Bajnoklesen | Energofriss | Halveszély! | Külföldi horgászatok | oRIGo | Rablótanyákon | Reklám | Verseny | Videópályázat
Rablótanyákon 48. rész
Feltötés dátuma:
2010. február 16.
Kommentek száma:
28
Pontozás:

1

2

3

4

5
Kulcsszavak:
Hozzászólás:
2010. február 28.
Egyelőre jó irányba halad az időjárás:)
Csak maradjon is így és melegedjen.
Joéjt
2010. február 28.
Petya8, Így legyen, jöjjön a jó idő és mi meg menjünk... Most viszont húzok az ágyba, mert holnap is lesz egy nap, és halakkal kéne álmodni (ha még nem pergethetünk rájuk) jó écccakát, BK
2010. február 28.
Nagyon reméljük h bejön a jóidő!
Én is indulnék már pecázni!:)
Üdv:Petya
2010. február 28.
Én is nagyon várom, már remélem március derekán beindulhatunk, majd az időjárás megmondja. Ha hirtelen melegszik,akkor két három hét múlva hajrá:-) Sziasztok.
2010. február 28.
Azt nagyon várom a harcsapergetést ;)

Üdv
2010. február 28.
BK!
Remélem is,harcsás Rablótanyákon mindíg is izgalmas!:)
2010. február 28.
RiverSide Most a héten biztosan lesz és szerintem utána héten is. Néha két hét kihagyás előfordulhat, de több nem ige. Már készen van kettő is, tartalék pedig bőven akad, no és most jön egy csomó izgalmas harcsa pergetés is. Remélem ebből sokat láthattok majd, rajtam nem fog mulani, :-) üdv. BK.
2010. február 28.
Most már csak havi 1x lesz rablótanyákon?:))
2010. február 21.
Tisztelt gyurika82!
Én nem Bokor Károly vagyok, de tudom neked ajánlani a fenekező süllőzésnél használatos úgynevezett "hosszú előkés" szerelési módot!
Nekem a Tiszán ez vált be!
Tisztelettel:Diko
2010. február 20.
Tisztelt Bokor Úr! Engem igazából a fenekezős és csuszólmos harcsás végszerelék pontos öszeálíitása érdekelne!
2010. február 20.
Tisztelt Bokor Úr! ÖN milyen végszereléket Ajánlana A Tiszára? ÚGY értem miből álljon a végszerelék? Ön szokott rakni az Úszó fölé harcsázáskor gumiütközőt mindig?
2010. február 19.
Kmarci. Ha lehet csónakból horgászni, akkor abból, ha nem, akkor a partról, de mindenképpen végig kell "fésülnöd" egy kb. 6 grammos fejjel és egy twiszterrel, esetleg g.hallal a tavat. Ahol egyetlen kapásod, vagy fogásod lesz süllőre, ott kell alaposabban vizsgálódni. Megtalálni csak így tudod őket. Persze támpontok a különféle búvóhelyek, esetleg egyebek is, pl. befolyó árok, nádlábak, tuskók, ha vannak. Általában a hidegebb időben is ott a süllő ahol a kishal is tömegben van, és ennek megláthatóak a jegyei. Az áramlásos oldal is jó támpontnak hallatszik, de fontos, hogy valami mellé odaállhasson, bújhasson a süllő. Így látatlanban nehéz a dolgom, ha ott lennék én is keresgélni kezdeném őket, Üdv. BK.
2010. február 19.
Tisztelt Károly!

Tanácsot szeretnék kérni a gumihalas süllőzéssel kapcsolatban. Szombathelyen, a Csónakázótavon szoktam horgászni. A víz 1,5-2,5 m mély, vannak benne fák, kövek, mélyebb és sekélyek részek egyaránt. A szomszédos tóból átfolyik a víz, s így a tó egyik felén állandóan áramlik a víz,; a befolyóval ellentétes oldalon sekély víz és iszapos meder jön létre. A tavon egy sziget is van, néhány helyen el lehe érni a partról. A tóban biztosan élnek süllők, tudomásom szerint elég szép az állomány, ezidáig tavasszal, felszíni wobblerrel sikerült fognom.
Arra szeretnék rájönni, egy ilyen állóvízen milyen lehet a süllők életmódja késő ősszel és télen. Mikor állnak össze csapatokba, az akadókon tartózkodnak-e stb. és persze hogy így februárban hol és milyen műcsalival foghatók. Mindenképp szeretnék süllőzni, de nem igazán tudom, hol és hogyan kezdjek próbálkozni.
Szeretnék érdeklődni, tudna-e esetleg pár tippet adni

Köszönm

K. Marcii
2010. február 18.
Ez nagyon király:ÜdvZoli
2010. február 18.
Köszönöm a válaszát! :)Üdv.Mogyi
2010. február 18.
Flopszi, Remélem valaki "helybéli" is észreveszi a kérésed és segít, mert én konkrét helyet Halásztelek körül nem tudok ajánlani. Vagy háromszor, négyszer végig csónakáztam a magyar szakaszt, határtól határig, tehát láttam mindent többször is. Ez azonban kevés horgászpróbálkozást jelent a teljes Dunán. Viszont tudom, láttam, hogy mindenhol vannak jól felismerhető, rablóhalakat is tartó horgászhelyek. Tehát ezeknek a felismerése a fontos. Ezeket én is sokszor igyekeztem leírni, hogy milyenek. Röviden: hirtelen mélyülések, törések a mederben, műtárgyak, kövezések miatt kialakuló vízgyorsulások, forgók, ezek hiányában bármilyen partegyenetlenség, ami megdobja a vizet. Ezeknek a közelében kell előkészíteni a perg. cuccot. Az is jó, ha az ismétlődő rablásokat igyekszünk kifigyelni. Ahol nappal ott a balin, ott sötétben gyakran más is vadászik. Görbüljön, üdv. BK.
2010. február 18.
Tisztelt Károly! Nemrégen "tévedtem"erre az oldalra és nagyon tetszik. Gratulálok a kisfilmekhez,szemléltető és életszagú.Jómagam a ráckevei Kis-Duna ágon kergetem a halakat, most kezdtem a nagy Dunával ismerkedni több kevesebb sikerrel. Halásztelek és Tököl magasságában szűrőm a vizet. Ha esetleg tudna segíteni a helyválasztásban előre is köszönöm. Üdv SzGy
2010. február 17.
Mogyika, a tavaszi süllőtilalom után már indulhat a dolog, de vízállás függő a pergetés. Én a jelzett helyen még nem pergettem, viszont a törvényszerűségek egyformák. Várd meg a kövér sötétséget és figyeld a felszínt. A kisebb vízsurranások, búrványlások lehetnek a halasabb helyek. Ahol rablásgyanús jelenséget látsz, ott felszíni, felszínközeli wobblerrel próbálkozzál. Az nem hazudik. Eleinte többet nézelődjél, füleljél, mint amennyit dobálsz!!! Egyébként általában szeptembertől novemberig a legjobb a wobbler,üdv. BK.

Kekhy, Igen alátétet használok a legtöbbször. Ez bármilyen használt zsinór is lehet, mert nem igen fordul elő (szinte soha), hogy a 100mfeletti zsinór ne lenne elég a fárasztáshoz. Tehát ne rakjál fel, legalább is nem muszáj, 2-300 métert. Üdv. BK.
2010. február 17.
Tisztelt Károly!
Olvastam a cikkeit és láttam ,hogy elég gyakran alkalmazza a sufix fonott zsinór termékeit
Utána néztem és azok általában 135 méteres kiszerelésben vannak én 20-25-ös méretűt szeretnek venni ,de mivel 40-es orsóm van arra több kell és azt szeretném kérdezni végeredménybe ,hogy te több tekercset kötsz össze ilyen esetbe vagy használsz valami alátét zsinórt? És ha igen akkor milyet?
Válaszodat előre is köszönöm!
2010. február 17.
Szia Karcsi!
Egy rövid meeting keretein belül megbeszéltük az élményeket, és belekukkantottam a fotókba. Ha nagy leszek, én is hasonló élményekkel szeretnék gazdagodni!!!!
Nem akarom elsütni a poént, de nagyon várom a következő Rablótanyákon részek megjelenését, gondolom visszaköszön majd:))))
Próbáltam elérni Tomit tegnap, érdeklődtem volna, nem sikerült, a fene evett meg:)
Üdv
Hodula T.

2010. február 17.
Még sok ilyen hasznos videót kérünk!!! Nálunk is vannak ilyen homokpadok, de én hülye eddig csak az akadókat meg a kövezéseket horgásztam...na de majd mostantól! :) 5ös videó! Csak így tovább!
2010. február 17.
Üdvözlöm Károly!Önhöz mint a Duna minden zegének-zugának ismerőjéhez fordulnék kisebb segitségért.körülbelül 10 éve pergetek állovizeken.a Velencei-tavon már nagyon sok helyzetben fogtam halat és mára elég jol kiismerem magamat ott.de szeretnék a Duna budai szakaszán is pergetni.egy párszor lementem az Erzsébet és Szabadság hid közötti részre.de nem nagyopn ismerem ki magamat.még sajnos nem fogtam semmit.mikor érdemes ot süllöre csukákra és balinra pergetni.milyen csalikkal és milyen dobási modszerekkel.többekközt rapalákkal horgászok.esetleg tudna nekem pár hasznos informáciot mondani?:).előre is köszönöm.üdvözlettel: M.Csaba
2010. február 17.
Na ebben a videóban aztán volt információ!! Azt hiszem tavaszig párszor még megnézem! Köszönjük Karcsi bá!
2010. február 16.
Sziasztok, Bgilanyi, A vízállás úgy befolyásolja a tart. helyüket, hogy amíg áradó a víz, addig a legsekélyebbre, a szélekre is kihúzódnak, amint apadóra vált akkor pedig a zátonyok mélyebb részeire húzódnak. Átlagos, megállapodott víznél a töréseken vannak. a fény a legsekélyebb helyekről többnyire kicsit beljebb parancsolja őket, de télen meglepően sekélyen is vannak ám, kb. két méteren is. A kormoránok kilós súlyig azonnal eltüntetik a süllőcsapatokat. Ez sajnos tény. A nagyobbakat talán nem, vagy nem mind zavarják el.

Hodu, Szíves figyelmedbe ajánlom, inkább a F. Tomit kérdezd meg arról, mit fogott, és utána mit engedett vissza a Dunába ma, itt nálam? :-))

Tvadász, Az első találatod nyert, amúgy az öreg bringa mellet arasznyira volt a csipis mikrofon, azért is ilyen király a hangja.

Diko, ha közöm van a horgászatodhoz, hát örülök neki, üdv BK.
2010. február 16.
Jó videó lett :)! Nekem az oldschool orsó nyekergés is nagyon tetszik, de nem tudtam lenézni milyen darab lehet. Talán Silstar, Daiwa? :)
2010. február 16.
Tisztelt Bokor Károly!
Nagyon király a videó!!!Sok hasznos tanácsot tudhattunk meg ismételten.
Évek óta sikeresen alkalmazom az ön által bemutatott trükköket.Tulajdon képpen az ön írásaiból,és filmjeiből tanultam meg horászni.Köszönöm!
Tuti hogy "önnel tartok legközelebb is!
Tisztelettel:Diko
2010. február 16.
Szia Karcsi!
Az rendbe van, hogy fogod a tüskés hátúakat, köszönjük a tudástranszfert, alkalmazzuk is rendesen, remegnek a süllők mikor feltöltöd az új részt, de hogy nem öregszel, na azt hogy csinálod?(2001 -es felvétel!!!)
Üdv
Hodulat
2010. február 16.
Szervusz Károly! Kérdésem lenne,hogy az ilyen homokzátonyos helyeken,hogyan befolyásolja a süllők tart.helyét a vízállás ill.a fényviszony.Késő őszi,téli időszakokban? pl világosban,min. milyen mélységekben keresgéljek? És tapasztaltad e már,hogy a kormorántelepek közelében kevesebb ill.nincs kapás nappal? Köszönöm a türelmed!Üdv! Barnabás
2011. április 07.
Rablótanyákon 56. rész
Hozzászólások száma:
27
Szavazatok száma:
14
Pontátlag:
5
Megtekintve:
42092
2011. március 29.
Finomszerelékkel az osztrák Dunán
Hozzászólások száma:
1
Szavazatok száma:
8
Pontátlag:
4
Megtekintve:
15995
2011. március 17.
Bajnoklesen - Andy Kinder
Hozzászólások száma:
7
Szavazatok száma:
11
Pontátlag:
5
Megtekintve:
28493
2011. március 03.
Rablótanyákon 55. rész
Hozzászólások száma:
70
Szavazatok száma:
38
Pontátlag:
5
Megtekintve:
32373
2011. február 22.
Halvédők 3. rész
Hozzászólások száma:
46
Szavazatok száma:
7
Pontátlag:
5
Megtekintve:
16163
2011. február 11.
Bajnoklesen - Jamie Masson
Hozzászólások száma:
11
Szavazatok száma:
21
Pontátlag:
5
Megtekintve:
18883
2011. február 03.
Halvédők 2. rész
Hozzászólások száma:
25
Szavazatok száma:
12
Pontátlag:
5
Megtekintve:
15793
2011. január 24.
Halvédők  1. rész
Hozzászólások száma:
38
Szavazatok száma:
30
Pontátlag:
5
Megtekintve:
19504
2011. január 18.
Rablótanyákon 54. rész
Hozzászólások száma:
47
Szavazatok száma:
22
Pontátlag:
5
Megtekintve:
26287
2011. január 07.
Osztrák bajszosok nyomában
Hozzászólások száma:
6
Szavazatok száma:
20
Pontátlag:
4
Megtekintve:
15120
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »