Petíció az egyéni éjszakai horgászat engedélyezéséért a kijárási tilalom alatt

2020. november 11-én 0 órától lépett hatályba, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó kormányrendelet, amiben este 8 és hajnali 5 között kijárási tilalmat vezettek be az ország területére.


A koronavírus-járvány miatti szigorításokhoz igazodva a Magyar Országos Horgász Szövetség megalkotta a saját rendelkezését, melyben arról tájékoztatta a horgászokat, hogy este 7 és reggel 5 óra között az éjszakai horgászat sem engedélyezett.

A döntés már akkor felháborította a horgásztársadalmat, melynek tagjai végső elkeseredésükben a peticiok.com weboldalon most aláírásgyűjtést indítottak az egyéni éjszakai horgászat engedélyezéséért a kijárási tilalom alatt.

A kérelmezők azzal érvelnek, hogy egy horgász egymagában vagy a közeli hozzátartozóval való horgászat során nincs magasabb veszélyfaktornak kitéve, mint bármely más sportoló!

Amennyiben nem veszik be a horgászatot az egyéni sporttevékenység közé, akkor kérik az engedélyük időarányos pénzbeli megtérítését, mert mint írják azt ők kifizettük a MOHOSZ-nak és nem az időkorlátozásra fizettek.

Forrás: magro.hu

Megosztás
Kategória: Hírek