Bajnoklesen | Energofriss | Halveszély! | Külföldi horgászatok | oRIGo | Rablótanyákon | Reklám | Verseny | Videópályázat
Rablótanyákon 53. rész
Feltötés dátuma:
2010. december 29.
Kommentek száma:
29
Pontozás:

1

2

3

4

5
Kulcsszavak:
Hozzászólás:
2011. június 18.
Üdvözletem Bokor Károly úr!:)
Lenne egy kérdésem!?
Írország melyik területén található ez a tó?
Mert két hónapja költöztem ide a családommal és még nem nagyon tudtam ismerkedni az itteni horgász lehetőségekkel :\
Előre is köszönöm a Választ :)
További Szép napot!:)
2011. január 31.
Köszönöm a választ! Így fogok tenni, s majd megírom, hogy ment!
Üdvözlettel,
Zsiga
2011. január 12.
ZsigaBa
Bár sokszor és régóta járok a deltába, elég okosak nem lehetünk. A harcsából és főként az egészen fiatalból rengeteg van a fő ágakban, pl. a Sulinában, vagy a Szt. György-ágban is. Az ívás miatt, ha eljön az ideje, nyilván jönnek kifelé a csatornákon, mellékágakon keresztül, a megfelelő helyekre. A lenti halászok már a tél végén, és a tavasszal is fognak a valamiért "jövő-menő" harcsákból. A horgászatra, a pergetésre térve, áprilistól keresni és sportszerűn megfogni őket ott kell, ahol később is találjuk őket. Tehát nem a "nyíltabb, mélyebb" vizeken, hanem inkább a part szélekben, ahova éjszaka enni jár. A legbiztosabb és legtöbb harcsát mindenképpen az éjszaka enni óhajtó (és sokszor hallható) harcsák becserkészése jelenti. Ez a terület legtöbbször a fő ágakban van, de van harcsa a nagyobb mellék ágak, csatornák vizében is. Március végén, áprilisban még nem voltam a Duna- deltában, de úgy gondolom, hogy az ivarérett harcsák nagy része egészen az ívás előtti időszakig, legalább májusig, a rendes élőhelyén marad ott is. Tehát a tavasz elején még ott is keresném őket. Üdv. BK.
2011. január 11.
Kedves Bokor Károly,

Ön jól ismeri a Duna Delta nagyon is komplex ökológia-rendszerét, ezért azt szeretném megkérdezni, hogy tavasszal, március végén, április elején hol keresné itt a harcsákat? Ilyenkor a mélyebb főcsatornákból már kezdenek-e behúzódnia a tavakba, kisebb csatornákba az ívóhelyek felé, vagy még mindig" kint" kell keresni őket a nyíltabb, mélyebb vizekben? A pergetés eredményes-e ebben az időszakban? A nappali, vagy inkább az esti, éjszakai pergetés a célravezetőbb?

Válaszát előre is köszönöm,

Zsiga

UI: az italáldozatot én és a barátaim is mindig bemutatjuk mielőtt elkezdenénk a horgászatot. :)
2011. január 07.
25ego, köszi, kedves vagy, a két vagy három nap jó volt tényleg a nagyon sok fogással, de előtte szenvedősebbek voltak a napok, ám az is szép volt. Üdv. BK.
2011. január 07.
Üdv Karcsi, nagyszerű videó, jó zenével.Megérdemelted az írországi pecázást üdv:csumba
2011. január 06.
Köszönöm tanácsodat Bokor Károly ki próbálom ezeket a műcsalikat és már nagyon várom a következő Rablótanyákon videót .Üdv. gerihorgasz
2011. január 06.
Gerihorgasz,
Szia, hidd el nem biztos, hogy fel tudnám sorolni, mi mindennel fogtuk a csukákat.(Egy kicsit lejjebb ezt már megírtam.) Csak én, kb. 30-40 féle műcsalit bevetettem, számomra a legjobbak a túra végén, a wobbleres fogásaim voltak. Még olyat is "játszottam", hogy a kifejezetten mélyre törő wobblert csak a felszínen ugráltattam és azzal is becsaptam egy-két csukát. Tanulni, tapasztalatokat szerezni, Neked könnyű körforgókat, könnyű tvisztereket ajánlanék. Ha választasz wobblert, akkor kéttestű, felúszó darabot, pl: Rapala J.-9-et, vagy valami erre hasonlító darabot keressél elsőként. Könnyen táncoltatható, billegő-villogó, sima kanálvillantó is jó lehet, ha van ilyened. Nemsokára ilyen témája lesz a "Rablótanyákon" videónak. Eredményes kísérletezést kívánok.... Üdv. BK.
2011. január 05.
Nagyon tetszik a videó a horgászatban az egyik példa képem Bokor Károly.Én is szeretek pergetni és az lenne a kérdésem hogy milyen műcsalikal dobáltatok ? Üdv.
2011. január 02.
Breamzoli,
Ahhh, de megörültem, hogy írtál, meg, hogy esetleg még találkozunk is... Remélem így is lesz, mert van egy-két új trükk a csukik ellen, (olyan extra "vércsalik" , hogy az egér is csak jelenthet). Én is mondom, hogy köszi: főként a barátságos együttlét volt klassz, mert nem csak a sok fogás a fontos...Üdv. K.
2011. január 02.
Jó kis videó sikerült az Ír pecárol. Köszöntem hogy megtiszteltetek bizalmatokkal. Jó volt nézni! Az biztos vérbeli csukás csapat volt sokat lehetett tanulni az egy hét alatt! Remélem hamarosan találkozunk megint. Üdv Karesz! És mindenkinek az oldalon akinek tetszett Írország!
2011. január 02.
Rendben,köszöm a választ! Üdv!
2011. január 02.
Petya8, Olyan "bolondozós" már nem lesz, elmúlt az év vége, amire gyúrnánk, az jó kis izgalmas, kora tavaszi harcsázások, addig pedig minden más, üdv.
2011. január 02.
Ja,és B.U.É.K.Pecások!
2011. január 02.
Üdv!
Fantasztikus az 53.rész is! Csak úgy mint a többi!
Szeretném kérdezni,hogy lesz e Szilveszteri Rablótanyákon,mint a 2009-2010-es szilveszternél!????

Üdv:Petya
2011. január 02.
BUÉK. Mindenkinek !

Néhány apróság, néhány gondolat:Természetesen jellemzően itthoni videókat szeretnék a későbbiekben is készíteni, de ha akad valami a távolabbi vizekről (pláne ha olyan halak mint az itthoniak), akkor az esetleg becsusszanhat. Köszi ha tetszett a csukás, Íres hangulat, tényleg örömpecának mondhattuk néhány napunkat. Ám csak tanulságként mondom, gondolkodni, keresni mindig kell, ez ott is igaz volt. A kérdezett tó névtelen, Dublintól É.-Írország felé mentünk, van ott tényleg nagyon sok víz, - Cavan megye területén pörögtünk -. Az adott tó, ahol a legtöbbet fogtuk, az itthoni tapasztalatok alapján gondoltunk, hogy jó lesz, és be is jött a dolog. A felszínen úsztatott "vér egér"-től, az arasznyi méretű wobblerekig, gumikig, mindennel kerestük a krokikat. Amikor "versenyeztünk", körforgóval tilos volt dobálni, csak extrákkal szabadott fogni. Visszakanyarodva viszont, bár jó utazni is a halak után, a legjobb az itthoni vizeken keresni és fogni a halat. Azért ha ez nehezebb is mint régebben volt, még mindig ad szép élményeket. Abban természetesen igazatok van, hogy sokkal jobban is vigyázhatnánk a természet értékeire, a halakra, a folyócskáktól a tengerekig bezárólag. Halban, horgászélményekben gazdag évet kívánok Mindenkinek, BK.
2010. december 31.
Kedves Mogorva,
akkor nagyjából egyet értünk, úgy gondolom.
Nagyon sok durva példát tudnék én is írni a tengerekről (a tengerek - és az abból hagyományos halászati módszerekkel élők - kint hogyan mennek tönkre a gépesített flották miatt), de nincs értelme, sajnos.
Kedves Solyi,
igen, ez a durva, hogy még legális keretek között is óriási károkat lehet okozni természetes vizeinken és pont erre értettem, hogy már mindenki látja (a vezetők is, ha kényelmesen el is üldögélnek pénzüket számolva) és mégsem történik semmi.
Ez nagy baj.
Itt tartunk, kevés és gyors volt ez a 20 év minden területen, sajnos.

Azért, Boldog Új Évet Mindenkinek!:)
2010. december 31.
Úgy gondoltam megírom: A mélytengeri halászok kivetették hálójukat, és 2-3, vagy éppen amennyi húzással sikerült,telefogták a rakteret, és húztak a partra eladni a fogást. Hogy éppen milyen halat akartak fogni, annak megfelelő hálóval, mélységben végezték tevékenységüket. A járulékosan fogott halakat is elvitték, ha volt rá piac,mert minél kevesebb húzással fogták tele a hajót, annál kevesebb költséggel járt a meló. A 2000-res években, behozták nekik a fajlagos mennyiségi kvótát, mondva, túlhalásszák a vizeket. Most ha szerencséjük van 8-12 húzás után telik meg a hajó, mert ha valamelyik hal kvótáját kifogták, abból a fajtából többet nem tarthatnak meg. De mivel más fajból még nincs meg a kifogható mennyiség addig húzzák sorozatosan a hálót, amíg minden fajta hal kvótáját nem teljesítik, mivel így telik meg a raktér. Igen ám , de a már nem megtartható halakat hiába engedik vissza, mert azok a válogatást nem élik túl, mert sok már a hálóban elpusztul a hirtelen nyomásváltozás miatt! Így a 8-12 húzással sokkal több kárt okoznak a halászok, mint ha maradt volna a régi rend. Cak épp a halászokat nem hallgatja meg senki.
2010. december 31.
Nagyon sok halat lehet rabolni, a törvényes eszközökkel.----egy pók akit mellesleg belef...nék a Dunába,októberben ráült a helyemre.Az a dolog lényege,hogy Ő elmondása szerint,napi 3-5 süllőt szállitott haza megrendelésre.Amikor elküldtem az anyjába,derekasan nekem esett parlagi módon,hogy ki a fa...z vagyok én.Fizikai főlényét figyelmen kívül hagyva,úgy döntöttem nagyon megborítom a februárban.Mind ezt teszem a saját ,és kedves folyóm érdekében.Miért?Mert akárhány halőr jön Ő mindig a törv belül marad.Mocskos bérhorgász.Napi.-3-5 darab.S még fotókkal is dicsekszik.Szóval,10 nap....30 süllő.
2010. december 31.
Spinnerer! Mindenben igazad van. A melóról azért írtam, hogy nem légből kapott infókat mondok, hanem találkoztam olyan emberekkel akik napi szinten vannak jelen a vizek partján. Karcsi is közéjük tartozik, ezért említettem. Nem a velük való beszélgetés határozza meg valakinek a sikerét, de a beszélgetések során derültek ki sokszor azok az apró jelek, megfigyelések, amik az átlaghorgász számára fel sem tünnek. Ezért fontosak a találkozások, beszélgetések. Nem embereket akarok misztifikálni, ezt félre értetted. De amit az utolsó mondatodban írtál, azzal is egyetértek, sajnos ebben a cipőben sokan járunk! A tengeri halak ipari méretű rablásáról van egy érdekes tény, amit kevesen tudnak, ha érdekel szivesen megírom.
2010. december 31.
Úú, de jó zene megy 6:20-tól. Remek videó. Remélem jövőre sok olyan is felkerül amiben újra tanít minket, kedves Bokor úr!
2010. december 31.
kedves Mogorva,
pont ez a lényeg, hogy itthon azok az emberek igen, megfogják a halat akik (szinte) napi szinten lejárnak, aki kevesebbet jut le, annak több szerencse is kell. nem érzem, hogy átment a gondolatom, de itthon kevés olyan régió van, ahová elugrasz egy hétre és azt tudod hitelesen mondani, hogy igen eljöttünk a sok tó közé idegenbe (ami van) sok csuka reményében (ami már csak itt-ott van!).
Persze az északi édesvizekben könnyen hagyják a békés halakat, ha mondjuk kb. 500 fajta tengeri halból válogathatnak (ott meg azt rabolják egyébként ipari méretekben, tehát hagyjuk).
érted?:)
Én is ismerem valamennyire a horgászokat, vizeket, nem kell ezt túlmisztifikálni ("13-évig melóztam a horgászat berkeiben, tudtam beszélgetni olyan emberekkel akik személyes ismerősei Karcsinak" - na bumm, én meg beszéltem vele és akkor mi van?:) ), látható hogy kevesebb a hal, ha van is, csak a vezetők nem tesznek ellene(!).
Itt általánosságban a kevesebb hal és a tisztességes munka melletti egyre kevesebb horgászati idő a nehezítő tényező a halrablók mellett, hidd el.
2010. december 30.
Üdv.Karcsi! Nagyon tetszett a film, kíváncsi voltam, megpróbáljátok-e szelektálni a csukeszokat, hogy nagy csalival dobáltok rájuk. De nem csalódtam, szokás szerint örömpeca volt! Váltogatott csalikkal, kísérletezve. Spinnerer! 13-évig melóztam a horgászat berkeiben, tudtam beszélgetni olyan emberekkel akik személyes ismerősei Karcsinak. Sajnos, nekem nem volt szerencsém személyes találkozóra, de! Az olyan emberek, mint Karcsi , és a többiek, akik sok időt töltenek vízparton, még mindíg sokkal több halat tudnak kivarázsolni a vízből, mint mi , átlaghorgászok. Jobban értik a vizek szavát, a halak jeleit, együtt élnek, lélegeznek vele, nyitott könyv nekik, amit értenek, tudnak olvasni. Többször felemeltem a szavam a vizek lerablása ellen, de saját szememmel láttam, hogy mások sem , és én sem álltam le horgászni az adott víznél, mert köztudottan lehalászott-villanyozott terület. A helyi vízen élő emberke, aki nap mint nap a vizeket járja, fél óra alatt akkora potykát szedett ki match-csel, aminek dióverővel sem szégyelltem volna nekiállni! Tehát aki érti a pecálást annak még egy ideig nem kell külföldre menni, hogy halat fogjon. Mi pedig igyekezzünk szert tenni a tudásukra.
2010. december 30.
gratulálok,
nekem az szomorú, hogy egy ilyen, nagy tudású, itthoni vizeket ismerő horgásznak is lassan külhoni filmeket kell készíteni, hogy halasabb legyen, annyira hemzsegnek itthon a lerabolt vizek...
a film jó, tiszteletem.
2010. december 29.
Tisztelt Bokor Károly úr!
Nagyon hangulatos,és tetszetős kisfilm!Gratulálok,köszönjük! Annyit hozzáfűznék,hogy én nagyobb csalikat is használtam volna,mert itt Írországban jobban 10cm-nél nagyobb csalik jönnekbe a csukáknak,ezt csak tapasztalatból mondom,bár én nem tavakon horgászom./Shannon-folyón/ Melyik ez a tó? Esetleg,ha megkérdezhetem,vagy melyik megyében van?:) Mégegyszer gratulálok,és halakban gazdag Boldog Új Évet Kívánok!

Üdv:Gábor
2010. december 29.
Kelta zene,csodálatos Ír ország.Csukák ,hangulat, nagyon klassz.Ezt így kell kitalálni.Remek a hangulata az egész videónakAz ember is teljesen megváltozik,ha belefeledkezik.Ismét,...már megint,Bokor Károly.Gratulálok.Örülök ,hogy megnézhettem.
2010. december 29.
Csak volt egy kis pálinka is a sör mellé :)
2010. december 29.
Karcsi!
Jó egészséget neked és barátaidnak, s további izgalmas akciókat a következő évre is.
Novi >;-))
2010. december 29.
Tisztelt Bokor Károly!
Vártam már nagyon a következő Rablótanyákon epizódot!
Hangulatos, remek videó lett!

Üdv!
2016. november 30.
ORPB 2016 - Tisza-tó (Rippin' Rap forduló)
Hozzászólások száma:
0
Szavazatok száma:
0
Pontátlag:
0
Megtekintve:
5229
2016. október 26.
ORPB 2016 Pécsi-tó (Tail Dancer forduló)
Hozzászólások száma:
0
Szavazatok száma:
0
Pontátlag:
0
Megtekintve:
6789
2016. május 27.
ORPB 2016 Tisza-tó (BX Jointed Shad forduló)
Hozzászólások száma:
1
Szavazatok száma:
0
Pontátlag:
0
Megtekintve:
10152
2016. május 06.
ORPB 2016 Csépány-tó (Scatter Rap Crank Shallow forduló)
Hozzászólások száma:
0
Szavazatok száma:
0
Pontátlag:
0
Megtekintve:
8644
2015. november 17.
ORPB 2015 Tisza-tó
Hozzászólások száma:
0
Szavazatok száma:
0
Pontátlag:
0
Megtekintve:
18588
2015. október 15.
Storm Challenge a Velencei-tavon 2015
Hozzászólások száma:
0
Szavazatok száma:
0
Pontátlag:
0
Megtekintve:
7364
2015. június 10.
ORPB 2015 Tiszafüred
Hozzászólások száma:
0
Szavazatok száma:
0
Pontátlag:
0
Megtekintve:
11378
2015. április 29.
ORPB 2015 Fadd-Dombori Holt-Duna
Hozzászólások száma:
0
Szavazatok száma:
0
Pontátlag:
0
Megtekintve:
9158
2014. november 03.
ORPB V. és VI. forduló
Hozzászólások száma:
2
Szavazatok száma:
2
Pontátlag:
5
Megtekintve:
18085
2014. május 07.
ORPB 2014 II. forduló
Hozzászólások száma:
0
Szavazatok száma:
0
Pontátlag:
0
Megtekintve:
11656
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 tovább »