Gereblyéző orvhorgászokat értek tetten a halőrök

Az idei tél enyhe, csapadékos időjárása kedvez a kisebb tiszai áradások kialakulásának. Ez mozgásra készteti a telelő halakat, melyek az erősen felgyorsult, hordalékos víz elől igyekeznek a nyugodtabb partközeli langókban, visszaforgókban menedéket keresni. Az ilyenkor kiszolgáltatottabbá váló, dermedt uszonyosok nemcsak a ragadozók figyelmét kelthetik fel, de az orvhorgászokét is.


A szabálytalankodók kedvelt módszere ekkor a gereblyézés. Tudják ezt a halőrök is, és megkülönböztetett figyelemmel járják a folyót. Így történt ez a legutóbbi árhullám idején is, amikor a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. két halőre illegális tevékenységre utaló nyomokat talált. A terület több napig tartó megfigyelése után két, a hatóság számára ismert poroszlói és tiszafüredi személyt sikerült tetten érni. Az akciót nem siették el, nehogy az elkövetők idő előtt megszabaduljanak valamely bizonyítéktól. Videófelvételeket készítettek és rendőrségi segítséget is kértek az elfogáshoz. A meglepett gereblyézők harcsát és busát zsákmányoltak, ellenük eljárás indult.

Az árhullám épphogy levonult, a folyó ismét áradni kezdett. A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai kérik a horgásztársakat, hogy amennyiben szabálytalanságot észlelnek, tájékoztassák halőreiket a +36 (70) 316-1979-es telefonszámon!

A kiemelt kép illusztráció
Forrás & fotók: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
(sporthorgasz.eu)

Megosztás
Kategória: Hírek