Orvhalászokat értek tetten a BHNp Zrt. halőrei Balatonmáriafürdőn

2021. január 28-án az esti órákban, két hálós orvhalászt értek tetten a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei Balatonmáriafürdőn, amikor egy 100 méter hosszú halászhálót helyeztek el a Balatonban.


2021. január 28-án Balatonmáriafürdőn, este 19 óra körül a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hivatásos halőr munkatársai, egy vízi polgárőrrel közösen, tetten értek két helyi lakost, amint halászhálót tettek le a Balatonba.

A páros már korábban felkeltette a halőrök figyelmét, de a körülmények ekkor játszottak a halőrök kezére, hiszen az orvhalász páros korábban már többször is terítékre került, így kifejezetten óvatosak voltak. Orvhalászati tevékenységük már legalább tíz évre nyúlik vissza, külön-külön már nem egyszer kerültek tettenérésre. Ami nehezítette jelenlegi tetten érésüket az, hogy vízre szállás előtt gondosan ellenőrizték a környéket és jól ismerték a halőrök járműveit, nem különben a halőröket. Szerencsére csütörtökön este elkerülte figyelmüket a halőrök jelenléte és egy csónakkal a Vitorlás utca végétől indultak ki a vízre. A háló vízbehelyezése után pedig egy másik partra merőleges utca végében kötöttek ki. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai egyaránt figyelték őket egy, a nádasban megbújó csónakból és a partról. A parton lévő halőrök a vízi figyelők iránymutatása alapján várták az orvhalászokat, akik a háló vízbehelyezése után kötöttek ki. A rendőrség értesítése után először a Marcali Rendőrkapitányság járőrei, majd a Vízirendészet járőrei is a helyszínre értek, miközben a halőrök megkeresték a vízbe helyezett hálót. A 100 méter hosszú, 2 méter magas, 7*7 cm szembőségű hálót a partra merőlegesen helyezték el, de abban nem találtak halat, igaz összesen mintegy órát lehetett a vízben.

A kaland végén az orvhalászokat a Fonyódi Vízirendészeti Rendőrőrsre állították elő, majd ellenük orvhalászat vétsége miatt büntető eljárást indítottak.

Forrás & fotók: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek