Bajnoklesen | Energofriss | Halveszély! | Külföldi horgászatok | oRIGo | Rablótanyákon | Reklám | Verseny | Videópályázat
Halvédők 2. rész
Feltötés dátuma:
2011. február 03.
Kommentek száma:
25
Pontozás:

1

2

3

4

5
Kulcsszavak:
Hozzászólás:
2011. február 13.
Tehát még nem.
2011. február 13.
A jelenleg érvényben lévő jogszabály szerint:

"2011-ben a törvény értelmében 1%-ot felajánlani annak a civilszervezetnek lehet, mely legalább 2 éves (azaz 2009. január 01. előtt alakult meg hivatalosan). Kiemelkedően közhasznú szervezet esetében legalább 1 éves működés szükséges (azaz 2010. január 01. előtt jegyezték be).

A civilszervezeteknek NEM szükséges előre bejelnteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (volt Apeh) felé, hogy 1% gyűjtésére jogosultak!"
2011. február 13.
Sziasztok! Szerintem sokakat érdekelne hogy, az SZJA 1% mehet-e az egyesület részére?
Ha igen,hogyan?
2011. február 13.
Hello Csaba, 2héten belül "megalapítjuk a drávai halkommandót":),megyünk halőrvizsgára a cimborámmal!Ugyhogy reszkethet a sok rapsic a déli féltekén is!Nyomjátok keményen, nagy Respekt, Dávid.
2011. február 13.
Köszi a gyors választ.
üdv:K zoli
2011. február 13.
Szia,

természetesen mentésben is szeretnénk tevékenyen részt venni, de mint minden máshoz, ehhez is az egyesületi tagság bővülése szükséges.
Országosnak készült, mint a nevünkben is benne van.
Belépési infók itt: http://halvedo.hu/tagfelvetel

Üdv: Csaba
2011. február 13.
Sziasztok!
Nagyon jó az elképzelés hogy tegyünk valamit hogy vizeinkben több hal maradjon vagy legyen.
Magyarországon nagyon sok horgász van ezért óriási erőnk lehetne ha elég sokan össze fognánk,itt gondolok a tőrvénymódosításra vagy a rabló halászok megfogására,lebuktatására.
Meg lehetne találni a technikákat hogy a rabló halászoknak se érje meg halászni.
Nekünk horgászoknak is van eszünk.
Más:
Már sokat gondolkoztam hogy az árvizek levonulása után a Dunán vagy a Tiszán nagyon sok mellék ágba rengeteg hal csapdába esik.Ezeket a halakat vissza tudnák tenni a Dunába vagy a Tiszába már sokkal több hal lenne a vizeikbe.
Ezt is felkarolhatná ez a szervezet.
Szóval én is szívesen csatlakoz hozzátok.Hol lehetne csatlakozni?
Lehetne ez egy országos szervezet is.Egységben az erő.

Tisztelettel:Kovács Zoltán.
2011. február 10.
Sziasztok,

szeretném eloszlatni a tévhiteket - bár ilyen formán nem hallatnak magukról - de a Tiszán is nagy a mozgolódás, és mi is várunk minél több belépőt onnan is.
TOMFIS: támogatással kapcsolatosan ha van elképzelésed keress meg kérlek, a halvedo.hu-n mindent megtalálsz.

Ha kérdésetek van, nyugodtan írjatok a halvedo@gmail.com -ra.

Üdv: Csaba
2011. február 09.
Üdv!
Több veszély is fenyegeti a természetes vizek halálományát és örülök , hogy egy "ellenséggel " szembe is száltatok .
Szerintem is új halászati törvényre lenne szükség , amely figyelembe veszi az elmúlt évtizedekben történt változásokat ( víz-hal-ember) . Szükségesnek tartanám , hogy a horgász társadalom érdekeit is szem előtt tartsa a javaslat és esetleg a halászati Kft.-k és a többi halászattal foglalkozó embernek is segítsen alternatívát találni a megélhetésre .
Magyarországon akadály nélkül lehet élő , folyóvízből származó halat tavakba és külföldi folyókba rendelni . A magánkézben lévő , élő folyóval összeköttetésben lévő vízkezelők pedig pontyokat telepítenek a vizükbe számolatlanúl . PL.: Tass 2010 - apró potykák ezreit telepítették az v-VI-os vízbe .?!+!%/=
Oldalakon keresztűl lehetne még folytatni a témát , de ezt most nem szeretném .
Utolsó mondat : Ráférne az összes állami és nem állami szervezetekre egy nagy újjítás , mivel oriási gondok vannak a kiöregedett "horgász" vezetők fejében is .
Üdv! Balázs
2011. február 09.
Sziasztok!Csak ismételni tudom az elöttem szólókat.Gratulálok és sok kitartást kívánok a jövőben a munkához.Esetleg lehetne ezt az új irányt támogatni bármilyen formában?
2011. február 08.
Sziasztok!
Gratulálok a munkátokhoz,példa értékű ebben az országban!!!
üdv!Laci
2011. február 08.
Szia!
Nem tudom, és tippelni sem tudok.
De biztos vagyok benne, h mindet behajtják. Meg vannak az ehhez szükséges "eszközök"
Mindenesetre én csak az összegeket keveslem. Egy nullával nagyobbnak kéne lenniük.
Talán úgy már lenne visszatartó erejük....
2011. február 07.
Z! Ezeknek hány %-a fizeti ki a büntetést? én 10%-ra tippelek!
2011. február 07.
http://rdhsz.hu/home/index.php?option=com_content&view=artic le&id=213
2011. február 07.
Orbán István tavaly ellenőrzött engem az idénynyitó pecámon(Dunaharaszti öböl),ha jól emlékszem.:)
2011. február 07.
Sziasztok! Sajnos én is tapasztaltam halászok által jogszabályba ütköző halászatot!
Egyik barátommal, egy körös mellékágban csukáztunk úszóval késő ősszel, akikor Gyomai halászok meslenceket húztak be a vízbe, közvetlen az úszó mellé is! Azután csónakjuk dübögtetéséve, víz csapkodásával hajtották a halat a meslencbe ( tükörhálló). Természetesen méretkorlátozást nem ismertek, mert a 25 cm. csukát is eltették! Kihívtuk a helyi nyomózókat, akik ellenőrízték őket, de nem találtak nálluk semmi olyat, ami jogszabályba ütközne! Én ránézésre felsoroltam volna 5-öt!
Csónakban ittasan, a víz teljes felületét átrekesztve, Méretkorlátozást figyelmen kívűl hagyva! És ráadásúl, mikor felszólítottuk őket, hogy van e erre engedélyük, még nekik ált feljebb, hogy ez az ő vizük, és azt csinálnak amit akarnak, és mikor jönnek vissza majd ők ellenőríznek minket! Persze a társam rendő, így nem hogy ellenőrízni nem jöttek oda mikor igazolta magát, hanem még nekik ált feljebb!
Ez a baj a Halász szövetségekkel! Kizsákmányolják a vizeket, A törvény nem ellenörzi őket! Reméljük ez hamarosan megváltozik, mert így az utánnunk következő generációknak nem sok élményük lessz a horgászattal kapcsolatba!
Sok sikert minden ilyen erőfeszítéssikerességéhez!
Üdv.: Lakatos Zsolt
2011. február 04.
Sziasztok nagyon jó amit elkezdtetek remélem siker övezi az utatokat! Azomban egy dolgot nem szabad elfeledni mégpedig azt hogy a bürokrácia a jellemző hazánkra és addig amíg ez így van addig nehéz bármit is cselekedni . Kőkemény törvénymódosítás és jobb lehet a helyzet, büntetés pedig letöltendő börtön és komoly pénzbírság amellet mindent elkobozni ami a helyszínen volt autó csónak háló stb. Itt ez a lehetőség tartsunk össze és végre tegyünk valamit "magunkért" hiszen szeretnénk jövőre is halat fogni!

És az eredmény az összefogásból lehet ami sajnos nem jellemző a magyarokra :( ezen kéne változtatni mert hát egységben az erő!
üdv Zoli
2011. február 04.
Sajnos ez csak a Duna! A Tisza és más nagy folyókról szó nem esik sehol, most nem a videóra értem hanem az újságok sem írnak bővebben.
Személyesen tapasztaltam hogy a Sajón,Sajószentpéteri szakaszon a Halőr! nagyapámat és engem megbüntetett azért mert szemetes helyen horgásztunk! Pedig akkor ültünk le elődszőr oda, szemben a "dakoták" horgásztak! Hozzájuk nem mertnek szólni mert 2 helyett 12 en vannak! Legalább akinek van engedélye és törvénytisztelő neki ne szóljanak egy szót se! 2010 Évtől cserélték le az ottani ellenőröket! 'ezek szigorúbbak és miegymás....
2011. február 04.
Akár mi is lesz ebből a megmozdulásból, én már annak is nagyon örülök, hogy van két fickó, akik a nevüket adják, arcukat adják egy ilyen óriási problémához, amit az elmúlt években az illetékesek csak annyira méltattak, hogy besöpörjék a szőnyeg alá!
Bár elszomorító végignézni, hallgatni ezt a videót, örülök is egyben, hogy végre beszélnek erről az emberek. Még mielőtt elfogy az összes hal a vizeinkből...
2011. február 04.
Sziasztok! Az első rész megtekintése után hozzászóltam a filmhez, és most igazolva látom a véleményem! Csaba ugyan azokat a nehézségeket ecsetelte amiket én is: A törvények gyengesége, a kapcsolatok kihasználása, és a büntetések kiszabható mértékét úgy csűrik-csavarják , ahogy az nekik jól esik!! Csaba , ez hosszadalmas, és nehéz menet lesz! Erőt, és kitartást kívánok hozzá!
2011. február 03.
Amúgy kimondottan a Dunai ágra vagy a nagyon veszélyeztettet részekre korlátozódik esetleg idővel országosan?
2011. február 03.
Sziasztok! Még egyszer sok sikert, erős gyomrot és nagy türelmet kívánok. Főleg ahhoz, hogy a végén emlegetett szigorításokat hogyan fogjátok legyűrni a Magyar Horgászok nagy részének a torkán.. Nem lesz egyszerű.
Csabi! Talán még megvan a számom, ha az autóitok javításában, gumiszerelésben, vizsgáztatásban, stb.... ha tudok segíteni, hívjatok! Tudod a Hárosi-öbölben dumáltunk az egyesületről, még mielőtt megalakult! Teljes Önköltség nektek és aki az őrzésben részt vesz! Amiben tudok, állok rendelkezésetekre.
Amit tudok, segítek, hogy tudjatok menni, ellenőrizni!
2011. február 03.
Sziasztok igazán tetszik a kezdeményezésetek még ha nem is horgászom a Dunán,de úgy érzem ezek a problémák sajnos országos szinten jelen vannak és tenni kellene ellene.A kérdésem csupán csak annyi lenne ha Én mint hétköznapi horgász találkozok a egy adott vízen olyan horgásszal aki bizonyíthatóan a szabályok ellen cselekszik (gondolok itt a több botos használat vagy méreten aluli hal elrakására stb) mit tudok tenni .Persze ez tavakon holtágakon még meg oldható hogy jelzem a halőrnek de egy természetes vízen mint ahogy a filmben is jeleztétek nincs vagy csak nagyon kevés számú ellenőrzéssel lehet találkozni?! Ha egyszerűen videót készítek azt önmagában nem nagyon tudom felhasználni semmire.De akkor mi a megoldás? Hajrá
2011. február 03.
Sziasztok!
Egyszerüen fölháborító ami ebben az országban folyik!
Nemsoká itt a csuka tilalmi időszaka és még SEMILYEN VÁLTOZÁS, SZIGORÍTÁS NEM TÖRTÉNT!!!!Ugyan úgy folytathatják a halászok a szabad rabló tevékenységüket mint eddig!!!!
Tavaly nyáron a Tiszán még érvényben volt a harmadfokú árvizvédelmi helyzet, de a Tiszabögi halásznak(B.József), már rég kint sorakoztak a varsái a vizben!!!
A horászok ezt észrevették, szoltak az illetékeseknek,majd a halász a varsáit fölszedte, kapott egy kis ejnye-bejnyét és másnap röhögve rakta vissza a varsáit(ekkor még mindíg harmadfok volt elrendelve)!!!
Több tanu van rá!!!
Meglehetne próbálni aláírást gyüjteni a természetes vizi halászat megszüntetésére!!!
Biztos több ezer aláírás születne.

Üdv!
2011. február 03.
Nekem csak 11:24-ig tölti
2011. április 07.
Rablótanyákon 56. rész
Hozzászólások száma:
27
Szavazatok száma:
14
Pontátlag:
5
Megtekintve:
40883
2011. március 29.
Finomszerelékkel az osztrák Dunán
Hozzászólások száma:
1
Szavazatok száma:
8
Pontátlag:
4
Megtekintve:
15811
2011. március 17.
Bajnoklesen - Andy Kinder
Hozzászólások száma:
7
Szavazatok száma:
11
Pontátlag:
5
Megtekintve:
28179
2011. március 03.
Rablótanyákon 55. rész
Hozzászólások száma:
70
Szavazatok száma:
38
Pontátlag:
5
Megtekintve:
32147
2011. február 22.
Halvédők 3. rész
Hozzászólások száma:
46
Szavazatok száma:
7
Pontátlag:
5
Megtekintve:
16050
2011. február 11.
Bajnoklesen - Jamie Masson
Hozzászólások száma:
11
Szavazatok száma:
21
Pontátlag:
5
Megtekintve:
18722
2011. február 03.
Halvédők 2. rész
Hozzászólások száma:
25
Szavazatok száma:
12
Pontátlag:
5
Megtekintve:
15688
2011. január 24.
Halvédők  1. rész
Hozzászólások száma:
38
Szavazatok száma:
30
Pontátlag:
5
Megtekintve:
19392
2011. január 18.
Rablótanyákon 54. rész
Hozzászólások száma:
47
Szavazatok száma:
22
Pontátlag:
5
Megtekintve:
26143
2011. január 07.
Osztrák bajszosok nyomában
Hozzászólások száma:
6
Szavazatok száma:
20
Pontátlag:
4
Megtekintve:
15006
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »