Varsával halászott horgászat közben a Balatonon

Ismét orvhalász eszközöket találtak a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei Balatonkenesén, egy magántelekhez kapcsolt stéghez rögzítve.

Szombat éjszaka, csónakos ellenőrzés közben bukkantak a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei egy horgászra, aki a saját, vízparttal és csónakkikötővel rendelkező telkéről, két bottal horgászott. A horgász engedéllyel rendelkezett, egyik készséggel ragadozó halra, a másik bottal pedig békés halra horgászott. Miközben a stégen körülnéztek a halőrök felfedezték, hogy a partról épített stégének a bejárójáról, egy 65cm hosszú, 35cm átmérőjű varsát helyezett a vízbe, amelybe csalétekként kenyeret rakott. Az ellenőrzött személy a telkére benyúló, körülbelül hetven négyzetméteres csónakkikötőjének a sarkában pedig, a szomszéd telekkel határos drótkerítésről, egy második, 70cm hosszú, 40cm átmérőjű varsát helyezett el.

Az így horgászból orvhalásszá váló személy elismerte, hogy ő használta mind a két halász eszközt, amelyekkel elmondása szerint csupán csalihalat szeretett volna fogni magának. A halőrök értesítették a rendőrséget, akik eljárást indítottak orvhalászat miatt.

02
03
04
05
06
07
08
02 03 04 05 06 07 08

Forrás & fotók: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek