23 süllővel bukott le három vitorlásos horgász Balatonfenyvesen

Június 19-én délután a balatonfenyvesi kikötőben három férfinél összesen 23 db süllőt találtak a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei, melyből 20 db-ot illegálisan próbáltak eltulajdonítani, ugyanis mindösszesen 3 db-ot könyveltek el fogási naplójukban.

Az ellenőrzést hosszas, többszöri megfigyelés előzte meg. A három férfi vitorlásról horgászott Balatonfenyves térségében. Miután kikötöttek, az autójukba való bepakolás közben kezdték meg intézkedésüket a halőrök. Gyorsan kiderült, hogy a magukkal cipelt hűtőtáskákban és vödörben nem üdítőital, hanem 23 db süllő volt. K. J. magyar állampolgár ebből 12 db megfogását ismerte el, melyből fogási naplójába egy darabot sem vezetett be. Két külföldi vendége (K. F. és C. B.) fogott további 5 illetve 6 db-ot, de ők is csak 1 illetve 2 db-ot könyveltek el fogási naplójukban. Mivel a K. J. által eltulajdonítani kívánt mennyiség értéke elérte a bűncselekményi határt, a „horgászokat” a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Fonyódi Rendőrőrsére állították elő. 

Az eset kapcsán K. J.-nek büntetőeljárás keretében, bíróság előtt kell felelnie a bűncselekmény elkövetéséért, ezen túl várhatóan mindhármójukat eltiltással és halvédelmi bírság kiszabásával fogja büntetni az illetékes halgazdálkodási hatóság. 

A kirívó szabályszegések miatt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. mindezeket még megtoldja a balatoni területi jegy váltástól való hosszabb eltiltással is.

02
03
04
05
02 03 04 05

Forrás & fotók: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek