Tisza-tavi halőri jelentés

A Tisza-tavon is beköszöntött a forró nyár. A halak viselkedése, táplálkozása is ennek megfelelően változott. A perzselő napsütésben, a sekélyebb vizeken a legtöbb halfaj a növényzetben az árnyékot, hűvöst keresi.

A kora reggeli és késő délutáni órákban több horgász sikeresen csalt horogra szép harcsát, pontyot és süllőt is. A növényzet szélében portyázó kisebb balinból műcsalival sikeresen lehet fogni.

A Tisza átlátszósága jó, vízhozama jelentősen csökkent. A folyón horgászó békéshalasok sikeresen fogták a keszegféléket, és több nagytestű pontyot is szákoltak. A pergetőhorgászok balint és kősüllőt fogtak.

Az elmúlt héten a Tisza-tavi halőrök szolgálati óráinak száma 284 volt. A halőrök folyamatos ellenőrzéseket végeztek a vízparton és csónakból a tó teljes területén. A horgászok szabálykövetőek voltak, senki ellen nem kellett feljelentést kezdeményezni halvédelmi jogsértés miatt.

Az öblítőcsatornák műtárgyai közelében szép számmal összegyűltek a rablóhalak. Felhívják a horgászok fegyelmét arra, hogy a Tisza-tavi horgászrend 12. pontja értelmében az öblítőcsatornák, az Aponyháti-csatorna és a Kis-Tisza műtárgyainak 50 méteres körzetén belül horgászni és távolabbról behorgászni is TILOS. Ennek megsértése minden esetben jogosulatlan horgászatnak minősül, és feljelentés kezdeményezésével jár.

Forrás & fotók: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
(sporthorgasz.eu)

Megosztás
Kategória: Hírek