A légvezeték közelsége miatt áramütés volt

A nyári szabadságolások ideje lassan kezdetét veszi. A koronavírus miatt a magyar családok nagy része hazánk üdülő, pihenő helyeit részesíti előnyben a nyári családi programok tervezésénél.

A horgászvizek partjain is egyre többen tartózkodnak.

Nekünk felelősségteljesen gondolkodó horgászoknak érdekünk, hogy semmi se veszélyeztesse szórakozásunkat, a horgászatot.

A vizeink környezetében vannak erősáramú távvezetékek, amelyek komoly veszélyforrásai lehetnek horgászatunknak.

Tudnunk kell, hogy a horgászok által egyre gyakrabban használt karbonszálas horgászbotok nagyon jól vezetik az áramot!

A horgászbotok markolati részén a gyártók felhívják a horgászok figyelmét arra, hogy a karbonszálas botokkal való horgászat esetén a villamos hálózat közelében és zivatar idején (villámlás) nem csak a vezeték megérintése, hanem annak megközelítése esetén is kerülhetnek életveszélyes helyzetbe, szenvedhetnek áramütést a horgászó személyek.

Sajnálatos módon így veszítettünk el egy élete teljében járó horgásztársunkat, aki a horgászvíz partján a légvezeték közelsége miatt esős időben életét veszítette.

Részvétünk a családnak!

Nyomatékosan felhívjuk horgásztársaink figyelmét arra, hogy a villamos vezetéknek karbonszálas horgászbottal való megérintéséből, megközelítéséből komoly bajok származhatnak! Vigyázzon mindenki magára, és másokra egyaránt!

Forrás & fotók: Hajdú-Bihar Megyei
Horgász Szervezetek Szövetsége
(hajdu-horgasz.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek