Bajnoklesen | Energofriss | Halveszély! | Külföldi horgászatok | oRIGo | Rablótanyákon | Reklám | Verseny | Videópályázat
Rablótanyákon 54. rész
Feltötés dátuma:
2011. január 18.
Kommentek száma:
47
Pontozás:

1

2

3

4

5
Kulcsszavak:
Hozzászólás:
2011. február 25.
Kedves Károly!

Olvastam egy másik fórumon, hogy pergetett már harcsára a Shimano Force MAster bottal. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint a Force Master 50-100-as, 2,70-es változata alkalmas lehet-e erre a célra. Arra gondolok, hogy mennyire optimális a bot súlya (nem volt a kezemben sok hasonló erősségű bot, így nincs összehasonlítási alapom), mennyire dobhatók jól vele a harcsára való műcsalik, és persze, hogy mik az esélyek, ha egy komoly példányt sikerül megakasztani.
Már van egy ilyen botom, de csak idén kezdem el rendszeresne használni. Úgy gondoltam, hogy csukázni és balinozni fogok vele (balinólom, távoli dobások); és nyáron harcsapergetéssel is próbálkozom (Balaton, és a Rába a szóba jöhető horgászvizek). Illetve tavasszal indulok a Póra egy hétvégére, oda is ezt a botot vinném.

Előre is köszönöm észrevételeit
Marci
2011. február 21.
Az oldalra kattintva rájöttem mi hiányzik!!!...RABLÓTANYÁKON... én is kíváncsian várom a következő részt!
2011. február 20.
Üdv!
Nagyon várom a következő Rablótanyákon-t,már hiányzik!
Mikor jön már?:)

Üdv:Petya
2011. február 16.
Csak süllőre és csukára pergetek.
Kösz a tanácsokat Károly próbálkozni fogok, ha fogom már a halakat itt is megosztom veletek : )
2011. február 16.
Saliati
Tudni kéne milyen halat és milyen műcsalival pergetve szeretnél fogni?! Az, hogy sötétebb a víz, nem a legnagyobb probléma. Biztos egy kicsit tükrösebb és élénkebb színek itt a figyelem felkeltőbbek, de a döntő, hogy jó mozgású műcsalit kínáljál fel az orruk előtt. Én csukára leginkább a lassú tempónál is jól verető körforgókat, növények mellett akár a poppereket, kissé lejjebb pedig a kéttestű, jól verető wobblereket próbálnám bevetni. Az utóbbiak süllőre is jók, de nagyon ajánlhatóak a "laza" mozgású plasztikok is. Fehér, sárga színnel nem nagyon tévedhetsz, a fej könnyű legyen, hogy lassan is táncoltathasd, vezethesd a gumit a fenék felett. Üdv.BK
2011. február 15.
Hello mindenki! A fertőn horgászok. Károly, azt szeretném kérdezni, hogy 1-2 méteres sötét vízbe mit ajánlasz, mivel pergessek? Próbálkozok a pergetéssel idáig nem sok sikerrel. Ha tudnál tanácsot adni megköszönném!!
2011. február 03.
üdv mindenkinek! csak nemrég találtam erre a portálra, viszont a mester írásait, filmjeit régóta szeretem. gyorsan megnéztem ezt az 52 részt is, de sajnos van köztük olyan amit nem tölt fel a gépem teljesen. némelyiket félig, vagy addig sem. tudja valaki mitől lehet ez? esetleg mással is előfordul már? a segítséget előre is köszi... görbüljön!!
2011. január 24.
Solyi,
Az, hogy a RT. egy cseppet rövidebb csak véletlen, biztos lesznek majd valamivel hosszabbak is. Az a felsőrész egy nagyon könnyű, Baleno mellény, a minap még kapható volt, most éppen nem tudom, de szívesen megérdeklődöm? üdv. BK.
2011. január 23.
Szív melengető a Rablótanyákon minden része.Aztán,tanulunk is belőle.Kifejezetten élvezem minden epizódját.Kicsit nem lettek rövidebbek?Igaz,elégedetlenkedni nem szabad.Örülök ,hogy ennyi szünet után ,ismét láthatjuk.KÁrolynak jóóó a Peca. hu felsőrésze.Kapható?
2011. január 22.
Richeypi, Nekem is bejön, ha éppen azt, vagy azokat használom, amelyeket említesz. Egy pillanatig sem állítom, hogy csak azok a jók, amiket nálam láthat bárki. Viszont ha jól fogom a halat azokkal, amik éppen a dobozomban vannak, szívesen meg is mutatom őket. Jó pergetéseket kívánok, (mindennel) :-)) Üdv. BK.
2011. január 21.
Rossz indulat nélkül,tisztelet,és elismerés.DE.Volt már ez a Rablótanyákon jobb is.Vagy ez a reklám volt?Karcsi bátyánk csak a Rap.Euroholdnál vásárol? Se egy Mepps ,se egy Salmo , se egy Orkla? :) Vagy csak nekem jön be csukára?
2011. január 20.
Nagyon jó videó volt jöhet már a következő is mindennap azt néztem az oldalon, hogy van-e már új rablótanyákon!!! Nagyon szeretem őket!!!
2011. január 19.
Még egy kis érdekesség a filmhez:eszement jó napot fogtunk ki Karesszal,ment a csuka mint az ördög....sokadikon túl voltunk,bomba helyen álltunk...de leállt...nem volt kapás vagy 20 perce-de egyértelmű volt hogy ott vannak!!!!(ciklikusság)...ment a fejtörés,Karesz-Papám felrakok egy körforgót,az figyeld meg meghozza a csukeszt-be sem fejezte a mondatot-2 kilós...rá 10 másodpercre nekem slider-szintén....és az a fránya duplex körforgója-na arról már szó sem esett a filmben...top secret weapon:-)....ja és a profizmus csak Nála-én még ugatom a szakmát:-)sziasztok N
2011. január 19.
Üdv. Mindenkinek,
25ego, semmi sem volt csípős, főképpen irányomban, de én az ottani tapasztalataim, és főként a nagy létszámú, nagyon kedves hallgatóság miatt is, megvédtem a rendezést is.

Mogorva, egyet értünk mindenben!

Bass222, pont ez a célom, ha vannak olyan igazságok, okosságok, amiből nagyon sokat lehet okulni, tanulni, hát akkor azokat próbálom elmondani. Úgy érzem erről szólt a kecskeméti előadás is, azért tetszett az ottaniaknak. üdv. BK.
2011. január 19.
Nagyon tartalmas filmecske, sok hasznos tanáccsal! Köszönjük Károly! Üdvözlettel: Sándor
2011. január 19.
Kedves Karcsi.Elnézésedet szeretném kérni,ha hozzászólásom kicsit csípősre sikeredett.Természetesen én csakis a rendezést bíráltam.Mentségemre szóljon,hogy többedmagammal nagyon vártuk ezt az előadást.A Te emberi magatartásod,ahogy elénk tárod írásaidban filmjeidben horgássz élményeidet ,barátaidhoz fiadhoz fűződő kapcsolatodat,megkérdőjelezhetetlen,tiszteletet parancsoló.Tisztelettel:egy tiszai horgássz.
2011. január 19.
Nagyon tetszett ez a Rablótanya is, egy kezdő pergető szerintem annyit tanulhat ebből a részből, mint amúgy egy év peca alatt. Gratulálok Bokor Úr, igazán becsülendő, hogy megossza az apró trükköket az átlagpecásokkal (amilyen én is vagyok)!
Üdv
2011. január 19.
Karcsi,Qruka, sziasztok! Természetesen a profizmusotokat eszemben sem volt megkérdőjelezni, csak érdekesség képen vetettem fel a kérdést. Bennem megmaradt cimborám arca, ahogy hitetlenkedve nézett elvesztett hala után, és ez rögződött bennem -damilhoz nem nyúlok. Persze ha én is kényszerhelyzetbe kerülnék biztos másképpen cselekednék. Mi a haverokkal parti horgászok vagyunk, itt bátran ˝kardozhatunk˝ a pecákkal, persze csónakban más a helyzet! Példa rá a sokat visszanézett videód Karcsi, amikor a csónakban állva , farok felől meríted a süllőt. Haverok közül páran még nem horgásztak erősebb sodrású vízen, ezért meglepődtek a pofon egyszerű tényen, hogy fej felől kár kísérletezni, mert az a hal elvesztésével járhat.
2011. január 19.
Köszönjük a hasznos tanácsokat, sokat lehetett a videóból tanulni!
Prímán sikerült!

Üdv!
2011. január 19.
Nahat, a gondolatod, felvetésed jogos, ill. tényleg számot tarthat az érdeklődésre az, hogy mik az eredményesek, mik a kedvencek? Jó ötlet, de halat is jó mellette mindig mutatni, mert azért a fogásokat is szeretjük viszontlátni..

Mogorva, én is hozzátennék két szót a témához. A lényeg, hogy "húzni" a zsinórnál fogva soha sem szabad a halat, de... rendkívül elővigyázatosan, könnyed kézzel belenyúlni, extra helyzetekben, és így pillanatokig "igazítani a halon", mint azt a "kő profi" barátom tette, az előfordulhat. Az "extra helyzet" - a hal mielőbbi horogtalanítása, a minél kevesebb sérülés okozás, a minél gyorsabb visszaengedés - Ezért nyúlkálunk néha kézzel egy picit a zsinórhoz, (nyitott orsónál, ha megfutna ne legyen baj) és kézzel a halhoz is. Annál a halnál a többet, éppen a fentiek érdekében én "bénáztam", mert letettem a videót, még a vízben kivettem a wobit a csuka szájából, majd kiemeltem volna fotózáshoz...mindezek után azaz közben, az én kezemből ment vissza, szabadult el, Qruka gyönyörű hala. Viszont nem sérült meg a haja szála sem, mármint a halnak... hát ennyi az egészen pontos történet, Üdv. BK.
2011. január 19.
Szia Mogorva!
Kérdésedre válaszolnék:a filmen (pontosabban az végső fél percben) Károllyal egy kis csónakban ültünk,amibe ha rosszul mozdulsz befolyhat a víz (néha majdnem a peremig ér)-sajnos nem tudtam a vaskos csukát a rövid bottal úgy mgamhoz édesgetni,hogy ballal ráfogjak,a féket meglazítottam(látható is),és próbáltam a szokott koreográfiámat követni-de egy elég komoly bénázás vette kezdetét,mivel a hal nagyon vastag volt:-)...de ezt már nem láttátok...sokan húzzák a damilt a csónakból,mivel nem mindig tudod a botot olyan szögben tartani,hogy ne kardozd le a cimbiket-na és gondold el ezt egy nem 1,8-as,2-es botnál-hanem mondjuk egy 3-as,vagy hosszabb esetében-nagyobb halnál...grippet nem használok,meg szákot sem-ez van ...a nagyoknál jön a bénázás:-)...szia N
2011. január 19.
Bokor úr, én igazából arra gondoltam, hogy szívesen belenéznék a dobozba, hogy jobban szemügyre vehessem milyen csalikat vásárol előszeretettel. Ez a kép nem lenne rossz ami itt jobb oldalon szerepel a videó avatarjaként, de ezt nem lehet kinagyítani, így meg csak egy két csalit tudok felismerni. Szóval úgy gondolom többünk szívesen látna néhány képkockát vagy akár egy korlátlan terjedelmű szösszenetet a kedvencekről. Talán ez a mostani videó, pont egy ilyen szériának a bevezetője, ki tudja...:)
2011. január 18.
Üdvözletem mindenkinek! A film tetszett, kedvcsináló, mint mindíg! Kérdésem viszont van, érdekel mások véleménye ezzel kapcsolatban. Amerikai filmekben láttam először, hogy a kifárasztott halat az utolsó métereken a zsinórnál fogva húzzák magukhoz a horgászok. Ezt egyre több hazai horgásztól látom, hozzátéve, hogy sokan két ujjal finoman fogják, a legkisebb mozdulatra elengedve, de akkor is érdekes dolog . Nekem soha eszembe nem jutna hozzányúlni a damilhoz, amíg vízben van a hal. Horgászcimborám élete csukája ment el így, mert a megugró hal a zsinórt, a kezén lévő óra fém láncába akasztotta, ami a meggyötört madzagot azonnal elvágta. A halat amúgy is elengedte volna, de még egy képet sem tudtunk készíteni emlékbe, nem beszélve szegény csukáról, aki fene tudja meddig viselte a pircinget a szájában.
2011. január 18.
25ego, Na most kicsit szomorú lettem. Azt láttam, hogy a terem nyitott ajtajában sokan álltak, de remélem azért nem maradtak többen kívül az érdeklődök közül. Bent a hangosítás nem hiányzott. A rendezők kedvesek és segítőkészek voltak, ha meghívnak, meghívtok, szívesen jövök máskor is, üdv. BK.
2011. január 18.
Karcsi köszönjük a szombati előadást.Az hogy többen nem fértünk be a helyiségbe,hogy az információ nem volt egyértelmű,hogy nem volt hangosítás az minősítse a rendezők hozzá nem értését!Tisztelettel:egy kívül maradt.
2011. január 18.
Nahat, így visszanézve én sem látok a mélyére, de a két könnyen és eredményesen használható cuccot, a körforgót és a két testű, felúszó wobblert szerettem volna kiemelni. Ezekkel meglehetősen könnyű csukát fogni, a színek pedig... Nem csak szerinted, szerintem is megérnek sok szót is :-). Nemrég például egyik hosszú, csukás írásom címe az volt: "Színjátszás csukákkal." Egy hosszú film szólhatna a színek alkalmazásáról, és lehet, hogy nem is lenne unalmas.:-). Üdv. BK.
2011. január 18.
Bokor úr, hadd lássunk bele mélyebben abba a csalis dobozba, nagyon el tetszett takarni:) Szerintem az a színkavalkád is megérne pár szót:)
2011. január 18.
F.T.
Rendben, valahogyan hamarosan terítékre hozzuk (a süllők mellett) a gumikat vagy inkább a süllős műcsalikat is. Köszi a tippet :-) Üdv. BK.
2011. január 18.
Üdv. Mindenkinek,
Gyurika, Z.joe jól mondja, bármit foghatsz a körforgóddal, jól működik, eléggé univerzális.
Tomi74, Örülök, hogy innen a pecáról is volt valaki az előadáson, annak még inkább ha tudtam segíteni, hogy eredményes legyen a halfogás. A dunai süllőt azért említettem, mert most fogtam a minap, de ezek után valószínű ő lesz a következő itt a Rablótanyákon. Már többen is hiányolták a mostani, gumis süllőket, de ezek az áradások folyton szívatnak bennünket horgászokat is. Üdv. BK.
U.I. Én is köszönöm az érdeklődést a sok kedves kecskeméti, (és a máshonnan jött) horgásznak is. Jó volt ott lenni szombaton...:-)
2011. január 18.
Kedves Karcsi'bá!

Remek, csukás, őszies hangulatú, csalibemutató videótt sikerült összeállítani, nekem bejön!
Örülné(n)k, ha lenne egy hasonló, ami mondjuk a süllőcsalikról szólna. :)

Üdv.: FT
2011. január 18.
Szuepr videó, ez hiányzott a mai naphoz de nagyon!
gyurika82! Szerintem egy viszonylag univerzális csalit vettél, nekem legalábbis bevált csukára, sügérre, balinra egyaránt.
2011. január 18.
Üdv Mindenkinek! Nagyon Jó Kis Csukás Film! Vettem Egy Blue Fox Deep Runner Flash Tipusu Körforgót a Hétvégén! Kérdezni Szeretném Hogy A Kedves Fórumozók Szerint mi Eszi a Legjobban?
2011. január 18.
Köszönjük a hétvégi izgalmas előadást! Tudtuk volna még hallgatni egy pár órát! Jó a film és várjuk nagyon a dunai felvételeket! üdv. Kecskemétről
2011. január 18.
Há mán jól indul a nap:-)....a nagy kroki azóta ontja reméljük a kicsiket....yó lett Uram...csao N
2011. április 07.
Rablótanyákon 56. rész
Hozzászólások száma:
27
Szavazatok száma:
14
Pontátlag:
5
Megtekintve:
42168
2011. március 29.
Finomszerelékkel az osztrák Dunán
Hozzászólások száma:
1
Szavazatok száma:
8
Pontátlag:
4
Megtekintve:
15999
2011. március 17.
Bajnoklesen - Andy Kinder
Hozzászólások száma:
7
Szavazatok száma:
11
Pontátlag:
5
Megtekintve:
28523
2011. március 03.
Rablótanyákon 55. rész
Hozzászólások száma:
70
Szavazatok száma:
38
Pontátlag:
5
Megtekintve:
32382
2011. február 22.
Halvédők 3. rész
Hozzászólások száma:
46
Szavazatok száma:
7
Pontátlag:
5
Megtekintve:
16167
2011. február 11.
Bajnoklesen - Jamie Masson
Hozzászólások száma:
11
Szavazatok száma:
21
Pontátlag:
5
Megtekintve:
18893
2011. február 03.
Halvédők 2. rész
Hozzászólások száma:
25
Szavazatok száma:
12
Pontátlag:
5
Megtekintve:
15797
2011. január 24.
Halvédők  1. rész
Hozzászólások száma:
38
Szavazatok száma:
30
Pontátlag:
5
Megtekintve:
19507
2011. január 18.
Rablótanyákon 54. rész
Hozzászólások száma:
47
Szavazatok száma:
22
Pontátlag:
5
Megtekintve:
26292
2011. január 07.
Osztrák bajszosok nyomában
Hozzászólások száma:
6
Szavazatok száma:
20
Pontátlag:
4
Megtekintve:
15122
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »