Előnevelt csukák érkeztek a Dunába Neszmélynél és Tátnál

A Komárom Esztergom Megyei Horgász Egyesületek szövetsége az elmúlt napokban 15000 előnevelt csukát helyezett ki a neszmélyi és a táti Duna-ágakba.

Az előnevelt csukák

A Komárom Esztergom Megyei Horgász Egyesületek szövetsége a napokban 15000 előnevelt csukát helyezett ki a neszmélyi és a táti Duna-ágakba – mondta a KEMHESZ szakmai igazgatója. Schmidt-Kovács Bence elmondta, a kis csukák ragadozó életmódjának első napjai kiválóan alkalmasak új élőhelyük elfoglalásához, ugyanis vizeinkben már megtalálható a számukra nagyon fontos keszeg és küszfélék lárvája, valamint a szúnyoglárva, amin jó eséllyel megmaradnak az ivadékok.

Az előnevelt halakat 20-30 darabonként helyezték ki a búvóhelyekre, az esetleges kannibalizmus elkerülése érdekében egymástól jelentős távolságba. A megyei horgászszövetség fontosnak tartja halfajaink sokszínűségének megőrzését, így minél változatosabb faunát helyez az általuk kezelt vizekbe. A telepítéstől azt várják, hogy a kihelyezett állomány tíz százaléka felnő és a horgászok fogásainak élményévé válik.
Forrás & fotók: www.kemma.hu

Megosztás
Kategória: Hírek