Bajnoklesen | Energofriss | Halveszély! | Külföldi horgászatok | oRIGo | Rablótanyákon | Reklám | Verseny | Videópályázat
Rablótanyákon 58. rész
Feltötés dátuma:
2011. június 09.
Kommentek száma:
28
Pontozás:

1

2

3

4

5
Kulcsszavak:
Hozzászólás:
2012. május 01.
Nagyon jó lett!!!!a Tiszáról mikor lesz egy rész ???pl:harcsázás,sülllőzés....
2011. július 30.
Karcsibá már nagyon várom a következő részt mikor lesz?Rabló hiány!:D
2011. július 12.
Kedves Károly!

Köszönöm szépen a tippeket. Azt hiszem kora ősszel fogok menni, akkor már nincs olyan meleg napközben sem és nagyobb az esély halfogásra nappal is. Csak még egy rövid kérdés, Önnek hogyan sikerültek ezek a túrák, mi volt a legnagyobb, legemlékezetesebb emléke????

üdvözlettel:

Nagy Sándor
2011. július 11.
Sancika29
Én már többször megcsináltam az ilyen túrákat, pl. Győrtől a határig. Pesttől Mohácsig ladikban evezővel (?) egy hetet számítsál, ha délutánonként táborozni, horgászni is szeretnél. Én azért egy kisebb motort javasolnék. Egyébként a konkrét kérdésre válaszolva, hogy mennyi idő kell, az a ladikázásra szánt napi időnek a függvénye. Ha nyolc-tíz órát is evezel akkor kb.három nap. Menni lehetőleg alacsony vízállásnál, nyáron, vagy kora ősszel érdemes. Azt Neked kell felismerni, hogy hol, és mire érdemes horgászni. Kétszáz kilométeres szakaszra nehéz tanácsot adni. A haltanyákat (tipikusak) kell felismerned. Pl. kövezések, szakadt partok, zátonyok, stb. Jól készülj fel, jó túrázást, üdv. BK.
2011. július 06.
Kedves Károly!

Mindenképpen Öntől kell tanácsot kérnem!!! Azt tervezem, hogy Budapesttől Mohácsig lecsorgok egy ladikban a Dunán és végigpergetem az öreg folyót. Alig-alig horgásztam még a Dunán de gyerekkori álmom ez és nemsokára valóra is fogom váltani, de nem igazán tudom, hogy mikor érdemes menni, hogy azért halat is fogjak! Mire érdemes odafigyelni, hol érdemes és mire horgászni? Persze gyönyörű a folyó és ha csak egy hajókázás lesz belőle esti tábortüzekkel a parton, az se fog zavarni, de azért egy-két halat jó lenne fogni. Illetve Ön szerint mennyi idő alatt lehet ezt megcsinálni?

Köszönöm előre is a tanácsokat,

Üdvözlettel:

Nagy Sándor
2011. június 30.
Fishking, szia, bizony az 50-100 -as bottal többnyire nehezebb fejeket, vagy nehezebb műcsalikat kell táncoltatni, mint az 5 grammosat. Valamit azért lehet érezni vele, csak ajánlatos jól összehangolni a felszerelést a műcsali méretével és súlyával is.

Dani96, a kisebb balinok mindig mohóbban kapnak, könnyebb őket becsapni, mint a nagyokat. Az pedig tipikus, hogy az első dobások gyakran adják meg a balint, utána már egyre gyanakvóbbak lesznek. Valószínű a kitűnő látásukkal, érzékszerveikkel egyszerűen leveszik, felismerik, hogy valami veszélyt hordoz az elsuhanó műcsali. Üdv. BK.
2011. június 29.
Tiszteletem Katcsibá.
-Azt szeretném kérdezni,hogy egy 50-100 bot-al már egyáltalán nem lehet érezni a 5g körüli fejeket?Üdv_Ákos(Gratulálok a videóhoz.)
2011. június 27.
Tiszteletem!

Lenne még egy kérdésem.
Az lenne, hogy szoktam csatornákon pergetni néha néha és van úgy, hogy a balinok csak ráfordulnak a csalira, ha viszont fogok egyet az is csak több óra elteltével egy kicsi (ez a példa pont az RSD-n volt) viszont amikor Balatonon pergettem a hatalmas balinok is első dobásra elkapták a csalit... Ez mért van?

2011. június 27.
Tiszteletem Karcsi bá' !

Szeretném megkérdezni, hogy a "HALVESZÉLYT" már nem is láthatjuk többé?

Jó a műsor! 5p!

Görbüljön
Üdv.: Dani
2011. június 23.
Helló Pongi, a szalkszentmártoni részen az agyagost ajánlgatták a sporik harcsára. Én nem próbálkoztam még rá ezen a szakaszon , bár többször tervben volt...az éjjeli amurozás közben azonban hallani lehetett őket. Említették még a homoki-híd előtt a magasfeszültség oszlopnál, ott ahol keskeny és mélyebb a kunsági. Azon a szakaszon ahol én horgászom lentebbről hallottam, hogy buffan egyet-egyet éjjel de a mi környékünkön senki nem fogott még. Én a zsilip környékén horgászom, ott van stégem, gyakran pergetek de soha nem fogtam még harit a Kunságin. Ismerem az egész szakaszt a cifra hídtól a szalki vasúti hídig és véleményem szerint a híd feletti szélesebb részt kéne éjjel erőltetni élő hallal. Ott megvan minden ami ideális a harcsáknak, bár nagyon zajos mert sokan nyektetik azt a szakaszt. Ott van mélyebb kemény,sekély és iszapos rész, bedőlt fa a nád mellett és kövezés a hídpillérnél. Én egyet betennék éjszakára a híd feletti részen hosszú antennás úszóval élő hallal a sekélybe, és egyet meg a híd alatt közvetlenül a sziget mellé a folyásba döglött hallal lebegtetve, hogy forgassa a folyás.
2011. június 15.
berkley,
Bizony nagyon nehéz az állóvízi balin pergetés, pláne, ha tiszta a víz. Őrületbe kergetik a pergetőt. Sokan ilyenkor egy vékony monofil végére kisebb és vékony húsú horgot kötnek, erre egy snecit tűznek (közel a faroknyélhez a horog) és azt úsztatják. A sneci így fent veret és ez gyakran becsapja a balint, no de ez nem pergetés. Pergetéskor egyetlen tanács, (ez sem biztos persze) a tempót próbáld néha nagyon gyors futtatásokkal variálni. Karcsú, és villámgyors műcsali be-becsapja őket.

Pongi
Nehéz ügy, mert én a Te vidékeden kevésbe vagyok ismerős. Ha bármekkora méret is jó, hát nézz le a Tisza felé is. Kisebb harcsát fenekező horgászattal csak sikerül valahol fognod.Pergetve ők elsősorban a sötétben jönnek. Ha kell konkrétum, ottani barátaimtól érdeklődhetek a számodra helyek felől is. Ha ilyen kitartó vagy, kizárt, hogy ne sikerüljön, írjál később egy privát üzenetet, addig én is informálódom, üdv. BK.
2011. június 15.
Tisztelt Bokor Károly!
Én 16 éves vagyok és kecskeméten lakom!És minden álmom hogy fogjak egy szürkeharcsát,szinte mindennap kint vagyunk horgászni és én csak harcsával foglalkozok de még soha nem jött egy sem!Nem akarom feladni,de viszont szeretném kérni a segítségét mert én a Kunsági csatornán horgászok a Szalkszentmártoni részén, és itt számomra nagyon nehéz meg keresni a halat,ezért szeretném ha tudna olyan vizet ajánlani ahol én mint tapasztalatlan horgász,tudnék fogni bármekkora méretben egy szürkeharcsát,hogy az étvágyam csillapítsa és adjon kedvet,erőt és kitartást hogy ne mondjak le álmaim haláról! (A távolság nem számít ,mert bárhova elmegyek ezért a halért!)Sűllőre,balinra,csukára nincs panaszom nagy örömömre!Nagyon szépen köszön előre is! További sok szép és sikeres horgászatot kívánok önnek!

Üdv: Pongrácz Ádám
2011. június 13.
Üdvözletem!

Az egyesületi tavamon elég sok balin van. Egész nap rabolnak, de azt figyeltem meg, hogy nem bandában, hanem egyesével őrjáratoznak és oda-oda vernek a küszöknek. Egyszerűen nem lehet őket becsapni. Bármit húzunk nekik, még le sem követik a csalit. Ősszel, amikor összeállnak bandába, már lehet őket fogni.
De mivel/hogyan lehetne őket horogra csalni nyáron?
Próbáltunk már Flat Rapet, Thrillt, egyéb wobblereket, körforgókat, gumit, UL cuccokat, mindent. Egyszerűen rá se bagóznak a műcsalira.
Valakinek ötlet?
2011. június 13.
Szia Blinkerge, bizony én is voltam úgy, hogy belefutottam abba, hogy biztos azt gondolták valami bajom van. Csak azt lehet tenni, hogy lakatlan, járatlan horgászhelyet kell találni a felvételekhez. Még így is előfordul, hogy ide is érkezik valaki és akkor vége lehet a dolognak. Zavaró körülmény a "közönség", én akkor nem is kezdek, ha túl sokan vagyunk, maradt már ki ez miatt jó kis halas műsor, de hát ez van. Üdv. BK.
2011. június 12.
Hoppá! Ezt úgy értettem, hogy: Visszanézve a videókat látom MAGAM BENNÜk, ahogy tekingélek mindenfelé, hogy látnak e mások :)
2011. június 12.
Üdv Károly! Lenne egy kérdésem. Amikor egyedül pecázol és vesz a kamera, nem szoktál körülnézni, hogy lát e, vagy hall e valaki más is? :) Nekem nagyon kellemetlen, most hogy gyűjtöm a nyersanyagot a pályázathoz. Visszanézve a videókat egyfolytában tekingélek mindenfelé, hogy tényleg egyedül vagyok e. Félek, hogy hülyének néznek, miközben lököm a sódert a kamerának peca közben :)
2011. június 12.
Nagyon tetszett!
2011. június 12.
NAGYON tetszett!
Gratulálok a videóhoz!

Üdv!
2011. június 10.
zsohigaby,
Egy kis Sony D.Handy. amit használok, de a csónakban mindig van rajta nagylátószög is.

hodu
A partról még többnyire a hosszúval pergetek, de nagy élvezet és egy kicsit más műfaj ám a két méter körüli világ, a csónakban (néha partról is) sokszor használom én is a rövideket. Minden jót, sziasztok, BK.
2011. június 10.
Nagyon jó videó, elismerés érte!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen kamerával történt a felvétel?

G.
2011. június 10.
Szia Karcsi,
Furcsa volt a kezedben a "rövidebb" bot a 2.70 -es pálcák után:))), reméljük a követlező, lámpás rész a süllőkkel hamarosan jönni fog.
Grat
Üdv
Hodula T
2011. június 10.
Köszönöm jó tanácsaidat Karcsi és remélem eredményes is lesz!
2011. június 10.
Üdv. Mindenkinek
ata33, ez éppen a Mohács város alatti szakasza a Dunának, de a város felett, sőt néha sokkal feljebb is horgászom, balint fogni mindenütt elég jól lehet.

g.horgász, pusz.7, k.gyerek9, a felmerült kérdések összecsengenek, így együtt válaszolok. A Dunán is, de máshol is lehet így is balinozni, rablóhalra pergetni. Én éppen a kisebb folyókon szoktam rá. Egyébként balinra, egy-egy jó helyre betanyázva, a partról is eredményesek lehetünk. Ne "láttassuk" nagyon magunkat az a fontos.
A fonott zsinór jó kérdés, mert köztudottan hangosabb, mint a monofil és jobban is látható, tehát a balin előbb félhet tőle. Viszont ha 0,10 mm körüli a max. méret, akkor már annyira nem zavaró, de van még egy fontos körülmény, ami ennél a horgászatnál elfogadhatóvá teszi a használatát. A kapások nagy része szinte a beesés pillanatában, vagy a megindításkor éri a wobblert (esetleg más műcsalit). Ebben az "agresszív" vagy inkább felajzott pillanatában nem annyira óvatos a balin, mint a hosszasabban követett műcsalik mögött. Még a víz tisztasága is befolyásolhatja a látását, és így az óvatosságát. Azért a kifejezetten őnös pergetésekhez a láthatatlanabb monofilt egy kicsit jobban ajánlhatom. Még valami: amint látható volt a kisebb balinok követve is rávertek a wobira, ők tehát az öregebbeknél óvatlanabbak. Összegezve: az egészen vékony fonottal is foghatunk jól balinokat, sőt az erősebb esti wobblerezéseknél használt fonottra is nagyon gyakori az öregebb balin. Tehát nem kizárólag monofilban szabad gondolkodni.
Kérdezitek a wobblert is, milyent használok? Én többnyire az adott helyzethez, helyhez igazodom. Nagyon sok típus eredményes balinra. Én a rapalák közül legtöbbször egy-két régi Fat Rapot, Team Eskot, 5 cm-es SSr-t, CD 5-7-est használok. De nagyon sok az olyan wobi, amivel jó kezű (és jó szemű) horgász el tudja csípni balint.

Kisgyerek9, a neved ellenére :-) a legfontosabbat máris tudod, és ha Te is magadévá teszed a természet tiszteletét és szeretetét, (szerintem már így van) akkor az biztosan szép élményekkel fogja meghálálni Neked. Hogy miként jön le ez a dolog a videóból nem tudom, nem tudatosan akarom én ezt a felvételen, de ha érződik, hát szívesen vállalom. Görbüljön... BK.
2011. június 10.
Kedves Bokor Úr!

Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz! Gratulálok a színvonalas videoért, különösen az természet iránt mutatott őszinte tiszteletért, ami megint szerves eleme volt a felvételnek!

A fonott zsinór és a wobbler kérdés engem is érdekelne!

2011. június 09.
Üdv Karcsi Bácsi!
Először is gratulálni szeretnék az újabb remek videóhoz!A legszínvonalasabb sorozat mindenképp!
Csatlakoznék az előttem szólóhoz hogy milyen wobblereket tetszett dobálni?Milyet érdemes pirkadatkor,napközben, és alkonyatkor?Még célzottan nem horgásztam balinra, de látom jó kis móka!És még valami, ha jól hallottam, és láttam akkor fonott zsinórral pergetett....akkor ezek szerint nem zavarja a balint a fonott ,vagy érdemesebb monofil zsinórral dobálni rájuk esetleg fluorkarbon előkével?!
2011. június 09.
Lehet egy kérdésem hogy milyen wobblerel dobáltál ? És hogy ez a módszer bejöhet más folyókon is ?
2011. június 09.
Meg kérdezhetem hogy a Duna melyik szakasza ez?
2011. június 09.
Ez igen :)
2011. október 21.
Pesze Balázs videója
Hozzászólások száma:
26
Szavazatok száma:
45
Pontátlag:
4
Megtekintve:
32776
2011. október 14.
Horog Sándor videója
Hozzászólások száma:
9
Szavazatok száma:
27
Pontátlag:
3
Megtekintve:
11402
2011. október 07.
ORPB záró forduló
Hozzászólások száma:
0
Szavazatok száma:
4
Pontátlag:
4
Megtekintve:
11732
2011. szeptember 28.
Szémán Balázs videója
Hozzászólások száma:
86
Szavazatok száma:
122
Pontátlag:
4
Megtekintve:
15047
2011. szeptember 21.
Kiss Gábor videója
Hozzászólások száma:
17
Szavazatok száma:
61
Pontátlag:
4
Megtekintve:
13815
2011. szeptember 14.
Energofish lámpateszt
Hozzászólások száma:
2
Szavazatok száma:
8
Pontátlag:
3
Megtekintve:
12323
2011. szeptember 05.
175,4 méter hal pergetve
Hozzászólások száma:
4
Szavazatok száma:
6
Pontátlag:
3
Megtekintve:
16295
2011. augusztus 31.
Márk Tamás videója
Hozzászólások száma:
13
Szavazatok száma:
33
Pontátlag:
2
Megtekintve:
14175
2011. augusztus 11.
Rablótanyákon 59. rész
Hozzászólások száma:
29
Szavazatok száma:
21
Pontátlag:
5
Megtekintve:
54445
2011. augusztus 01.
Földesi Zoltán videója
Hozzászólások száma:
17
Szavazatok száma:
52
Pontátlag:
3
Megtekintve:
12029
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »