Nem drágulnak jövőre a balatoni horgászjegyek

Az idei áron válthatják majd ki a horgászok jövőre a területi horgászjegyeket– írja honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Az idei éves jegyek 2021. január 31-ig érvényesek.


A horgászokat a jövő évre tervezett horgászrendi változásokról év végén tájékoztatja a halgazdálkodási társaság, ehhez idén egy kis türelmet kérnek az érintettektől. Ahogyan arról a balatonihal.hu-n beszámolnak a társaság által javasolt változtatásokat már véleményeztették a Balaton körül érintett horgász szervezetekkel. Azonban formai és strukturális változásokat is végrehajttak a horgászrenden, amelyeket a 2013. évi CII. törvényben, és a hozzá kapcsolódó 133/2013. (XII. 29.) VM rendeletben végrehajtott módosításoknak, továbbá a hamarosan bevezetésre kerülő MOHOSZ Országos Horgászrend vonatkozó előírásainak megfelelve építenek be a szabályozásba.

Mint írják, a balatoni horgászatot mindez nem befolyásolja, mert a 2020. évre kiállított balatoni éves jegyek, valamint a Balatoni Horgászrend is érvényes 2021. január 31-ig. Akik időszaki (24 órás, 72 órás, 10 napos) jegyet szeretnének váltani a Balatonra, 2021. január 31-ig még a 2020. évre kiállított állami jegyek birtokában is megtehetik. 2021-es éves balatoni területi jegy csak abban az esetben váltható, ha a horgász már rendelkezik 2021. évi állami horgászjeggyel.

Fontos információ még, hogy a fogási naplókat 2021-ben is február 28-ig kell leadni valamely állami jegyértékesítő szervezetnél (jellemzően horgász egyesületek). A BHNP Zrt. nem tudja befogadni a fogási naplókat, mert nem ilyen szervezet- tájékoztat a balatonihal.hu.

Forrás: hirbalaton.hu

Megosztás
Kategória: Hírek