Hatalmas harcsát fogtak Magyarlukafán

A Baranya megyei Magyarlukafán ekkora harcsát még nem fogtak a horgászok.


Régi hagyománya van a horgászatnak a Baranya megyei Magyarlukafán, ahol a helyi horgásztavakat kezdetben a mozsgói tsz üzemeltette, majd a rendszerváltáskor az aktív helyi horgászok létrehozták a magyarlukafai egyesületet, és azóta ők gondozzák a tavakat, írta a Bama alapján a Sokszínű Vidék.

A tó észak-dél fekvésű 3 különálló tóból áll, ebből 2 horgászható. A vizek náddal övezett partszakaszát erdők, szántóföldek és a vadállományáról is híres Zselici-dombok veszik körül. A gyönyörű környezetben található halastavakban rengeteg halfajta található, köztük harcsák is.

Április 4-én, vasárnap az egyesület egyik tagja, Görgényi Péter esti horgászatra indult, és kitartó várakozás után hétfő hajnalban nagy kapása kerekedett.

Közel félórás fárasztás után sikerült kiemelni a tóból egy kapitális halat. A harcsa 211 centiméter hosszú, 111 centiméter kerületű és 88 kilogramm súlyú volt, ezzel tórekordot állított fel Magyarlukafán.

Idén már három óriás harcsát fogtak a tavon, amik szintén kétméteresek voltak, ám a mostani fogás túltett mindegyiken – írta a portál.

Forrás, fotók forrása: berek.hu

Megosztás
Kategória: Hírek