Tisza-tavi halőri jelentés

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. halőrei az elmúlt héten folyamatosan ellenőrizték a Tisza-tó parti és a csónakos horgászait, emellett nagy figyelmet fordítottak az öblítőcsatornák zárása miatt nehezen megközelíthető belső területek megfigyelésére is.


A sekély és enyhén áramló vizű belső területeken a növényzet egyre inkább eluralkodik, a víz felszínén és a felszín alatt is.

A tiszai árhullám a hét elején tetőzött, a vízhozam jelentősen csökkent, de a víz továbbra is hordalékos. Az apadás azonban folytatódott, a hét végén Tiszafürednél megközelítőleg 40 centiméterrel volt alacsonyabb a vízállás. A folyón továbbra is a harcsahorgászok próbálkoztak pergetéssel, egyre kevesebb sikerrel. Véleményük szerint az apadó víz negatívan befolyásolta a halak kapókedvét.

A parti horgászok szerint is visszaesett a kapások száma, de voltak olyan partszakaszok, ahol szép pontyokat csaltak horogra. Keszegféléket, kárászt és törpeharcsát továbbra is szépen fognak.

Az ellenőrzések alapján elmondható, hogy a horgászok többsége szabálykövető. A hét folyamán a halőrök inkább csak figyelmeztettek, egy esetben kezdeményeztek feljelentést a helyi horgászrend megsértése miatt.

Forrás & fotók: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
(sporthorgasz.eu)

Megosztás
Kategória: Hírek