Bajnoklesen | Energofriss | Halveszély! | Külföldi horgászatok | oRIGo | Rablótanyákon | Reklám | Verseny | Videópályázat
Vertikál
Feltötés dátuma:
2012. június 08.
Kommentek száma:
55
Pontozás:

1

2

3

4

5
Kulcsszavak:
Hozzászólás:
2013. január 26.
Szia Peti! Egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik az a két bot amiről a Peca világban is írtál? Gondolom ezekkel versenyeztél a Desedán is. Válaszodat előre is köszönöm! Üdv!
2012. július 14.
Sziasztok!

Ummiimma, megtisztelő amit írták, köszönöm szépen! A tervek szerint még jó néhány videóval és cikkel fogok szolgálni a jövőben is:)
Freelander, természetesen partról is kiválóan működik! Dunán kövezések szélében illetve végén, holtágakban, akadók környékén, illetve bárhol, ahol a normál gumis peca is működik, érdemes rápróbálni. Bot szempontjából drop shotnál az szerintem nagyon fontos, hogy rövid, gyors, de ne túl durung botot válassz. Hosszban a 2-2,10-es körüli hossz az ideális, dobósúly meg függ attól is, mekkora ólmot és csalit akarsz használni. Mondjuk egy normál átlagos pecához, 10cm körüli csalihoz és max 22gr-os ólomhoz ideális lehet egy gyors akciójú 25-30, max 40gr dobósúlyú pálca. Én is ilyesmit használok, illetve kisebb csalikhoz és súlyokhoz egy könnyebb, alacsonyabb dobósúlyú pecát.

üdv.: SzPeti
2012. július 14.
Szia Peti!
Csak csónakból lehet DS-ezni? Ha partról is lehet, milyen botot használjak hozzá? Dunán szeretném kipróbálni.
Üdv
2012. július 09.
Szia Peti!
Gratulálok a videóidhoz! Bevallom eddig nem nagyon ismertem a neved, de most már keresni fogom a produktumaid! Remélem még sok lesz! Nagyon kellett már egy tehetséges új arc a horgászmédiába!
U.M.
2012. július 09.
Szia Zsozsi!

A videókat nem én vágom, hanem Kőszegi Robi barátom, akinek ezúton is köszönöm a szuper munkáját sokadjára!:) Free zenéket szokott betenni a filmek alá, tehát nem konkrét ismert előadókét.

üdv.: SzPeti
2012. július 07.
Attis72, ha Gunki pálcában gondolkodsz, akkor nézd meg a Kaze modellt, 210-es 25 grammos pálca szerintem jó lehet neked. :)
Én a 190-es 5-20 grammos casting verziót használtam.
2012. július 07.
Szia Peti !
Szokás szerint nagyon jó lett a videó, gratulálok!
Egy teljesen más témájú kérdésem lenne: milyen zenéket szoktál bevágni a videó alá?
Ez a mostani kezdőzene nagyon bejön, szeretnék utánanézni hasonló stílusúaknak, tudnál írni zenekart/dalcímet?
Köszi!
Zsolt
2012. július 01.
Sziasztok! wobler78, 18gr körülinek jónak és elégnek kell lennie szerintem, még mélyebb vizen max 22gr.
Attis, A Gunki jó peca, de ehhez a módszerhez szerintem nagyon erős és túl kemény. Pláne ha vertikálva szeretnéd próbálgatni, akkor ilyen rövid pórázon könnyen le is veri magát a túl merev botról a hal. Ettől függetlenül kipróbálni jó azért, de később érdemes lenne egy finomabb pecára beruházni. Multi nem létszükség természetesen, én is űzöm ezt a módit peremfutóssal is és ugyanúgy működik. A multi csak egy picit kényelmesebb vertikális horgászatnál, ennyi az előnye.

üdv.: SzPeti
2012. július 01.
Szia Peti!
Van egy Gunki HI 15-50g 220cm peremfutós botom.Szerinted megfelel,vagy kell egy könnyebb ,érzékenyebb pálca.Multim nincs,s egyenlőre nem is akarok,ha nem muszáj.
Üdv,Attila
2012. július 01.
Szia SzPeti! Egy olyan tározon,ahol a viz 10-15 méter mély,s van ahol még mélyebb,ott hány grammos olmot használnál? Köszi!
2012. június 30.
Kösz,majd próbálgatom!
2012. június 26.
Szia Attis!

Alkalmas, és ugyanezekkel a csalikkal, csak az áramlás erejétől függően nem mindig oldható meg, hogy pont a tartás fölé állj. Olyankor mondjuk egy 10 méterre ha lehorgonyzol a tartástól, akkor ugyanígy, Droppal, csak eldobva és mellette vagy akár rajta elhúzva is eredményes szokott lenni. Ki lehet használni az áramlatokat is, megállítani, visszaengedni a csalit. Gyakran egy helyben döcögtetni, ha a tartás mellé értél.

üdv.: SzPeti
2012. június 25.
Helló Peti!
Ez qr.a jó lett.Gratulálok!
Áramló / folyó/ vízen történő tartás meghorgászására alkalmas a módszer?Gondolom nehezebb a víz nyomása miatt.Csalik ugyanezek?
Üdv,
2012. június 21.
mikRobi: A nép egy többé-kevésbé archaikus szinoníma a társadalomra. Szerintem semmiképpen sem gagyi. A véleményed persze elfogadom, csak nem értek vele egyet.
Számomra pedig az, hogy már szinte egekig magasztalva egy halat kielégítik a szélsőséges sporthorgászok horgászvideókkal szembeni igényeit, gagyi. Ez az egyetlen Petit célzó kritikám a videóval kapcsolatban. Arról, hogy ide jelenleg csak reklámvideók kerülnek fel, feltételezem, hogy nem tehet. Különben nagyon jó ebben a horgászműfajban. Érdekes horgászmódszereket mutat be, és a beszéd is megy neki a kamera előtt. Ami valljuk meg ritka.
Üdv blinkerge!
2012. június 16.
Szia peti.Akkor őt láthattam mégis,nem tudtam,hogy időnként hazajár.Jó lenne látni majd a desedai pergetőversenyen,ha van rá lehetősége eljönni.Gondolom te is jössz majd címet védeni?(tudom messze van még október.)
2012. június 14.
Volt itthon pár hete is, csak Pécsen. De hétköznap és csak pár napra. Nem sikerült vele összefutnom...:(
2012. június 14.
Köszönöm a válaszodat peti.Tavasszal látni véltem egyszer a deseda parton az endrét,volt itthon?,mit tudsz róla?
2012. június 13.
Sajnos nem Endru...:( Ő elköltözött világvégre:( Meg azért ő nem is olyan öreg:))

üdv.: SzPeti
2012. június 13.
Köszi a választ!!!!--Öreg barát...Endru...?? :-)
2012. június 13.
Ardonak válaszolnék :) érdmes kisebb vízben is megpróbálni , de akkor bizony dobni kell , túl nagyokat nem fogsz vele dobni , én pl 5 és 7 grammos ólmokkal szoktam nyomni , azzal max 15-20 méterre dobod el , de arra készülj , hogy ha akadóba szeretnél így próbálkozni azért lesz néhány elakadás , igaz , még így sem annyi mint simán twisterrel wobblerrel.
Üdv
2012. június 13.
Szia Peti!
Szerintem nagyon jók a videóid! Érződik rajta, hogy imádod amit csinálsz! Én is el kezdtem próbálkozni a drop shot módszerrel, egyenlőre még ízlelgetem a technikát. Tanácsot kérnék az ólmozással kapcsolatban, konkrétan a súly és a forma érdekelne. Sejtem, hogy sok mindentől függ ez (víz mélység, sodrás, stb). De ha tudnál a saját tapasztalataidból konkrét példákon keresztül egy kis segítséget adni, nagyon megköszönném!
Üdv biga
2012. június 12.
Sziasztok!
Desi, tiszta vízben volt még csak alkalmam megfigyelni, mivel abban látni egyértelműen, de gyanítom, hogy más vizeken is hasonlóan viselkednek nappal. Halfotós barátom is ezt tapasztalta több vizen is. Ardo, próbálj rá nyugodtan 2-3 m-es vizen is! Néha még ennél kisebben is meg lehet őket fogni csónak alól, de azért ez változó. Minél mélyebb a víz, nyilván annál kevésbé valószínű, hogy megzavarod őket. Pok0809, 4-es körüli süllő az eddigi legnagyobb, de a legnagyobb kősüllőimet, sügereimet és feketesügereimet is ennek a módszernek köszönhetem! Tavaly ősszel akasztottam Droppal egy 9-est is, de sajna az lemaradt. Pár nappal később ugyanott megfogtam twisterrel:) Van egy öreg barátom, hihetetlen szinten műveli a Dunán és ő már több igazán kapitálisat is horogra csalt vele... A jövőben remélem vele is lesz alkalmam együtt forgatni!:)
üdv.: SzPeti
2012. június 12.
Szia Peti!Érdeklődnék hogy ezzel a módszerrel,illetve konkrét drop sh.mekkora volt a legnagyobb süllő amit fogtál?Köszi a választ!Raj a videó!!!5p.
2012. június 12.
Ja még valamit kifelejtettem: ami számomra kicsit zavaró, hogy miközben beszélsz elég hangosan szól a zene. Szerintem ezalatt nem kéne hogy szóljon vagy maximum nagyon halkan. Én például szívesebben hallgatom a víz locsogását és madárcsivitelést. :) Persze ha éppen nincs szöveg akkor már mehet a zene nyugodtan.
ardo
2012. június 12.
Szia!
Szerintem nagyon jó kis videó ez! Nekem legalább is nagyon tetszett. Kellően informatív, ugyanakkor élvezetes, szép akciókkal, még szebb halakkal. És külön élmény látni a természethez, halakhoz, és magához a horgászathoz való példaértékű hozzáállásodat. Engem egyáltalán nem zavar, hogy konkrét termékeket is bemutatsz, szerintem ettől egyáltalán nem lesz hiteltelen, "reklámszagú" a videó. És ha valóban ezeket használod és ezzel fogod a halakat azt miért is kéne eltitkolni?
A módszer nagyon izgalmas és mint láthattuk eredményes is. Én is tervezem kipróbálni, de ahol horgászni szoktam 2-3 méter mély a víz. Szerinted van értelme a vertikális technikának ilyen vízmélységnél vagy inkább dobjam ki pár méterre a csalit? Előbbi kényelmesebb lenne, mivel nem kell mindig újat dobni, csak attól tartok ha a csónakkal a halak fölé állok esetleg elijesztem őket. Te mit ajánlanál?
Előre is köszi és gratulálok még egyszer a videóhoz!
ardo
2012. június 11.
Sziasztok,én még életemben nem próbáltm ezt a módszert,de a kedvenc pergetőbotom egy baromi jó drop-shot bot....daiwa one&half....tökéletes pergetni,5-30 gramm,de letört a spicce-így kicsit erősebb....bár a szakirodalom szerint biztos nem felel meg pergetésre,de a csukák eddig nem kritizálták....vajon a többi drshot bot is megfelelhet pl.felszíni csalikra?...vagy a letört spicc miatt lett ilyen tökéletes gerinces?...számos 6-8 as csuxot fogott,borzalmasan terhelhető,és hihetetlen könnyű,vékony....N
2012. június 11.
Szia peti.Nagyon jó lett a videó,nekem tudtál újat mondani a süllők szokásairól.Még nem volt alkalmam ilyen tiszta vízben horgászni,szerinted az átlagosnál tisztább víz miatt áltak bele így a tartásba a halak,vagy más vizeken is így viselkednek?
2012. június 11.
mikRobi :-) Jogos, teljesen igazad van:-)

Jó a videó, ahogy az eddigieket is jó volt nézni. Tényleg van akinek ezek a videók nem valók, de ne csüggedj Szpeti. A többség szívesen nézni és nem a hibát keresi benne, hanem a pecát.
2012. június 11.
SzPeti: erről van szó, mindenkinek nem lehet megfelelni, és szerencsére nem is kell. Nézd meg a hozzászólásokat, a pontátlagot... a statisztikák magukért beszélnek.
blinkerge83: "soha többé", "nem akarok látni, hallani", "gagyi"... Igen, szerintem rossz helyen jársz, nem hinném, hogy ez a videó, és Peti ezt érdemelné.
Ezt a "nép"-es szöveget, meg soha többé nem akarom látni, hallani, mert nagyon gagyi ;)
2012. június 10.
azt hiszem be kell látnom, hogy rossz helyen járok. sajnálom, hogy nem teccenek a reklámfilmek. a népnek meg feltétel nélkül teccik. bár nem mintha lenne miből válogatni.
fene tudja mi lenne a jó.
goldsalmo: a halak maradjanak meg a jól megszokott ösztöneiknél. nem kell nekik hangulat:)
2012. június 10.
Szia goldsalmo!

Az ízlések kérdése tényleg jogos. A többi szempontból pedig jól látod a dolgokat!:) És köszönöm szépen! Újság témában küldtem egy üzenetet, az inkább magánügy...

üdv.: SzPeti
2012. június 10.
Peti a videó 5.
A süllő tényleg gyönyörű hal, de ízlésekről nem lehet vitát kezdeni.
Csöstűl jövő videókat szerintem nem lehet hitelesen gyártani. Kell hozzá rengeteg, potyára elköltött idő a vízen, megfelelő halmennyiség, és a pont akkor és pont az amit be szeretnénk mutatni.(már próbáltam)Az anyagi támogatás, nem hivatásosként ezeket biztos nem fedezi.
Hangulata? Az meg legyen a halaknak, hogy minél több hasonló jó videót tudj összehozni.
Ui. Régen írtál már Újságnak, abbahagytad?
2012. június 09.
SzPeti! Veled tényleg semmi bajom, ha adsz a kritikámra ha nem én meg fogom nézni a videóidat, mert tényleg nem rosszak, sőt egyre jobbak szerintem.
2012. június 09.
...,de tudtam, hogy csak a negatívumot veszitek ki!
videoról videóra jobb ez, csak nekem egysmás még nem teccik.
ha nem tesz ki hangulatjelet - bocsánat, szmájlit - az ember, máris komolyan (szó szerint) veszik minden egyes szavát! az utiratot meg amolyan humoros társadalomkritikának szántam, meg persze egy kicsit komolyan is gondoltam, de inkább gondolj amit akarsz.
különben meg ízlések és pofonok. annyira adja magát a nickneved szójátékokra, de erős leszek, és tűrtőztetem magam, basszus!
2012. június 09.
Huha, félreértések vannak..:) Senkinek sem akarok megfelelni a videóimmal. Mindenkinek nem is lehetne megfelelni, ha akarnék se, mert kinek ez jön be, kinek az. Ki erre kíváncsi, ki arra. Olyanokat csinálok, egyrészt, amikre lehetőségem van, másrészt amilyenek az én agyamból kipattannak. A süllő nekem személyes kedvencem. Az a mondat akkor éppen ott egyszerűen kijött belőlem, és nem szégyellem...:) (tényleg baromi szép mintája volt...) Biztos lesz még ilyen érzelmi kitörésem egy-egy videóban:D Előre is bocsi érte...:) ui.: Videópályázat én úgy tudom lesz majd megint! De azt nem tudom, mikor. Egyébként jók ezek a pályázatok is nagyon! Pl lehetőség nyílik mindenkinek, hogy megmutassa, ő hogyan képzel el egy tökéletes kisfilmet!:)

üdv.: SzPeti
2012. június 09.
Blinkerge83! Rajtad csak nevetni lehet! Annyira komolyan veszed magad, hogy az már fáj. Túl informatív a videó? Akkor kapcsold ki egy perc után, akkor talán nem terheli túl a csöpp agyad a sok információ! :-)

Peti! Köszi a bot típust!
2012. június 09.
már értem. eddig azt hittem, hogy megint lesz videópályázat, vagy feltűnnek a régi kedvencek. nem téged akartalak kritizálni, hanem az oldalt. nekem ez így egy kicsit kevés, ahogy most van.
...és, hogy a videóidról is szóljak: nem rosszak, de nekem nem is kifejezetten teccenek. informatívnak informatívak, csak számomra túlságosan is azok. kicsivel több hangulat, és kreativitás hiányzik belőlük szerintem.
mindezek ellenére várom a következőt.
u.i.: soha többé ne titulálj egy halat, vagy bármilyen más állatot, a világ legszebbjének. sőt, még csak szépnek se. horgászvideóba szentimentalizmust ne!!! ismétlen, nem akarok látni, hallani... gagyi, és hagy ne mondjam még milyen.
tudom, hogy a szélsőséges sporthorgászoknak is meg kell felelni(bár nem értem miért), de ne így! könyörögve kérlek!
köszöntem!
üdv blinkerge!
2012. június 09.
Blinkerge! Hamarosan:))) A helyzet az, hogy bár sokan talán meglepődnek ezen, de nem ebből élek, és mostanában eléggé el vagyok havazva. Meg még kb egy tucat más oka van annak, hogy miért nem érkeznek futószalagon az ilyen videók, de ez persze az én problémám. Jelenleg több is van félkész állapotban. Amint sikerül őket befejezni olyan minőségben, ahogy én azt szeretném, jönni fognak "csőstül":)
üdv.: SzPeti
2012. június 09.
üdv SzPeti! a hamarosan, és csőstül érkező videókra mikor, és milyen formában számíthatunk? (igen, a kérdésem nem nélkülözi a szarkazmus nem meglétének a hiányát)
2012. június 09.
Sziasztok! Először is ,még egyszer köszönöm szépen mindenkinek! Van egy elmaradásom is, Bass222, utólag is bocsi! A bot egy Skeet Reese jerkbait/topwater pálca. Rövid, gyors, könnyű, de elég rugalmas. Majd egy következő videóban tervezem részletesen kivesézni. Bandi, a kapásokat így, vertikálisan szinte 100%-ban meg szoktam csípni, de ez persze a halak kapókedvétől is függ. Általánosságban véve egyébként olyan 95%-ban sikeresek az akasztásaim. Előfordul, hogy üres a bevágás bődületes kapás esetén is, de szerintem ilyenkor szemből próbálja betámadni a csalit, és ezért nem ér a horoghoz (persze ez csak egy elmélet). Általában 0,27-es előkét használok. Vékonyabbat nemigen, viszont nagyobb csalinál fel szoktam tenni vastagabbat is.

üdv.: SzPeti
2012. június 09.
Szia Peti!
Szuper videó! 1 kérdés... mekkora arányban szoktad tudni megfogni a kapásokat drop shottal? Milyen vastag fluoro előkét használsz?
Üdv, Bandi
2012. június 09.
Gratulálok,nagyon jó a vidi!
2012. június 09.
GRATULÁLOK Peti!! 5-ös!!!! Üdv
2012. június 08.
pöpec kis film! gratula és köszi :) viszont a legviccesebb bennne a végén van! mármint a ne tudjátok meg milyen élmény :D üdv
2012. június 08.
Gratulálok!
Látványos, jó kis videó!
2012. június 08.
Sziasztok! Köszönöm szépen! Örülök, ha volt értelme és hasznotokra válik!:) Endru! 5-ös!:D Csak kiváncsi voltam, hogy figyelsz e?:D
2012. június 08.
Azé ez úgy klafa :D tiszta feeelinges peca még egyzser grat PEti :D
üdv: Álmos
2012. június 08.
Ez nagyon profi lett Peti!
Maximális gratula!
2012. június 08.
Király videó, köszi!
2012. június 08.
Szuper video!!!! 5p
2012. június 08.
A bot ránézésre skeet reese botnak tűnik
2012. június 08.
Ez nagyon jó, Peti!

Nem is tudtam, hogy a süllő a kezével kapja el a gumihalat :)))) 5:58-nál:)

ÜDV E
2012. június 08.
Gratulálok a filmhez! Egy DS oktatásra lehet nálad jelentkezni? :)))
2012. június 08.
A bot típusáról, paramétereiről van infó? A videós frankó lett megint egyébként!
2012. június 08.
Ismét egy nagyon jó videót készítettél! Gratulálok hozzá Barátom! :)
2012. december 07.
ORPB 2012
Hozzászólások száma:
7
Szavazatok száma:
8
Pontátlag:
3
Megtekintve:
32789
2012. november 28.
Varga Zsolt videója
Hozzászólások száma:
10
Szavazatok száma:
49
Pontátlag:
5
Megtekintve:
12587
2012. november 16.
Szabó Péter videója
Hozzászólások száma:
57
Szavazatok száma:
85
Pontátlag:
5
Megtekintve:
17145
2012. november 06.
Lázár Márió videója
Hozzászólások száma:
36
Szavazatok száma:
62
Pontátlag:
4
Megtekintve:
12550
2012. október 26.
Kacsó Attila videója
Hozzászólások száma:
9
Szavazatok száma:
30
Pontátlag:
4
Megtekintve:
11745
2012. október 09.
Multis suli
Hozzászólások száma:
51
Szavazatok száma:
26
Pontátlag:
3
Megtekintve:
20648
2012. június 08.
Vertikál
Hozzászólások száma:
55
Szavazatok száma:
34
Pontátlag:
5
Megtekintve:
32917
2012. április 26.
Szeles meccs
Hozzászólások száma:
7
Szavazatok száma:
9
Pontátlag:
5
Megtekintve:
16107
2012. február 17.
XL-es gumival
Hozzászólások száma:
27
Szavazatok száma:
20
Pontátlag:
4
Megtekintve:
25319
2012. január 13.
Kádár András videója 3.
Hozzászólások száma:
66
Szavazatok száma:
104
Pontátlag:
5
Megtekintve:
23777
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »