Bajnoklesen | Energofriss | Halveszély! | Külföldi horgászatok | oRIGo | Rablótanyákon | Reklám | Verseny | Videópályázat
Rablótanyákon 57. rész
Feltötés dátuma:
2011. május 13.
Kommentek száma:
64
Pontozás:

1

2

3

4

5
Kulcsszavak:
Hozzászólás:
2012. január 01.
gyonyoru
2011. december 31.
jönnek a buborékok xD amugy nagyon szép hal gratula:)
2011. november 03.
Nagyon gratulálok Bokor úrnak és nagybátyámnak Maruszky Jánosnak!
2011. július 26.
Zsobo Bugaszegről.Gratulálok Károly!Amikor elolvastam a Tavaszi történet című írást három érzés tört rám/akkor még nem tudtam hogy látni fogom ezt a csodás fárasztást/:jó-ezekért jó horgásznak lenni-kár hogy a 47év horgászatból 3 éve kezdtem el pergetni-lesz mit tanulni,a másik-az írás végén nem fájdalmat hanem meghatottságot éreztem-és elgondolkoztam... ,a harmadik-remélem találkozunk Aug 20-21én a Velencei tónál a versenyen-indulunk!Köszönöm.Talán egyszer közösen is horgászhatunk nálunk,vagy valahol?Bősze Zsolt
2011. július 11.
Sportex-Szia!Hogy jó-e azt más döntse el...védeni nem akarom a Kareszt-hisz nincs miért....elég sok halat fogtunk egymás mellett,és baromira korrektül viselkedett a halakkal szemben....ha Te is ezt tapasztaltad akkor jó,ha nem hívd meg egy közös pecára,vagy kettőre:-)...sok haltól nem fog mozdulni a torkotok,viszont pont ugyanannyi hal marad a vízben,mint amikor elkezdtétek:-).legalábbis nálam ez volt....peace N
2011. július 10.
Azt hiszem ez egy olyan videó, amit látni is gyönyörűség!Átélni pedig ...húhú!
Szinte éreztem,hogy Bokor Károly tollából a MAHOR-ban lesz írás.
Ráhibáztam.
A "Tavasz i történetben" mindent leír e gyönyörű horgászbravúrjáról.
Az írás végén, pedig mint annyiszor:emberségről, emberbaráti szeretetről olvashatunk.
Egy horgászbarát elvesztése,gyönyörű képekkel szavakkal ,igazán lebilincselő írás.
Mindig mondtam,most is mondom,Károlynak írnia kell!Könyvet,ezekből a szemet elhomályosító szép valós ,hiteles történetekből.
Egy biztos olvasója már van:)!
Lenne több ezer szerintem!Gratulálok Károly.
2011. július 10.
Gruka jó a dumád!
2011. július 10.
A magyar Horgászban is izgalmas volt olvasni erről a csodás fogásról, de így megnézve még inkább izgalmasabb volt! GRATULÁLOK.
2011. július 04.
Borsika:Karesz remélem nem sértődik meg hogy válaszolok helyette-Ő most vmiféle dunai körúton vesz részt.1 hétig....(fenébe is de irigylem...)szóval a harcsa annyira elfáradt,hogy sajna nem tudta már visszahelyezni-nem tudott elúszni-ahogy mesélte....magyarul dögrefáradt....az elsők között mesélte nekem-és azt is hogy sajnálta-de ilyen előfordul hosszú harc miatt...csao N
2011. június 21.
Csak én maradtam le a visszaengedésről,vagy látta esetleg valaki??
2011. június 13.
sak,
Igazad van, bizonyos nézetekből néha kisebbnek látszhat a harcsa, mint amilyen valójában volt, de attól még akkora marad, amekkora ténylegesen volt. Csak ez az egy db. nagylátószögű lencsém van az egyszerű kamera végére, sok előnye van, hogy használom. Tényleg jó, ha egy óriás is lencsevégre kerül és "beszáll" a csónakba, ez egyébként nekem már sokszor megadatott itt, a Dunán is. A folyón számos kapitális harcsát fogtam pergetve is, kuttyogtatva is. A Duna holtágban 72 kg-on felül volt a rekordom, ezt csak azért említem, mert ő itt valójában csak a videón az elsők egyike. Utána nézek szívesen a lencse dolognak, köszönöm a tanácsot, és a gratulációt is, görbüljön Neked is, BK.
2011. június 13.
fantasztikus érzés volt látni,hogy végre a Dunán is rácsimpaszkodott egy Nagy, egy dolog azonban nem tetszett-és ezt már az Ili folyónál készült videókon is észre vettem-,az pedig a kameralencse torzítása,ami miatt szerintem nem igazán látszik a harcsa valódi mérete,ill.a méretéhez képest néhol jóval kisebbnek látszik.Gondolom kell,hogy kis helyen beleférjen minnél több tér,de ez a kép természetellenes torzulásához vezet.Nem igazán illene beleszólnom Karcsi bácsi dolgaiba,de sztem eggyel szükebb lencse sokka-sokkal jólesőbb videókat eredményezne.Visszatérve a fogáshoz,-nagyon jó érzés,h végre meglett egy igazán nagy rabló-tányája :))és sikerült őt betessékelni a csónakba,ez gondolom nagyon sok minden felett áll-végre egy igazi Dunai Óriás és ehez teljes szívemből gratulálok!
2011. június 03.
hát igen Koós Feri elmehet a picsába öcsém a nagy uszoival együtt Karcsi bácsi oda pirított egy kicsit ezt szeretem benne mert nagyon sokat folyókon pecázik itt a tudomány meg fogni nagy tanár az öreg mi gratula üdv
2011. május 26.
Nagyon szép! Köszönjük az élményt!!
2011. május 25.
Tyűűű, videón még nem izgultam ennyit. Gratula, irigykedem rendesen :)
2011. május 22.
Blacktiger
Hadd pontosítsak, én egyet fogtam, inkább csak 20-as volt, de izgalmasan, wobblerrel kaptam el, még világosban. Később, a sötétben, Laca barátom még egy harmincon felülit fogott úszóssal. Én csak pergettem. A súlyokat csak saccoljuk persze, mert egy kis fotózás után tüstént mentek is vissza. Készült róluk egy kis videó is, jól láttad, de a nagyszerű inkább az élmény volt. :-) A következő éjszaka már a Dunán talált, hallottam is harcsát rabolni, de most az nem jött össze. üdv. Mindenkinek, BK.
2011. május 21.
Tisztelt Bokor Úr!

Gratulálok a tegnap esti 30-as merenyei harcsához is :)

A túloldali kíméleti helyről irigykedve figyeltem, ahogy fogdossák a halakat!

Ha jól vettem észre a fénykép mellett videó is készűlt...várjuk majd azt is :)
2011. május 20.
Tiszteletem
1 kerdessel fordulok önhöz MEG!MEG!A video megnezese igazi elmenyt nyujtott Köszönöm.Sok hasonlo filmet kerünk meg.Elismeresem Gratula!!!!
2011. május 20.
CSak gratulálni tudok!
Fergetegesen jó és életszerű videó!Károly,nagy vagy.Köszönjük az élményt!
Minden pillanatát élvezet nézni.Megnézem még egy párszor, az biztos.
A János cimbi nagyon jól jött.Gratula még egyszer!
2011. május 19.
Ez nagyon nagy videó lett így,milyen jó ha van egy horgásztársunk.
2011. május 18.
Szia Karesz.
Látom bele nyúltál, jól sikerült a film is az élet rendezte. Nem kellet vagdosnod sokat. Gratula nem semmi a bottól hogy mit bír. Jó volt látni ezt a küzdelmet. Itt sajnos nincs harcsa de a csukákkal pótoljuk .?! Tóni teljesen megfertőzött a legyezéssel és meg kell hagynom nagyon megszerettem, bár még nem tartozom tapasztalt legyesekhez de az eredmények húznak magukkal. Pergetve még nem tudtak többet fogni a társaim mint én ugyanazon idő alatt.De ez az időszak egyértelműen a pergetésnek kedvez.
Jó légy üdv a Nándiéknak .
Remélem a Novemberi túrátok jó irányba halad.
Üdv Zoli.
2011. május 18.
Richeypi, Power Pro 0,23-as volt a zsinór, ezt, vagy a Sufix 832-t használom. Most "sem tudtam" egy darabig mi van a dobon. Csak a halra figyeltem igazán. Ezt a P. Pro-t egy jó hónapja tettem a dobra, ez viszont fontos, hogy a jó márkák is jó állapotban legyenek. Hát szerencsémre ez bírta rendesen. (máskor is szokta)
A wobblerekről: kifejezetten mélyvízi harcsázáskor, amivel már fogtam is: az SR 9 és 7 centis, Deep Tail Dancer, X-Rap Magnum, C.D. Magnum. Lehet persze más is a megfelelő, de ezeket használom, vagy inkább használtam leggyakrabban. No meg persze a DT-k különböző darabjait is. Legtöbbször a helyi körülményekhez, mélység, folyásviszony stb. kell alkalmazkodni, ezekhez kell jól választani. Van persze miből, mert sok jó típus van, a felszíni , felszín közeli vizekre teljesen más a történet harcsázáskor is. Üdv (Bazukának is) BK.
2011. május 17.
Gratulálok! Fantasztikus film és fogás. A János pedig nem csak a fogást, de a filmet is tökéletessé teszi. Ő nélküle csak a hal és a horgász lenne különleges, de így a film is az lett!
2011. május 17.
Elismerésem és gratulációm Padavan!A kameraman is megérdemel egy 5-t.Átjött az érzés.Mintha ott ültem volna a csónakban.Már majdnem nyúltam a kesztyűért :)) Milyen vastag zsinórral sikerült a fogás?DT-én kívül milyen típusokkal harcsázol még?
2011. május 16.
Emlékszem a drávaira(könyvből is)!Meg lehet fogni partról is őket csak kicsit több szerencse kell talán.Ha belegondolok hogy fater is a 25-ös Tectannal fogott 30 körülieket a Dráván akkor a mostani motyókkal azért megvan az esély.Kipróbálnám már szívesen a dunai vagy drávai csónakos pecát is,várom a felajánlásokat mindenkitől:D.Mégegyszer gratulálok!Még sok ilyet!D.
2011. május 16.
Nagyon szép! Gratulálok Karcsi bátyám!
2011. május 16.
Szia Karcsibátyám!
Bele izzadtam tetőtől talpig a fárasztásba és abba az al-dunai horgász konyhanyelvbe amit a kommentár a videó végéig hozzátett.Ezt lehet nevezni az igazi horgászatnak!Nincs semmi megrendezve,a szöveg az elejétől a végéig, a horgász egyszerűségével és nagyszerűségével azzá tete a videót amivé csak várni lehet.Azt,hogy majdnem átmentetek a Horvátokhoz és azt,ahogy beleéltétek/beleélhetjük mi is/magatokat....hátborzongató!Annyira jó lett ez a videó!A mohácsi al-dunáról ne is beszéljünk ugye.Mert ott van a menyország kapuja a horgászoknak.Menyország és horgász csodaország!Ez a mi otthonunk lent mohácson.Gratulálok ehez a csodálatos halhoz neked Karcsibátyám....és gratulálok a kommentárnak aki ugye egyben videózta is a fárasztást.Az egyik leggyönyörűbb horgászvideó amit csak láttam tőled.
Üdv:Csukavadász1/Nándi/:))))
2011. május 16.
Már majdnem minden részletröl tudunk :-) Én még a zsinorra lennék kiváncsi arról még nem esett szó?Meg a Wobi horgairól mert a végén úgye elég könnyen kiakadt nem hajlott ki?
2011. május 16.
Szia Mindenki
D.ladik, a kő egy sarkantyú, teljesen átlagos adottságú, amilyenből sok van a folyókon. Végig kell járatni a wobblert azokon a helyeken, ahol "érzed" a harcsát. Ez konkrétan egészen közel a kőhöz kapott és már néhány méterrel a fenék felett. Hogy aztán követte a hal a wobit, vagy éppen ott húztam e az orra elé azt már csak tippelni tudnánk?!A kapás tehát vízközt, csupán négy-öt méter mélyen történt, ezért nagyon erősnek éreztem.

Drávafan, hogy partról kifoghattam volna e, az már kérdés marad, de azért lett volna rá esélyem. Persze sokkal kevesebb mint így csónakkal. Őszintén mondom, ha egyedül maradok végig, akkor sem ennyire esélyes a dolog, mert nehéz ám egyedül horgonyt le, horgony fel meg minden ilyesmi... Néhányszor már voltam (főként éjszaka) ilyen helyzetben, hát nem könnyű, de ez a szép benne. Csak emlékeztetőként a Dráván is fogtam meg 32-est gyenge monofillal kővégről. Üdv.

Foldíj, T.simbo. Jocó,nekem is hiányzott ami Neked, de a harcsa a keménynek mondható fárasztást sajnos nagyon rosszul viselte. Ezt a hétvégét egy tanyán töltöttük, és a horgásztanyán tartózkodó (12 tagú) társaságunknak ajándékoztam a halat. Később erről a hétvégéről még írni is szeretnék.

Pergető12, teljesen igazad van, bár sors szerű volt, nagyon jókor jött a barát segítsége. Ha választhattam volna segítséget, ( és mint mostanra kiderült rendező-operatőrt-narrátort :-) ) hát őt jelöltem volna. Köszönöm még egyszer az elismerő szavaitokat, és legalább annyira jó tudni, hogy számotokra is élmény volt ezt megnézni, mint amilyen jó volt akkor ott lenni. Ja, még valami: erről a mélyvízi wobbleres pergetésről is hamarosan valami részletesebb "szakmai" írással, vagy filmmel fogok jelentkezni, mert nagyon sokan érdeklődnek a részletekről is. Üdv. BK.

2011. május 16.
Gratulálok!
Nagyon szép a hal és a videó fantasztikusan visszaadja az élményt!
Köszönöm!
2011. május 16.
Üdv! Mi lett harcsával? Megették? Visszaengedték? Eladták?
2011. május 15.
Gratulálok!!!Ritka szép fogás.Külön öröm,hogy pergetve jött.
"Tisztelet,a csónakot profin kéz alá irányító Barátnak."
2011. május 15.
Ez igen! Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. A DUNA és a kitartás időnként megjutalmazza az arra érdemeseket. Nekem csupán egy dolog hiányzott a felvételről (ezzel nem akarok a szépségéből elvenni), hogy nem látszik, amikor visszakerült a vízbe, ahogy azt a korábbi (külföldi) alkalmakkor már láthattuk.
Ezzel együtt is gratulálok! Üdv: Jocó
2011. május 15.
Minden elismerésem Karcsi bá'!Csak egy kérdés.Partról kijött volna vagy sem?:)
Üdv,Vicze.
2011. május 15.
Üdvözletem!
Kérdezni szeretném, hogy milyen típusú kő a Debrina I.-es (T kő, sarkantyú, stb.) ill., hogy a gurgyó kő felöli vagy inkább a folyás felőli részen kapott és kb milyen mélyen járhatott a DT?
2011. május 15.
Gratulálok!Szép volt!
2011. május 15.
Nagyon nagy videó..Gratulálok a fogáshoz! Minden elismerésem!
2011. május 14.
Egy szóban össze lehet foglalni a látottakat: TÖKÉLETES!!!!
2011. május 14.
Gratulálok!!! Nagyon tetszett a fárasztás, már régen izgultam ennyire pedig nem is én fogtam a bot végét. Ezért megnéztem még egyszer és ha nem haragszol képzeletben egy kicsit átvettem tőled a botot és újra átélhettem egy kapitális harcsa fárasztását. Nagyon jó volt köszi! Remélem még sok ilyen szép sőőőőt még szebb harcsák várnak ránk a vizek mélyén. Üdv.:Roli
2011. május 14.
Gratulálok Karcsi! Ezért szeretjük a filmjeidet, írásaidat, mert nincs megrendezve! Szinte én is ott voltam a csónakban, a kiemelésnél majdnem mozdultam, hogy segítsek! Remélem sokszor izgulhatjuk végig a fogásaidat, csak így tovább!János kommentárja pedig megadta az egésznek a koronát!
2011. május 14.
Maximális elismerésem!!!Gratulálok a halhoz!
2011. május 14.
Nem semmi harc volt :-) Külön öröm,hogy a Dunán lám lám még azért akadnak nagyok is csak nekem nem sikerül akasztani belölük mostanában :-( De talán jobb is csónak nélkül úgy se tudom kivenni régebben már elment pár hasonló.
2011. május 13.
Gyönyörű gratulálok Karcsibá :) Most föladta a leckét rendesen :)
2011. május 13.
Köszönjük ezt a hatalmas filmet nekem nagyon tetszett. Nekem is sikerült ekkora harcsát akasztani a Maroson fenekezve vagy ki tudja, hogy mekkorát, mert 500g-os bottal a Koós Banax orsóval meg a 70-es Koós zsinórral fárasztva 64 perc után lefordult a horogról. Majdnem elbőgtem magam. Inkább tépett volna meg vagy bármi, mint hogy lefordult, az nagyon rosszul esett.
2011. május 13.
Sajnos kevés az ilyen jó film. A nagy része a filmeknek reklám.
Ez pedig a nyers valóság volt. Érezhető volt benne az izgalom, az öröm.
Ez, és az eddigi filmek után megállni tilos! :)
Ahogy a sportban szokták mondani: még-még-még, ennyi nem elég :)
Had legyünk telhetetlenek! :)
További sok sikert, szép halakat!
ui.: a párom, aki nem tud horgászni, de szeret velem kinn lenni, el volt ájulva, és 3-szor kellett vele megnézni. Aztán majdnem egy órán át, csak Rablótanyákon részeket nézett :)
2011. május 13.
Szivarolom, örülök, hogy a "kommentálást" megdicsérted, szerintem is a hangulatból visszahoz, idehoz valamit. Jani velem együtt ott a Dunán lett"öreg", - mint ahogy Pók. mondja - és már egy-két öreg harcsát Ő is kifogott, jól perget, csak kissé könnyeden. Képzeld, amikor 0,20-as monofillel (kb. 10 éve), kb. 30 kg-os bajszit kisegített a Dunából. Az SSR az élete :-), és főként este jár. Tehát értő segítséget hozott a véletlen. Tudtam, hogy hol horgászik, de elég jól fújt a szél, hiába is kiáltoztam volna. Egy kissé billeget a kamera, belezúgott a szél, de nem is a művészfilm volt a cél, hanem a horgászat izgalmát visszaadni, ha sikerül...
Toto, ezt a botot (kb. tizenegy éves), Shimano Diaflash 50-100, mindig is nagyon jónak tartottam, az orsó még nekem is új, de már érzem, rendben van. Köszi még egyszer a gratokat, és őszintén örülök, hogy Nektek is szereztünk egy kis örömet-izgalmat. BK.
2011. május 13.
Üdv Károly!!!Minden tiszteletem az öné..,nem semmi fogás!!!!Őszintén gratulálok!!Az "öreg" ki fogta a "nagy öreget"... :-)) Már nagyon kellett egy ilyen videó!!!Üdv a pók...
2011. május 13.
én is izgultam, hogy el ne menjen... pedig tudtam, hogy meglesz...
"hi hi hi Karesz... azt a k..va" :):):)
"ej de szép... atya..." és az egész kommentálás... isteni...
Jó kis film lett...
2011. május 13.
Én nem tudok pergetni, valahogy nem érzem, de Bokor sporttárs videói mindig lenyűgöznek.
Tökéletes hármas: Ember+bot+orsó
Ezt tényleg csak egy profi tudja megcsinálni!
GRATULÁLOK!!!
2011. május 13.
Jó hal volt..:)Gratula..:)
Üdv..
2011. május 13.
Ki a király???

Hát persze, hogy Karcsi bá!!!
Gratula!

Üdv,
Zsebi
2011. május 13.
Slayerfan
a felöklendezett hal életében kb. két kilós lehetett. Bár a mohácsi Dunáról eltűnt teljesen a kecsege, én ezt mégis annak láttam. Pont a legazonosíthatóbb pontok már elemésztve voltak rajta, de én szinte biztosra állítanám, hogy kecsege volt. Jani valóban jó fej, nagyon jól jött a segítsége, az első tíz percben fájt a fejem rendesen, hogy egyedül majd mi lesz a pálya? üdv. BK
2011. május 13.
Éljen Karcsi bá! Sok hasonló fogást, itthon magyar vizeken és persze kamera elött!
Jani bácsi nagyon jófej volt!

Mi volt az amit felöklendezett?
Üdv ati
2011. május 13.
Üdv. Mindenkinek, köszönöm a gratulciókat.

Gyurika, a Wobbler egy Rapala DT 16, de a DT- k közül a 14, a 20 is jó a mélyvízi pergetéshez. Az adott helyhez, folyásviszonyokhoz kell választani. Persze van még sok alkalmas más modell is.
A dinnyés konyharuha, és a Nike már nem annyira fontos. Nagyon sütött a nap, levetkőztem, és felvettem a csónakomban az "ünneplős" cipőt is. :-) Nem gondoltam, hogy "szerepelni" fogok. Viszont így is örültem, hogy megmutathatjuk a kalandot. Hasonló izgalmakat kívánok Mindenkinek. Görbüljön, BK.
2011. május 13.
Üdv Károly Bá!Gratulálok és megint csak GRATULÁLOK! Karcsi bá ,maga egy igazi mester! Egyszer összejöhetnénk egy jó horgászatra! Ha magának megfelel.Egyébként én is nemrégen kezdtem el horgászni a bajszosokra.. Remélem legalább fele akkorát fogok mint ön! Ha megkérdezhetem melyik Rapalával fogta ezt a harit?Tisztelettel György..
2011. május 13.
Gratulálok a szép fogáshoz!

Az igazán izgalmas horgászfilmeket az élet rendezi!

Üdv.: Kecskés Viktor
2011. május 13.
Hiába láttam a képen a harcsát, végig azon drukkoltam, nehogy elmenjen! :)) Izgalmas videó lett. Gratulálok a halhoz! Dunán, pergetve, maximális tisztelet!!!
2011. május 13.
Nem semmi.... Gratulálok!
2011. május 13.
Nagyon jó, gratulálok remélem egyszer egy effélével énis megküzdhetek
Csak igy tovább görbüljön
2011. május 13.
Nekem is kell egy olyan dinnyés konyharuha :D
Fantasztikus hal és remek video és amikor hallani, ahogy a szél a feszes zsinóron muzsikál, hát, ezt élőben is imádom és remélem ma lesz hozzá szerencsém a Balatonon, ha valamivel kisebb ellenféllel is...
Üdv,
István
2011. május 13.
Karcsi bátyám, fogadja őszinte elismerésem!

Az Ön írásain nőttem fel, most meg a videóit csodálom.

Csak így tovább!

Üdv: Szilveszter
2011. május 13.
....komolyan most erre mit mondjak???.... szép konyharuha :):):)
2011. május 13.
Azért a Nike csuka befigyel az Öregnél:P:D
Nice Catfish!
Grat!
2011. május 13.
Azt a ....de szép :D huh minden tiszteletem karcsibá-é.Egy nagy 5*.Épp ma megyek én is harcsázni meg hozta a kedvem!:D/Üdv_Ákos
2011. október 21.
Pesze Balázs videója
Hozzászólások száma:
26
Szavazatok száma:
45
Pontátlag:
4
Megtekintve:
32710
2011. október 14.
Horog Sándor videója
Hozzászólások száma:
9
Szavazatok száma:
27
Pontátlag:
3
Megtekintve:
11399
2011. október 07.
ORPB záró forduló
Hozzászólások száma:
0
Szavazatok száma:
4
Pontátlag:
4
Megtekintve:
11731
2011. szeptember 28.
Szémán Balázs videója
Hozzászólások száma:
86
Szavazatok száma:
122
Pontátlag:
4
Megtekintve:
15045
2011. szeptember 21.
Kiss Gábor videója
Hozzászólások száma:
17
Szavazatok száma:
61
Pontátlag:
4
Megtekintve:
13808
2011. szeptember 14.
Energofish lámpateszt
Hozzászólások száma:
2
Szavazatok száma:
8
Pontátlag:
3
Megtekintve:
12319
2011. szeptember 05.
175,4 méter hal pergetve
Hozzászólások száma:
4
Szavazatok száma:
6
Pontátlag:
3
Megtekintve:
16289
2011. augusztus 31.
Márk Tamás videója
Hozzászólások száma:
13
Szavazatok száma:
33
Pontátlag:
2
Megtekintve:
14171
2011. augusztus 11.
Rablótanyákon 59. rész
Hozzászólások száma:
29
Szavazatok száma:
21
Pontátlag:
5
Megtekintve:
54439
2011. augusztus 01.
Földesi Zoltán videója
Hozzászólások száma:
17
Szavazatok száma:
52
Pontátlag:
3
Megtekintve:
12025
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »