Bajnoklesen | Energofriss | Halveszély! | Külföldi horgászatok | oRIGo | Rablótanyákon | Reklám | Verseny | Videópályázat
Rablótanyákon 46. rész
Feltötés dátuma:
2010. január 29.
Kommentek száma:
57
Pontozás:

1

2

3

4

5
Kulcsszavak:
Hozzászólás:
2010. november 27.
Tisztelt Bokor Károly!
Szeretném a tanácsát kérni.Kezdő pergető horgász vagyok és célhalul szeretném venni a süllöt.A bodaki és remetei nagydunaszakaszon szeretnék rá pergetni illetve a dunakiliti erőmünél.A kérdésem az lenne miylen helyeken célszerű keresni ha nicns csónakom illetve radaom valami9nt miylen csaliket érdemes probálgatni ami eredményes lehet.?Plasztik csaliknál a szín méret. válaszát köszönöm. Tisztelettel Erdélyi Richárd
2010. február 12.
Tényleg remek :)
2010. február 10.
REMEK!
2010. február 07.
"Geri" 1-2 átfolyó rémlik valami :D
2010. február 04.
Gratula a videóhoz Károly, már csak azért is, mert egyszemélyben volt a rendező, operatőr, meg a főszereplő, és még egy tüskést is sikerült horogra csalni. Üdv.
2010. február 02.
Spicbot,teeee...Ne ajánlgasd a "telkemet",te is csak vendég vagy ott:D
2010. február 02.
BK!
Pesze láttam a videót!
Értem,én a mostani szezont poppokkal és walkokal indítom!

Üdv:Petya
2010. február 02.
Zolee01, nem könnyű válaszolni, de azt kell mondani, jó a bot, az említett műcsalikat vezetni kellhet a 20-50 gr.

Petya8, nagyon eredményesek az említett pergetések, szerintem itt is láthattatok már popperes anyagokat tőlem. Svédországban is "sétáltattunk" csukára. Ott nagyon divatosak ezek a műcsalik, de nagyon élvezetes is. üdv, BK.
2010. február 02.
Spicbot!Az is jó terep,majd áthúzzuk a lakókocsit a Siratói holtágról Félhalomra:-)Én benne vagyok minden jóban.
2010. február 02.
Zolee01- Vagy (csárdaszállás) Félhalom :D
2010. február 02.
Üdv Károly!szeretnék venni egy pergető pálcát ki is néztem egy Shimano hyperloop 270H 20-50g-os tipust érekelne mi a véleménye róla.inkább könnyű wobblerekkel operálnék van köztük 2g-os is de van 20g-os rapala,heddon, rebel,és gumihalak.nem túl durva e csalikhoz ez a bot?
És a körösökre én is szívesen invitálnálak egy hétvégére egy holtági telekre(Gyomaendrőd).Üdv. Zoli.
2010. február 02.
Köszönöm a válaszát!
Üdv:Dikó
2010. február 01.
BK!
Maga h áll a walkozással?
Vlaha próbálta már,milyen eredményekkel?:D
Vagy esetleg popp?

Üdv:Petya
2010. február 01.
Solyi, én is remélem, és biztos vagyok benne, ha ad a folyó halat, ha nem, szép napjaink lehetnek még a Dunán.

Csmol16 , erről a "kipróbálásról", úgy május körül jó lenne ha újra beszélhetnénk, addig is irigylem a szép, vad vizeteket..

Spicbot, Nagyon ritkán, kizárólag csukázásnál használok harapásbiztos előkét, de a csukát ez nem zavarja..Bármelyik Körösre bármikor "vevő lennék", köszönöm az invitálást.

Diko, a horog tekintetében: sokakat beszéltem már rá a kifejezetten nagy horgokra, élőhalas módszereknél a zsinór vastagság sem kifejezetten zavaró, de érdemes a még alkalmazható,legfinomabb szerelékkel próbálkozni. A nagyobb, vékony húsú horgokat sokkal könnyebb kivenni is a süllő szájából, mint a mélyre nyelt kisebbet.
Mindenkinek üdv. BK.
2010. február 01.
T B Károly !Köszönöm a választ.Egyetértek.Csak így érdemes.A február már talán engedékenyebb lesz .A tilalom előtti napok aranyat értek eddig a vén folyón.Eztán sem lesz másként,remélem.
2010. február 01.
Tisztel BK! A Mura egy érdekes pálya gyakorlatilag minden ragadozó halfajunk megtalálható néha még pisztrángot is fognak igaz azt csak elvétve.Harcsa balin és csuka van a süllő állományból érdekes módon csak az apraja jön néha egy-egy helyi mágus azért fog nagyot is.
Ha ki akarod próbálni a Murát egy jó helyismerettel rendelkező sportárs azért nem árt és még a határ sem követi folyamatosan a folyót. Elég rapszódikus, de ha a csillagok állását és a felszerelést sikerül összehangolni akkor nagy élményeket lehet szetrezni.
2010. február 01.
Szép hal további jó halat kívánok.

2010. február 01.
És még annyit hogy szokott-e drótelőkét használni
úgy átlagosan nem csak ha csukázik és ha igen nem zavarja a halat?
2010. február 01.
Tisztelt Bokor Károly!(süllőisten)
Tisztelettel megkérem egyszer látogasson el Békés megye Körösei egyikére!
Előre is köszönöm.
2010. február 01.
Tisztelt Bokor Károly!
A tanácsát szeretném kérni.Ön szerint halszeletes vagy élő halas fenekezésnél mennyire zavarja a süllőt a horog mérete, illetve a damil vastagsága?Mennyire érdemes finomítani a szerelést?
A válaszát előre is köszönöm!
Üdv:Dikó
2010. február 01.
Érdeklődnék hogy hogyan lehet letölteni ezeket a videókat.
2010. január 31.
Csmol16, Senki nem töröl semmit, én G.P.-t és a botjait közelebbről nem ismerem. Annak örülök, hogy a szín bejött, és főként annak, hogy jött halad!! A tanácsoknál maradva, igyekszem azt mondani, sőt csak azt mondom, ami nálam is bejön. Szép lehet a Murán is pergetni, ezer éve készülök egyszer oda is, Milyen halakat tudtok találni ?? ÜDV: BK.
2010. január 31.
Köszönöm a jó tanácsot a szinnel kapcsolatban elöször a Storm gyöngyházfényűt próbáltam amit tanácsoltál miután bentmaradt a kövek között felraktam Man's swiming grub-ját ugyanilyen színben. Na az űködöt csak csuka volt és "catch and release" lett belőle. Ez a Murán történt. Azért a Gampel Pisti botjai is megérnének néha egy jó szót mert nagyon jól működnek. Ezt az utóbbi részt törölhetitek de a Gampel Pisti akkor is jó botokat rak össze. Köszönöm a színre és típusra vonatkozó jó tanácsot most és az előző videókban is.
2010. január 31.
H.mgeri. Szia, állóvízen gumizni egyáltalán nem kell erősebb, és olyan átlagos pergetéshez sem. Közepes méretű, súlyú villantókhoz, wobblerekhez is megfelel. Különösen az új Force Master botok, sokkal többet tudnak, mint gondolják róluk. Akkor lenne gyenge, ha gyakran szeretnél kifejezetten nagy műcsalikkal, mondjuk harcsára pergetni, nyugodtan megveheted, vagy esetleg 20-50. ig erősíthetsz, ha az még belefér... az igényeidhez. Görbüljön, BK.
2010. január 31.
Nagyon jó videó!Bokor Úr! Egy 270cm-es 15-40g.-s Force Master bot nem lesz-e túl lágy állóvizen pergetni,gumizni?
2010. január 31.
BK!
Ígyvan,ha tehetném!:)
Oké köszönöm az infókat!;)
Üdv:Petya
2010. január 31.
Petya8, Hamarosan, vagy egy hét, vagy egy-két nappal több. és ismét jön egy epizód, köszi az érdeklődést, látom Te is horgásznál reggeltől estig, ha tehetnéd, :-) szia BK.
2010. január 31.
BK!
Úgylesz,köszönöm szépen!;)
Jóidővel együdt a FEHOVÁt is nagyon várom,sztem ezzel is elég sokan ígyvannak!;)
Még mondta h vannak összeállított Rablótanyákon videó!
Mikor lesz a következő?:)
Ezt a részt is már 5ször megnéztem!;)

Üdv:Petya
2010. január 31.
Szia Petya8, Assszem sokan várjuk a jó időt, vagy legalább is a jégmenteset. Majd a p. próba után is számoljál be a botról, sok sikert kívánok, G.a B.-t. BK.
2010. január 31.
BK!
Megvan már a 210-es 10-30gr-os E.T. Excalibur-om!
Sztem megfelelően gerinces,tudja javasolta h nézzem azér meg előbb kézben h ne h ne legyen elég gerinces!
Megkockáztattam,és megrendeltem kézbe vétel nélkül!
De nem csalódtam,tökéletesen gerinces,alig várom h jöjjön a jóidős és tesztelhessem popperek,egyéb csalik mellett!:)

ÜdV:Petya
2010. január 31.
Megfogadom a tanácsokat. Köszönöm szépen.
2010. január 31.
Nahat, Jól mondod, ezek a Shimano Speed Masterek meglehetősen kemények, már a 20-50 is egy jó kis gerinces, ütős bot, de nehezebb, kicsit nagyobb műcsalikhoz kellhet ennél is erősebb. Sőt, én éppen ezért vittem sokszor az 50-100 - ast, mert a kapást még érzi és a nehezebb súlyú jig mozgatásához a folyóvízen jobb mint a gyengébb. Látod nagyon összetett egy "sok mindenre" jó botot egy darabban választani. A Speedeket azért ha belefér nézegesd meg a 240 hosszmérettől felfelé, szerintem ebben is találhatsz megfelelőt. Egy botot a választás előtt jó kézbe venni, ne csak a feliratok döntsenek. Ha kevesebb pénzből szeretnéd megúszni, ( mivel sokat van a kezemben merem ajánlani ) az általános pergetéshez a S. Technium DF, vagy a Beast M. szériákat is. Megtalálod a jót, biztos vagyok benne, amúgy Petya8 is jól beszél, neki is igaza van, Üdv. BK.
2010. január 31.
Nahat!
Ha jól figyelem te egy 50-100gr-ost akarsz csukázni?
Sztem az nagyon erős csukszozni!
Ha 50gr-osnál erősebbet akarsz sztem egy 30-60gr-os vagy max 80gr-os dobosúlyú bot elég erős csukázni!
Bár sztem egy 210-es vagy egy 240-es 20-50gr-os bot,pont elég kemény csukázni!

Üdv:Petya
2010. január 31.
Eddigi kedvenc részem, eszméletlen jó lett, gratulálok Bokor úr! Elég rendesen felizgatott egy ilyen botra. Csukázni keresek valami erősebb botot, ha jól néztem ez pont megfelelő lenne. Popperek, nagyobb műcsalik (wobblerek, támolygók, jig-ek) megszólaltatására kéne. Van egy 240-es hosszúságú Mitchell Elite Spin 50g-mos botom, ez ha minden igaz még annál is szigorúbb.
Még egyszer, ragyogó a videó!
2010. január 30.
Novi, Pontosan olyan a hely, ahogy látszatra felismerted, jellemezted. A kis rugany körül is szoktam próbálgatni, inkább felette, de soha nem tart jobb süllőt. Azok inkább fákban, vagy az ilyen hosszanti törésekkel szabdalt, csököket is rejtő zátonyokon vannak. Kivéve persze melegebb víznél és éjszaka. (wobbler). Amúgy nem iszapos, mossa mindig a víz, de az ilyen helyeken megálló süllők, legalább is a hideg évszakban jellemzően a kisebbek, vagy egészen kicsik. Dióhéjban ennyi, de ezt a tapasztalatot min. 30 év rendszeres pecái húzzák alá, üdv, BK.
2010. január 30.
Üdv Karesz!
Alapvetően néhány gondolat és 1-2 kérdés...
A dobált helyen /szerintem, talán/ volt vagy hármas víz, úgy látom a partvonal eléggé meredeken töredezett, szakadozott, gondolom a vízben is hasonló lehet. A törés mentén a süllő mindig befigyelhet, jól mutatja a példád :-)) Gratula a jószághoz, az egész videóhoz!
A helytől lefele köbö 100-ra van egy kisebb rugany, melynek a ráfolyásos 'lába' /gondolom én/ a visszaforgástól inkább hordalékos /talán kissé iszapos is/, mint homokos. Mennyire jellemző ezen a helyen a süllő? Tudatos volt-e az, hogy jóval alatta álltál meg, illetve miért nem a lefolyó vízet próbáltad? Vagy próbáltad? ;o))
Küsz: Novi >;-))
2010. január 30.
Solyi, Az tényleg jó, (lenne) ha a munkájával örömet okozhat(na) az ember bárkinek is, most ez is a "dolgom", kellemes, de komoly a feladat. Szerintem mindegy mit csinálunk, de azt rendesen kéne.... üdv, és jó pecákat, ha kienged a Duna.BK.
2010. január 30.
Károly!Azért nagyon klassz lehet ennyi jó embernek a várakozásainak megfelelni.Egy picit irigylem is érte.No de jó értelemben.Örülök,hogy nézhettem a 46-ost.
2010. január 30.
Gratulálok.Eddig minden videót megnéztem a Rablótanyákon-ból.A 46-os nálam mindent visz.Kószónóm az élményt
2010. január 30.
Köszi Zolee01, üdv. itt nálunk, remélem, reméljük találsz érdekes, tanulságos dolgokat, görbüljön sokszor, szia, BK.
2010. január 30.
Üdvözletem Károly!Nagyon tetszenek a videoitok,igaz nemrég regisztráltam az oldalra,de minden filmedet megnéztem,amik némi izgalmat és vigaszt nyújtanak a hosszú téli napokon,pláne ha nincs a közelben egy normális víz sem.Alig várom következőt,addig is,jó egészséget,és kitartást nektek.És utólagosan boldog névnapot!üdv.:Zoli
2010. január 30.
Gratulálok szuper lett így operatőr nélkül is! 5*
Sajnos kezd zajlani a Duna, de várjuk a fejleményeket!
Görbüljön! Ádám
2010. január 30.
Igaz, hogy vírust fogtam, de legalább szépen kapott. Egész óvatosan kezdte, majd levett a lábamról, és még most is fáraszt... :))
2010. január 29.
Szia Mindenki, Köszönöm a kedves fogadtatást, Szerencsére jól jött át, hogy "rá értem a kamerával törődni", és hogy úgy próbáltam összehozni, mintha valóban valakinek, azaz Nektek igyekeznék megmutatni, elmondani mindent. Szerencsénkre jött egy hal is. István (Pip) érdeme is a kész munka, a jó vágás őt dicséri.

A kérdésekre: H.mgeri, attól is függ melyik az a 10-30-as bot, de popperezni lehet, hogy egy erősebb jobban megfelelne, már csak a csalivezetés miatt is.
Zander, sok évet partról gumiztam a folyókon és eredményes volt úgy is. Ma is szoktam elég gyakran. Állóvízen, ha közel és sekélyebben horgászol,csak 4-6 gramm kellhet, de mélyebbre, messzebbre 6-15 is kellhet. A gumi mérete, formája is tényező a választásnál, de egyebek is bejátszhatnak a helyes súly választásához.
Vittorio, most értem haza a Peca. hu-ról, mondták, hogy most vírust fogtál halak helyett, :-) (bocs) jobbulást mielőbb, sziasztok: BK.


2010. január 29.
Nekem átjött!

üdv.: Viktor
2010. január 29.
Nagyon jó videó!Ha a Körörsön is ekkora süllők lennének!:)Jó nézni,hogy Bokor Úr még a100 000-dik süllővel is milyen kíméletesen bánik!Kéredesen,hogy popperezni,wtd-zni milyen kemény bot a jó?10-30g.?
2010. január 29.
Tényleg jó nézni az őszinte örömöt a ki tudja hányadik után. Különösen jó a felvételben hogy a gyönyörű kapást is láttuk. Szeretném megkérdezni a horgésztársakat hogy a Rábán próbálkozik-e valaki hasonló módszerrel? Lehet-e,érdemes -e partról dobálni?Persze csónakból sokkal jobb ,de ha nincs... Károlytól meg azt,hogy állóvízen milyen jigfejet érdemes használni? Gondolom jóval könnyebbet de azt meg nem lehet olyan messzire dobni. Esetleg a nagyobb ólom könnyítése valahogy? Gratula az újabb kiváló videohoz. ,üdv. Sándor.
2010. január 29.
Karcsi, ez tényleg profi munka, nekem különösen tetszett a kezdő monológ stílusa, nagyon összeszedett gondolatok! Sok okosságot árult el a beszámolód, biztosan sok pecásnak segített.

Engem épp egy nem túl barátságos influenza köt ágyhoz, Tiszánkat pedig makacs jég tartja a markában, ahogy Diko sporttárs is említette. Épp ezért is, jó volt Veled süllőt fogni, még ha csak így, kamerán keresztül is... Gratulálok a videóhoz és a nem kevésbé gyönyörű, fogas-fogáshoz!

üdvözlettel,

Viktor
2010. január 29.
Üdvözlet Bokor Úr!
Remek lett a 46. rész is, de a többit is hasonló véleménnyel szignáltam magamban!
Kivételes tudás, és kitartás, remélem lesz még lehetőség élőben is szemlélni:)
Üdv
Hodula T.
2010. január 29.
Ezt már nevezem!:)
Erre a videóra vártunk,megérte!
Nagyon szép süllőt sikerült becsapni,a kapást így bemutatva külön élvezet vt nézni!:)

Üdv:Petya
2010. január 29.
Gratulálok a filmhez és külön öröm , hogy a Duna mohácsi szakaszán még vannak ilyen szép halak.Sajnálatos módon nagyüzemi szinten van az általad is jól ismert horgászok körében a gereblyézés , amivel hihetetlen mennyiségben szednek ki a téli Dunából halakat olyan emberek , akik nincsenek erre rászorulva.Ők nem nézik a videóidat?
2010. január 29.
De gáz egy kamerához beszél:) Na jó csak vicceltem remek videó lett ez is.Jöhet a 47.
2010. január 29.
Húúú, nagyon vártam már a következő Rablótanyákon részt!!!
Üdvözlöm Bokor Úr!Szuper videó lett!
Nagyon jó, hogy ilyen részletesen bemutatta a felszerelését.
Gyönyörű szép a süllő, amit fogott!Sajnos felénk a Tisza nem jó mostanába ,így csak álmodozhatok ilyen szép fogásról.
Tisztelettel:Dikó
2010. január 29.
Karcsikám!
Élmény nézni, hogy a "százezredik" süllődet is mekkora élvezettel, odaadással cserkészted be.
Halakkal, természettel szembeni tiszteleted példás és lenyűgöző.
Jöhet a 47.rész.
Sporttársi üdvözlet!
2010. január 29.
Kiváló videó, és ahogy Bokor úr bánik a halakkal ill. a természettel az mindannyiunk számára példaértékű lehet. Gratulálok!
2010. január 29.
GRATULÁLOK,IGAZÁN REMEK VIDEO!REMÉLEM JÖN MIHAMARABB A KÖVETKEZŐ! ÜDV ZOOOO
2010. január 29.
zseniális
2011. április 07.
Rablótanyákon 56. rész
Hozzászólások száma:
27
Szavazatok száma:
14
Pontátlag:
5
Megtekintve:
42092
2011. március 29.
Finomszerelékkel az osztrák Dunán
Hozzászólások száma:
1
Szavazatok száma:
8
Pontátlag:
4
Megtekintve:
15995
2011. március 17.
Bajnoklesen - Andy Kinder
Hozzászólások száma:
7
Szavazatok száma:
11
Pontátlag:
5
Megtekintve:
28492
2011. március 03.
Rablótanyákon 55. rész
Hozzászólások száma:
70
Szavazatok száma:
38
Pontátlag:
5
Megtekintve:
32373
2011. február 22.
Halvédők 3. rész
Hozzászólások száma:
46
Szavazatok száma:
7
Pontátlag:
5
Megtekintve:
16163
2011. február 11.
Bajnoklesen - Jamie Masson
Hozzászólások száma:
11
Szavazatok száma:
21
Pontátlag:
5
Megtekintve:
18883
2011. február 03.
Halvédők 2. rész
Hozzászólások száma:
25
Szavazatok száma:
12
Pontátlag:
5
Megtekintve:
15793
2011. január 24.
Halvédők  1. rész
Hozzászólások száma:
38
Szavazatok száma:
30
Pontátlag:
5
Megtekintve:
19504
2011. január 18.
Rablótanyákon 54. rész
Hozzászólások száma:
47
Szavazatok száma:
22
Pontátlag:
5
Megtekintve:
26287
2011. január 07.
Osztrák bajszosok nyomában
Hozzászólások száma:
6
Szavazatok száma:
20
Pontátlag:
4
Megtekintve:
15120
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »