Közlemény az új típusú koronavírus okán elrendelt őszi járványügyi készültségi időszak horgászsport eseményeiről (I.)

Hatályos: 2020.09.01-től

Tekintettel a COVID-19 valószínűsíthető második hulláma okozta bizonytalan helyzetre, valamint a Kormány a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló, szeptember hónapra vonatkozó 408/2020. (VIII.30.) rendeletére és az EMMI szeptember 1-jei keltezésű tájékoztatására a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól és a felmentési lehetőségekről a MOHOSZ, mint országos sportági szakszövetség az alábbiakat rendeli el:
1. A hazai, országos és területi versenynaptárakban megtervezett horgászsport események, versenyek 200 fős teljes (sportoló, segítő, technikai munkatárs együtt) létszámig továbbra is megtarthatók.
2. A VI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) megrendezése tárgyában a szervező Tematik-Kabel Kft., a halgazdálkodási hasznosító Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a MOHOSZ augusztus 31-én külön közös közleményt adott ki, ennek keretében a megrendezésről szóló döntést legkésőbb 2020. október 1. napjáig elhalasztotta.
3. A VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) tárgyában a MOHOSZ a megrendezésről szóló döntést legkésőbb 2020. szeptember 15. napjáig elhalasztotta.
4. A MOHOSZ kinyilvánítja, hogy valamennyi megkezdett országos bajnokságot teljes fordulós lebonyolítással be kíván fejezni, illetve a még meg nem rendezett bajnokságokat a kiírásoknak megfelelően le kívánja bonyolítani.
5. Ennek érdekében az országos bajnokságok esetében az OHSZK a Horgászsport Szakszövetségi Iroda és az OVHB részére minden önálló sportrendezvényre előírja az adott rendezvényre vonatkozó, a COVID-19 vírus fertőzés továbbterjedését megakadályozó óvintézkedéseket tartalmazó, valamennyi résztvevő számára kötelező érvényű szabályzat kiadását és a végrehajtás helyszíni ellenőrzését, az alábbi kötelező szabályozási elemek alkalmazása mellett:
a) előzetesen kitöltendő és leadandó résztvevői (OHSZK által elkészített) nyilatkozat arról, hogy az adott személy részére karantén nem került elrendelésre, továbbá jelenleg a részvétele nem jelent egészségügyi kockázatot,
b) biztosítandó a többszörös fizikai érintést elkerülő sorsolási technika alkalmazása,
c) legalább 5 méteres védőtávolság biztosítása a versenyzők, illetve 10 méteres védőtávolság biztosítása a párosok, csapatok között,
d) az eredményhirdetéseknél az aktuális járványügyi szabályozási helyzetnek megfelelő, lehető legkisebb szociális érintkezés biztosítása,
e) hivatkozás az aktuális eljárásrendi tájékoztató kötelező alkalmazására.
6. A MOHOSZ, illetve a versenyszervező az országos versenynaptárban szereplő versenyek esetén fenntartja a jogot a testhőmérséklet mérésére, lázas állapot esetén a verseny színhelyére történő beléptetés megtagadására.
7. A MOHOSZ 2020. évi, szeptember 1-jétől hatályos országos rendezvény- és versenynaptárában nem szereplő horgászversenyek, mint sportrendezvények a jelen eljárásrendi tájékoztató előírási keretei között általánosan megtarthatók azzal, hogy az óvintézkedések biztosítása és a végrehajtás helyszíni ellenőrzése a versenyszervező feladata és felelőssége.
8. A MOHOSZ kijelenti, hogy 2020. szeptember 30. napjáig nem ad ki meghívólevelet külföldi sportoló részére és nem támogatja a magyar csapatok külföldön történő versenyzését.
9. Jelen tájékoztatót a MOHOSZ weblapján haladéktalanul közzé kell tenni.
10. Jelen tájékoztató a kiadása napjától annak módosításáig, vagy visszavonásáig hatályos.
11. A MOHOSZ valamennyi, ezen tájékoztatót érintő változásról, vagy a tájékoztató hatályon kívül helyezéséről a weblapján és Facebook elérhetőségén keresztül, valamint körlevél keretében is haladéktalanul értesíti a horgászszervezeteket, illetve a HORINFO rendszeren keresztül a regisztrált, egyéni e-mail címmel rendelkező horgászokat.
12. A MOHOSZ OHSZK elrendeli, hogy az aktuális lapzárta időpontjában érvényes tájékoztató és a versenynaptár a Magyar Horgászban, mint a MOHOSZ hivatalos lapjában az 1. pont szerinti járványügyi készültségi, vagy egyéb elrendelt korlátozási időszak alatt minden lapszámban teljes terjedelmében közlésre kerüljön.
13. A tájékoztató tárgyában felmerülő kérdések megválaszolása tekintetében az Igazgatási és Szervezési Osztály vezetőjét a titkarsag [KUKAC] mohosz [PONT] hu címen lehet elérni, s a válaszadásra a küldő mail címre 2 munkanapon belül sor kerül.

Kérjük és megköszönjük szíves együttműködésüket! Továbbra is vigyázzunk egymásra!

Jó egészséget kívánva:

Dr, Szűcs Lajos megbízásából Dr. Dérer István főigazgató

Budapest, 2020. szeptember 01.

Forrás: Magyar Országos Horgász Szövetség

Megosztás
Kategória: Hírek