A SUZUKI MIKROMŰANYAGOKAT GYŰJTŐ KÉSZÜLÉKNEK FOGADTATÁSA

A Suzuki 2020. október 1-én bejelentette, hogy egy mikroműanyagokat gyűjtő készüléket fejleszt hajómotorjaihoz. Szinte már a bejelentés percétől kezdve érkeztek cégünkhöz visszajelzések a világ minden tájáról.

Olaszországban 44 különböző sajtótermék tett említést fejlesztésünkről; ezekben a technológia egyszerűségét és zsenialitását hangsúlyozták. Európa-szerte számos pozitív hangvételű cikk számol be a fejlesztést, például egy svájci cikk szerint „mindenképpen nagyon jó, sikeres ötlettel” gyarapodtunk. Thaiföldön a négy legnagyobb sajtóorgánum is közölt beszámolót a készülékről. Az Egyesült Államokban a Soundings Trade Only című mértékadó hajózási oldal egy teljes cikket szentelt a készülék részletes ismertetésének. Számos márkakereskedő jelentkezett, hogy részt vennének a készülék tesztelésén, és a Suzuki hajómotorjain tesztüzembe állítják a készüléket. Az újdonsággal kapcsolatos pozitív visszajelzések mennyisége minden várakozásunkat felülmúlta. Megtisztelő számunkra, hogy nemcsak a hajózási iparági, de az általános sajtóoldalak is hírt adtak készülékünkről. Most hadd szóljunk néhány szót a Suzuki Clean Ocean Projekt nevű kezdeményezésünkről. Csatlakozzon hozzánk Ön is, és segítsen megvédeni a tengeri környezet tisztaságát!

A Suzuki Clean Ocean Projekt  
A 2020-ban, a tengerpartok megtisztítását célzó akciónk kezdetének 10. évfordulóján indítottuk el a Suzuki Clean Ocean Projektet. Mivel a tengerekbe kerülő műanyag hulladék egyre súlyosabb és égetőbb problémát jelent, legfőbb ideje, hogy megvizsgáljuk, mit tehetünk környezetünkért és jövőnkért. A projekt népszerűsítése vállalatunk hármas célkitűzésének keretében zajlik: a tengerbe jutó műanyagszennyezés elleni harc jegyében folytatjuk „Clean up the World” kampányunkat, csökkentjük a felhasznált műanyag csomagolóanyagok mennyiségét, és gyűjtjük a tengervízbe került mikroműanyagokat.

A mikroműanyagok gyűjtését végző eszköz
A nem megfelelően összegyűjtött műanyag hulladékból folyamatosan hatalmas mennyiségek kerülnek a tengerekbe. Ezek a lebomlási folyamat során a természeti környezetben mikroműanyagokká esnek szét, és egyre nagyobb veszélyt jelentenek a vízi ökoszisztémára. A probléma kezelése során hajómotorjaink szerkezetéből indultunk ki, amely működés közben a motor hűtéséhez több tonnányi tengervizet áramoltat keresztül a motoron, majd visszajuttatja a vizet a tengerbe. Kifejlesztettünk egy eszközt, amely kiszűri a hűtéshez használt vízből a mikroműanyagokat. Az eszköznek köszönhetően a vízfelszínen lebegő műanyagszennyeződés összegyűjtéséhez csak működtetni kell a hajómotort. A készülék egyszerűen felszerelhető a hűtőrendszer kifúvó oldali csövére. Az eszköz a motor teljesítményére nincs hatással, hiszen csak a visszaáramoltatott vizet szűri meg, amelyet már felhasználtunk a motor hűtésére. Japánban végzett vizsgálataink azt mutatták, hogy a szűrőbetétben maradó anyagok jelentős mennyiségű mikroműanyagot tartalmaznak. Kutatásaink más országok vizeire is kiterjednek, és ezek eredménye alapján további fejlesztések várhatók. Terveink szerint a készülék hamarosan hajómotorjaink opcionális tartozéka lesz, a későbbiekben pedig az alapfelszereltség részévé tesszük.

A Suzuki távlati céljai  
A Suzuki Marine csapatának célja, hogy megtisztítsuk tengereinket, és ezen keresztül hozzájáruljunk a felhőtlen hajózási élményhez. Hiszünk abban, hogy kezdeményezésünk nyomán bolygónkon apránként mindenhol tisztább tengeri környezetet érhetünk majd el. Az Ön segítségével ez a változás még hamarabb bekövetkezhet. Az óceánok megtisztítása érdekében a Suzuki Marine csapata folytatja a Suzuki Clean Ocean Projekt népszerűsítését, és számít minden hajózást kedvelő személy közreműködésére. Ha a Suzukival együtt Ön is tenne természeti környezetünkért, a lehetőségekről érdeklődjön a legközelebbi Suzuki Marine Márkakereskedőnél.

Megosztás
Kategória: Hírek