem tudtam felmutatni. Íróasztalomnál ülve képek villannak be, melyeken felszereléseim művészi káoszban szerteszét kallódnak, tavalyi etetőanyagaim romhalmain pedig ezüstös dévérek helyett, szürke egerek vigadoznak. Ugye nem?!
Mártogatós betli a Sorin
Fél éve is volt már, hogy halogattuk a vendégeskedést Géza barátomnál. Új ház, új gyerek, mindent meg kellett volna már rég tekintenünk. Január végén erre is sor került, az esti borozgatás közben pedig megszületett egy másnapi csónakos túra terve a Soroksári-Duna fenti, északi részén. Néhány kishallal kóstolgatni a hídlábakat, hátha akad még egy-két tilalom előtti süllőcske.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 tovább »
A hang a vízben 1400-1500 métert tesz meg másodpercenként.