Országosan újra indulhat a horgászvizsgáztatás

A MOHOSZ március 11-én az új típusú koronavírus okozta járványügyi vészhelyzet miatt kiadott eljárásrendi tájékoztatójának VIII. fejezet 41. pontjában felfüggesztett horgászvizsgáztatás április 16-tól újra indulhat.

A MOHOSZ OHSZK, mint a tárgyi közfeladat-ellátás jogosultja március 11-én előírta, hogy az állami horgászvizsgák megrendezése 2020.04.15-ig kerüljön felfüggesztésre.

A horgászvizsgáztatás 2020. április 16. napjától kezdődően a vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezésekre, különös tekintettel a helyi önkormányzati korlátozásokra – továbbá az alábbiakban felsorolt feltételek szigorú betartása mellett ismét végezhető.

A vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezések mellett a horgászvizsgáztatást lehetőség szerint kültéren

  • írásban,
  • 5 méteres védőtávolság megtartásával,
  • egyszerre legfeljebb hat fő vizsgázó részvételével,  tartható meg.

A vizsgabiztosok és a vizsgázók számára egyaránt kötelező a szájmaszk és a gumikesztyű szabályos viselése.

Jelen helyzetben a horgászvizsgáztatás újraindításának lehetősége mellett, illetőleg a korlátozottan hozzáférhető állami horgászjegy váltás okán, alternatív lehetőséget kínálhat az online ügyintézéssel váltható turista horgászjeggyel való horgászat.  A turista állami horgászjegy előzetes regisztrációt követően a MOHOSZ által üzemeltetett HORINFO rendszerben vásárolható meg.  E jegy típusról, a hozzá kapcsolódó szabályokról, a kiváltás menetéről itt olvashat részletes tájékoztatót.
Forrás: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége
(horgaszcsmszov.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek