Horgászati korlátozás a Kis-Balatonon szeptember 9-én!

Az alábbiakban a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. közleményét olvashatják a Kis-Balaton északi részén elrendelt horgászati tilalommal kapcsolatban.


„Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Kedves Horgásztársakat, hogy 2020. szeptember 9-én 08:00-16:00 között, a Kis-Balaton alább részletezett északi részén katasztrófavédelmi gyakorlat miatt horgászati tilalmat rendelünk el.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság levelében kérte Társaságunkat a horgászati korlátozásra. A levélben kifejtették, hogy a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezet koordinálásával országos katasztrófa-elhárítási együttműködési gyakorlatot szervez. A gyakorlat egyik mozzanata a Kis-Balaton 7512-os számú úttól északra eső részén, az ún. Bárándi Víz területén kerül lebonyolításra. A helyszínen a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az érintett társszervek bevonásával vízminőség védelmi, valamint vízkár elhárítási feladatokat hajt végre.

A fentiek okán tehát: 2020. szeptember 9. napján 08:00-16:00 óra között tilos horgászni a Kis-Balaton I. számú tárózón a Zalavár és Zalaszabar közötti út mindkét oldalán és a régi Zala-meder keleti partján a Bárándi-patak befolyásától a zalavári híd alatt 50 m-re lévő sorompóig. A korlátozás a Kányavári-sziget és a Babos-sziget horgászati lehetőségeit nem érinti.

Kérjük a Kedves Horgásztársak szíves megértését és együttműködését a közérdekű gyakorlat sikere érdekében!”

Forrás: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek