Bajnoklesen | Energofriss | Halveszély! | Külföldi horgászatok | oRIGo | Rablótanyákon | Reklám | Verseny | Videópályázat
Rablótanyákon 47. rész
Feltötés dátuma:
2010. február 02.
Kommentek száma:
59
Pontozás:

1

2

3

4

5
Kulcsszavak:
Hozzászólás:
2010. február 28.
Solyi, D.picker, köszi a bizalmat, igyekszem pótolni hamarosan a hosszas hallgatást, de aztán ne, hogy cserben hagyjatok, :-))
2010. február 28.
Lenne arra kettő is.Én bizonyosan.
2010. február 15.
Köszönöm. Egy vevő már biztos lenne a könyvre. :)
2010. február 15.
Devilpicker, Akár egy könyvet is tele írhatnánk az erre a két kérdésre adott válasszal. Valóban, amikor lényegesen több és tapasztalatlanabb süllő volt, kevésbé vettem magam is fontosnak a színeket. A fekete wobbleres történet, a kísérlet 25 éve történt. A süllőhorgászat könyvem is már régen jelent meg, abban az időben nem kellett nagyon erőlködnöm néhány süllőkapásért. Ma már, -újabb sok tapasztalat után - azt mondom számítanak a színek is. Az sfc és a gfr között fogósság szempontjából nem kell különbséget tenni. Fogósak, éjszakaiak, nagyszerűek. De ennek ellenére csak a jó mozgású wobbleren "halálosak". Amúgy ne haragudj, de tényleg regényesen hosszú téma az amit kérdezel. Nekem az is tapasztalatom immár, hogy a plasztik csaliknál lényegesebb a szín, (a wobblernél is fontos), de a gumit mintha jobban "megnézné", követné a süllő mint a wobblert. Az utóbbira szerintem általában vehemensebben támad. Szóval van min gondolkoznunk, ha egy kicsikét komolyan akarjuk venni a kérdéseket. Akár süllőre, akár harcsára horgásztam wobblerekkel, bő 30 éve, hogy ezt teszem, egyaránt fogósnak bizonyultak a természetet utánzó (s) és a rikítóbb színek is. Az törvénynek mondható, hogy kell a változtatás, a kísérletezés, és éjjel a sötétben mindkét fajnál az általad is említett éjszakai ajánlatok tűnnek a legfogósabbnak. Dióhéjban ennyi, üdv. BK.
2010. február 15.
Kedves Károly!
Lehet hogy kicsit lerágott csontnak tűnik a kérdésem,de talán ön tudna rá megfelelő választ adni. Rengeteg irodalmat átolvastam, net,stb. de konkrét választ nem kaptam sehol.
Szóval, mit gondol a wobblerek színéről a harcsa és a süllő horgászata esetében? Hogy pontosítsak, mennyire van jelentősége a rikító színeknek éjszaka a halak szempontjából? Ön tapasztalt e különbséget az sfc és a gfr jellegű színek közt fogósság szempontjából?
Azt hiszem a "Süllőhorgászat" című könyvében olvastam, hogy egyszer befestett egy Rapalát feketére,és ugyan úgy jöttek rá a süllők utána is.
Más forrásból pedig látom hogy ugyanakkor ön is használ rikítós színeket éjszaka.
Azt tudom,tapasztalom, hogy a wobbler mozgása a döntő, de mennyire meghatározó a szín?
Üdv.:dp
2010. február 15.
BK!
Köszönöm az infót!:)
MÉG nincs!:D
2010. február 15.
Petya8, Azt gondolom, hogy az egyik, (ha nem a legjobb, leguniverzálisabb) wobbler az SSR. Az öt centissel én a Drávából 32 kilós harcsát is fogtam. Meg is írtam egyik könyvemben, az írás címe " Engem szeretnek a halak". Csak azért említem, mert hátha megvan a könyvem Neked is. No, jó az a méret is, hidd el! Üdv. BK.
2010. február 15.
BK!
Mit gondol az SSR 5cm Silver-ről?
Nagyobb halakat is belehet vele csapni?
Maga fogott már vele?
Sztem nagyon jó lehet balinra,csak a mérete miatt kérdezek rá!
Előre is köszönöm!

Üdv:Petya
2010. február 15.
Rendben,köszönöm.
2010. február 15.
RiverSide, Ha vannak nagy harcsák is, érdemes valóban a strapabíró, erősebb pergető orsók közül választani. A stabil kivitelezés, megbízható működés, megfelelő mennyiségű zsinór befogadás, FÉK!!, és még több szempont amire oda kell figyelni. A kérdezett orsó is jó, a 6000-es méretet általában pergetésre nagynak éreznénk, a lényeg, hogy alaposan fontold meg a dolgokat. Jobb minőségből már a 4000-es 5000-es méretek is megfelelőek ám. Üdv, BK.
2010. február 14.
BK,

Mit gondol a Spheros 6000FB orsóról?
Harcsapergetésre szeretném.
És vannak nagyok is.

Üdvözlet,

Oli
2010. február 09.
Bokor Károly!
na épp nézem a botokat
és még azt megkérdezném hogy a SHIMANO Alivio 2,7 m ből melyik a jobb??? Az AX vagy a BX?
2010. február 08.
BK!
Remélem,aztán megpróbálok Dunai horgász lenni!:)
Köszönöm az együtt érzést!:)

Üdvözlettel:Petya
2010. február 08.
na én meg megyek aludni holnap iskola :(
vmelyik nap megyek a horgászboltba és megnézem az ajánlott botot!
köszönök mindent egyenlöre egy napra elég ennyi a rablótanyából
de nem sokáig mert holnap megint jön a peca.hu és a peca tv ... és kérem a javaslatokat ... remélem nem baj...!
jó éjt mindenkinek
a Halaknak is!
2010. február 08.
Petya8, bocs, de most itt fogom hagyni a gépet. Gumikkal horgásztunk kizárólag. 18-25 gr.-os fejekkel, fehér és sárga színeket nyomtuk. Ne siettesd az időt. A pár év a kocsidig, a jogsiig, fut majd mint a szél, és annyit csavarogsz majd a halak után, amennyit csak lehet.
2010. február 08.
BK!
Gondoltam,ilyen időben nem csoda!:)
Milyen csalikkal dobált?gumik....?
Én is így leszek pár év múlva remélhetőleg!
Csak egy jogosítvány és egy autó!
Onnantól sokminden nem tarthat vissza!:)
Na meg a termoruhába csak nemvt olyan hideg!:-)

Üdvözlettel:Petya
2010. február 08.
Rolesz98, Első botodnak én el tudnék képzelni egy Shimano Alivio 2,70 hosszúságú 14-40, vagy esetleg a kicsit erősebb, 20-50 gr. dobósúlyú pergetőt. Ez nem kerül sokba, és nem is kényes, viszont sokáig tartana.
"Forgatás" minden horgászaton lehet, amikor bejön valami hal. Amúgy sokat horgászom, tehát sokat forgatunk is. Üdv, BK.

Petya, a zsinór ugyan fagyott, de csak -3 fok volt a folyón. Amúgy persze, hogy kitartok, mert én máig nagyon szeretek horgászni. Most már jól felmelegedtem, indulnék is vissza... :-) szia, BK.

2010. február 08.
köszi hogy válaszoltál!(bocsánat ha tegezve irom de magázva nagyon nehéz nekem irni ugye nem baj?)
rendben akkor veszek 1 spic és 1 pegetö botot is!
csak milyen márkájút? én SHIMANO-t vennék mind a kettőből de neked mi a véleményed?
és hogy milyet vegyek?(pl SPRO protictary 2.7m stb)
és nincs olyan amit tudnál nekem " ajánlani" ? mert nincs nekem még tapasztalatom a botoknál ..:D
és amugy az a baj hogy nincs nagyon partnerem , csak a keresztszüleim akikkel anyum nincs jóban ugyhogy nincs horgászat :'( (de nem sokáig :D) majd azt is kikönyörgöm hogy vki lejöjjönvelem mert ugye egyedül nem mehetek egyrészt a szabály ... másrészt meg hogy azthiszik hogy beránta a hal meg hogy bele esek a vizbe:D
amugy mikor lesz a következö forgatás?
üdv:rolesz
2010. február 08.
BK!
Rosszul gondoltam!:)
Azt nevezem,hihetetlen lehet,én a havas Duna partjáról álmodozom h milyen szép lehet!
Minden tiszteletem sz Öné,h ilyen hidegben is kitart!:)
Oké!

Üdvözlettel:Petya
2010. február 08.
Petya8, Miért kérded, hogy bírom peca nélkül? Még gémberedett a kezem, és hideg a lábam, egy órája értem haza a Dráváról. Két órát pergettem H. Karesz barátommal együtt. Hatalmas a hó. Gyönyörű volt minden, de süllő nem akadt, Rablótanyákon meg hamarosan azért lesz, de más izgalmas videók is jönnek ám. Majd egyeztetek az illetékesekkel és akkor napra tudom a követk. Rtanyákont, no szia, BK.
2010. február 08.
Mikor*
2010. február 08.
BK!
Mikro jön a következő rész?:)
Kezdenek unalmas napok lenni nélküle!:)
H bírja peca nélkül Bokor úr?:D

Üdvözlettel:Petya
2010. február 08.
Rolesz98, Hát persze, hogy elolvasom. 12-évesen engem is hasonló gondok gyötörtek, és már én is próbálgattam a pergetést. ( kétrészes bambusznád botommal) 14 évesen vettem egy Tokoz üvegbotot, és azzal kezdtem "komolyabban".
A válasz: lécci könyörögjél ki egy spicc és egy másik (pergető botot) is, mert teljesen külön műfaj és mindkettőre szükséged lesz.Egy könnyebb pergetőbottal úszózni, fenekezgetni is tanulgathatsz. Szerintem egy kettőhetvenes, két részes jól jönne. A boltosok is segítenek az ilyen problémában. Ha lehet szerezz magad mellé minél gyakrabban kísérőt és horgásszál sokat. Nekem sem volt senkim kis koromban aki vitt
volna, csak később, mikor már szereztem barátokat. Mégis horgász lettem :-) szia, BK.

Ketyegi, Remélem jól sikerül a vásárlás, köszi a kedvességedet, üdv, BK.
2010. február 08.
Tisztelt Bokor Károly !
Nagyon szépen köszönöm, az őszinte válaszát és a segítségét !!
Nagyra becsülöm és tisztelem Önt, mert szerény, kiváló sporthorgász, segítőkész és türelmes ember. Legalább is ilyennek ismerhettem meg könyveiből, írásaiból és persze a képernyőn keresztül.Lehet hogy nyálasan hangzott, elnézését kérem, de komolyan gondolom. További jó pecázást és jó egészséget kívánok !!
Tisztelettel: ketyegi
2010. február 08.
Tisztelt Bokor Károly!
Nagyon jo a videó , gratula!
Én egy 12 éves fiú vagyok és azt szeretném megkérdezni hogy milyen horgászbotot vegyek , (most van egy teleszkopos csak azt unom mert mindig kinyitni becsukni ...)és azon gondolkoztam hogy veszek valamilyet.
Nekem még sajnos nem lehet pergetnem (de van mikor titokban kiprobálom amikor keresztapum nem figyel) de sajnos még semmi nem kapott rá csak egy kis durbincs :D
ja és nekem nagyon jó mert Szolnokon lakom és itt van a Zagyva és a Tisza is tudok horgászni de nincs nagyon kivel:( mert csak felügyelettel horgászhatok:(!
ja és a kérdés
milyen horgászbotot vegyek? én a spic re vagy a pergetö botra gondoltam (mert a pergetövel tudok többet csinálni) jah és keresztapumnak van egy FEEDER botja és az is nagyon megtetszett ugyhogy nem tom mit vegyek
ha elolvastad akkor köszi hogy meghallgattál üdv Roli
ja és ha tudsz akkor légyszives válaszolj!
2010. február 07.
Ketyegi, No hát, csak egyszerűen, röviden szabad válaszolni, a folyó víz, a Duna miatt, inkább a 20-50 -es a jobb választás. A bevágáshoz is kell ez az erő, a gerincesség. A folyással szemben visszahozni, emelgetni a nagyobbacska zsákmányt szintén kell. A wobbler érzékeléséhez sem durva egy 2,70 - 3 m. hosszúságú, H. bot. Én megnézném a helyedben (bár ez nem sorrend) a S. Technium DF. , a Beast Master, ja, és nyugodtan a Force Master szériákat is. Ez utóbbi is igen strapabíró, megfelelő bot. Jó pergetést! Üdv. BK.
2010. február 07.
Tisztelt Bokor Károly!
Kimondottan wobblerezésre szeretnék egy Shimano botot venni, de nem tudom eldönteni, hogy 15-40g vagy 20-50g -os botot válasszak. Elsősorban csatornákon és a Dunán használnám, partról. A Force Master botokról mi a véleménye?
Köszönettel : ketyegi
2010. február 07.
F.Knight,, Nehéz mást ajánlani, mert ha Neked ez az orsó passzol az ízlésedhez, akkor miért keresnénk mást? Ugyanis jó kis orsó, ha elolvasod amit pl. a katalógusban írnak róla, máris láthatod, hogy jól választasz. Már az FA is jó volt, de az SFB jelentős előnyöket is hordoz. Négy csapágya is nagyon jó minőségű és szép küllemű ez a kis műszer. 5,2:1 áttételű, jó süllőzéseket vele, Üdv. BK.
2010. február 07.
Tisztelt Bokor Károly!
Én mióta a Dunán pergetek kb 1 éve azóta egy Spro Blue Arc 940-es orsóval pergetek süllőre főleg ,de szeretnék orsót váltani mert a mostaniban valahogy nem érzem azt ami a Dunára kell a süllőnek horgászatához az orsó cserét illetően én egy SHIMANO Exage 3000SFB-re gondoltam ön szerint ez az orsó süllő horgászatához jó-e vagy ön mient ajánlana?
Válaszát Köszönöm!!
Üdv.:!Fisher!
2010. február 05.
köszönöm:)
2010. február 05.
RS. Egy 5-20 gr. már puhább is kell, hogy legyen, de mi a 20-50-ről beszéltünk, a lényeg, hogy ez Neked is jónak tűnik, használd sokat, görbüljön sokat, Ü. BK.
2010. február 05.
Köszönöm az infót,megvettem a botot,kiváló pálcának bizonyul:)
Viszont néztem ugyan ebből a szériából és méretből egy 5-20gr-osat az elég "taknyos" volt.

üdv/Oli
2010. február 05.
RiverS. Igen, gerinces, más hasonló szériákhoz hasonlítva kifejezetten erős széria a Beast Master. A 20-50 az általános pergetéshez ajánlható, átlagos, közepes igénybevételt jelentő műcsalikhoz és halakhoz nagyon jól megfelel. Üdv. BK.
2010. február 04.
Tiszteletem Bokor úr,

Szuper videó,végre egy kis wobblerezés:)Olyan rég volt már.

Azt szeretném kérdezni hogy mi a véleménye a Beast Master AX 2,70m 20-50gr botról?Elég gerinces?Süllő,csuka és kisebb harcsákra használnám.

Üdvözletem
2010. február 04.
Sziasztok Mindenkinek!
Nem is olyan kicsi ez a süllő!!Ha azt nézem,hogy egy ilyen halért régen mennyit kellett menni és ma mennyit kell menni,akkor azt gondolom,hogy szép ez a süllő.Kellemes a videó és tanulságos is,ha azt a Wobbleres dolgot nézzük.Nem törvényszerű az,hogy ha tél akkor nem lehet Wobblerrel pergetni.Én is szoktam használni Wobblereket télen de ahogy itt is lehetett hallani a mélyen járókat.Karcsibátyám,gratulálok a videóhoz,nagyon kellemes.
Üdv.mindenkinek és görbüljön a bot.
Csukavadász/Nándi/
2010. február 04.
Dio, Én is így látom, évtizedek után is...

Hodu, Hogy Te miket olvasol...Üdv, BK.
2010. február 04.
Jaj de gyönyörű ez a Duna...
2010. február 04.
Karcsi!
Fel van adva a lecke, de az ilyen kihívások viszik előre a jó horgászt, ezt olvastam:)
Azért azt a segítséget, amit Nándi kapott szívesem venném, ha egyszer oda kerülök.
F.Tomi!
Fel kell kötni a gatyát, Mr.Februárt (a barátunkat) túl kell szárnyalnunk, ez most már becsületbeli ügy:)))
Üdv
Hodula T.
2010. február 04.
Jó hangulatu kis peca volt, nem is olyan picurka tüskéssel. Itt nálunk az alföldön ez " szép kis hal"-nak számít. Hát ilyen társaságban én is szívesen faggatnám a vizet tüskéshátuak után.Üdv.
2010. február 04.
Konyag, A halfogástalanság csak részben igaz, mert a jég, ill. a lék mellől már jöttek hírek, talán lehetne csukát, süllőt elővarázsolni egy kis léki pecával. Én erre még nem gyúrok, bár a pergetés elvonási tünetei már kezdenek mutatkozni rajtam. Üdv. BK.
2010. február 03.
Ez megnyugtatja a felborzolt kedélyem a halfogástalansággal kapcsolatosan ebben a szar időben! Köszönöm nektek Károlyom ez csuda szép volt tőletek!
üdv.k.g.
2010. február 03.
k.g
2010. február 03.
Köszönöm a választ Károly úr !!!! Veszek majd egy ssr-t és lehetöleg este fogok próbálkozni!!! Diko,neked is köszi ,és próbálkozok majd!!
2010. február 03.
5* Karcsi bá' és Nándi, szuper a vidi!
Ilyen jó hangulatban bizony felejti az ember a cudar időt,
hát még a szép környezet és ezt az élményt a süllő koma meg is koronázta!
Kitartás, még 26 nap és itt a TAVASZ!
Bár ennek a horgászatnak is megvan a szépsége:)
(például egy jó kis felfázás...:-) bocsánat)
Görbüljön! Ádi
2010. február 03.
Hodu és F.Tomi, Tudtam, hogy szívesen indultok pergetőversenyen, de, hogy a Humorfesztiválra is pályáztok, azt nem. :-) Komolyabbra fordítva, egy kicsit lejön a hangulatunk, a nap minden nehézsége a pár percben, ami hamar oldódik örömben, ha beszalad az első halunk. No sziasztok, (Egyébként a Rablótanyákon szereplőket keres, egyetlen elvárás: a barátotokénál nagyobb süllőt kell fogni, lehetőleg süket napon). Jöttök?? Üdv, BK.
2010. február 03.
Karcsi!
Nagyszerű videó, és egyben köszönjük Nándi nevében is a kitartást, hogy délutánra sikerült halat fognia, és, ha jól halottam, pont szülinapon, ahhoz külön sok jókiívánság neked!
Nándi!
Sok sikert a Celebek rögös útján, szerintem hamarosan teszt horgász leszel, remek a technika bemutatása!
(örülnék én is "vidéken" ennek a halnak, bármely nap:))))
Üdv
Hodula T.
2010. február 03.
Király lett a videó!!!
Gratulálok Nándinak a szép süllőhöz!
Joco12. A Tiszán mostanság tényleg nehéz komolyabb halat fogni, de nem szabad feladni, próbálkozni kell!
Üdv!
2010. február 03.
Nándi !
Le a kalappal, médiasztár lettél, Mahor címlap, pecatv, mi lesz még ebből?
Szép a süllő!!!
Üdv
2010. február 02.
Szerintem most is Power Pro, N. leginkább azzal horgászik. A barátja, Nagy Laci horgászboltos, mindig van kéznél valami használható cucc.. Sziasztok, BK
2010. február 02.
Milyen zsinór volt a Stellán?
2010. február 02.
Újabb parádés videó!!!
2010. február 02.
Joco12, Ha ezekre a halakra vágysz, főként este, még inkább éjjel kéne rendszeresen pergetned. A süllőre és harcsára, kissé a folyással szemben húzva, a lehető legjobb wobblerek egyike, az SSR 7. Ha őt sötétben a felszín közelében, folyással szemben lassan húzod, hát szóval a sok jó közül talán ez a legjobbak egyike. Hallgatózzál hol loccsannak, merre rabolnak és légy kitartó... Meg kell, hogy jöjjön, ha nem is rögtön hatos, de süllő, vagy hari, mindenképpen, üdv, BK.
2010. február 02.
Ez csodás!
2010. február 02.
Kedves Károly úr!!! A csodás videók hatására kb. 2 éve pergetek.Ha nem néztem volna a Rablótanyákont, szerintem nem is kezdek el pergetni. Szolnokon lakom a Tisza-Zagyva torkolatánál és ezen a részen pergetek. Békéshalra nem igazán szoktam horgászni mert se a tiszán, sem pedig a Zagyván nincs a keszegeken kívül semmi. Hallottam hogy fogtak itt Szolnoknál nagy süllőt meg csukát is de az a ciánszennyezés előtt volt. Nem tudom itt nálunk a Tiszán mivel lenne érdemes pergetni (süllőre,csukára és harcsára.) Legfőbb vágyam egy 5-6 kg-os harcsa vagy süllő lenne!!
2010. február 02.
Sziasztok, A szigorú, mégis könnyű pálca a Shimano Lesath, 50-100 gr.- os.Hmgeri jól saccolsz, négyes volt a hal, de bármekkora lett volna, mi nagyon örvendeztünk. Nándi kitalálta, hogy lekopogtat wobblerrel, sokféle ilyen képességű, ilyen mély merülésű wobbler van. Sőt, folyással szemben különösen hamar feneket lehet fogatni az erre kiképzett wobblerekkel.

Zolee01, én mondtam, hogy van már készen egy-két anyag, de a főszerk. lepett meg vele, hogy hamar jött. Hasonló élményeket kívánok Nektek is... Görbüljön, BK.
2010. február 02.
Nagyon jó videó! Szerintem nem volt olyan "kicsi" az a süllő.Kb. 3-4 kg. Hány grammos aza Lesath?Jó keménynek tűnt!
2010. február 02.
BK!
Happy videó minden féleképpen!;D
Szép a süsü is,pontosan mien wobblerrel fogta?

Üdv:Petya
2010. február 02.
Ismét egy széphalas minőségi videó,nem is reméltem hogy ilyen hamar prezentálod a következő filmet Karcsi.Gratulálok a kollégának is persze,sok ilyet még nektek(meg magamnak).:-)Sziasztok!
2010. február 02.
Köszönjük Bokor úr, hogy egy kis horgászatot hoz a mindennapjainkba, ilyen kutya hidegbe jó felkeresni ezeket a videókat egy kis pecás feelingért:)
2011. április 07.
Rablótanyákon 56. rész
Hozzászólások száma:
27
Szavazatok száma:
14
Pontátlag:
5
Megtekintve:
42024
2011. március 29.
Finomszerelékkel az osztrák Dunán
Hozzászólások száma:
1
Szavazatok száma:
8
Pontátlag:
4
Megtekintve:
15985
2011. március 17.
Bajnoklesen - Andy Kinder
Hozzászólások száma:
7
Szavazatok száma:
11
Pontátlag:
5
Megtekintve:
28488
2011. március 03.
Rablótanyákon 55. rész
Hozzászólások száma:
70
Szavazatok száma:
38
Pontátlag:
5
Megtekintve:
32362
2011. február 22.
Halvédők 3. rész
Hozzászólások száma:
46
Szavazatok száma:
7
Pontátlag:
5
Megtekintve:
16154
2011. február 11.
Bajnoklesen - Jamie Masson
Hozzászólások száma:
11
Szavazatok száma:
21
Pontátlag:
5
Megtekintve:
18872
2011. február 03.
Halvédők 2. rész
Hozzászólások száma:
25
Szavazatok száma:
12
Pontátlag:
5
Megtekintve:
15785
2011. január 24.
Halvédők  1. rész
Hozzászólások száma:
38
Szavazatok száma:
30
Pontátlag:
5
Megtekintve:
19492
2011. január 18.
Rablótanyákon 54. rész
Hozzászólások száma:
47
Szavazatok száma:
22
Pontátlag:
5
Megtekintve:
26282
2011. január 07.
Osztrák bajszosok nyomában
Hozzászólások száma:
6
Szavazatok száma:
20
Pontátlag:
4
Megtekintve:
15114
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »