Őrizetben a haltolvaj – lopás a megalapozott gyanú

Tíz napon belül háromszor érték tetten a nagykanizsai férfit.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság körzeti megbízottai 2020. augusztus 17-én délután Nagykanizsán, az Erdész utca végében található Bakónaki patakban egy haltartó hálóban nagyobb mennyiségű pontyot találtak. A rendőrök a közelben intézkedés alá vontak egy 47 éves helyi férfit, aki elismerte, hogy a halakat ő halászta ki a patakból és azokat értékesíteni kívánta. Az egyenruhások a férfit elfogták, majd előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki lopás elkövetése miatt.

Két nap múlva, a déli órákban a nagykanizsai mezőőrök tetten értek egy férfit, aki merítőszákkal a Csónakázó tó kifolyójánál, szintén a Bakónaki patakból tükörpontyokat és tőpontyot halászott ki. A kiérkező rendőrök igazoltatták a férfit, és megállapították, hogy a lopást ugyanaz a személy követte el, akit pár nappal korábban tetten értek.

Harmadik alkalommal 2020. augusztus 26-án délelőtt is lebukott a férfi, amikor a mezőőrök nagy mennyiségű halat találtak nála, amit szintén a Csónakázó tó kifolyójának közelében, a Bakónaki patakból halászott ki. A helyszínre érkező rendőrök a férfit elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt nagy mennyiségben kerültek ki halak a Csónakázó tóból a Bakónaki patakba, ami könnyű pénzszerzés lehetőségét sugallja. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az ellopott hal mennyiségétől függően a tolvaj akár letöltendő szabadságvesztéssel is büntethető!

Forrás: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság
(www.police.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek