MOHOSZ közlemény – 210420

A mai napon felkereste a MOHOSZ Központját Potocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke. Az Országgyűlésben az éjszakai horgászat kérdéskörét felvető képviselői felszólalás adta az egyeztetés apropóját, melyen a MOHOSZ részéről dr. Szűcs Lajos elnök, dr. Dérer István elnökhelyettes, OHSZK főigazgató, Szári Zsolt elnökségi tag, BHN Zrt. vezérigazgató és Csizmár Erika OHSZK igazgató vett részt.

A MOHOSZ vezető tisztségviselői részletesen tájékoztatták Képviselő Asszonyt a veszélyhelyzet jelen és elmúlt időszakában tett horgászszövetségi intézkedésekről, valamint általánosan a magyar horgászat és a Balaton halgazdálkodása helyzetéről. A tárgyszerű, elfogulatlan tájékoztatás jegyében a találkozón ismertetésre kerültek az éjszakai horgászat tárgyában februártól megfogalmazott, nyilvánosságra hozott MOHOSZ javaslatok és alternatívák, valamint a jelenlegi, 3,5 millió fős átoltottsághoz kötött javaslat is.

A horgászszövetségi vezetők ismételten rögzítették, hogy az éjszakai horgászat kontrollált, fokozatos visszavezetését a MOHOSZ már 2021 elején kezdeményezte, továbbra is kéri és támogatja, s a szabályozási lehetőségeket, amelyeket a járványügyi szakemberek számára átadásra kerültek. A kért intézkedések hatósági oldalról is jól ellenőrizhetők, a hatályos gyülekezési, távolságtartási szabályok betartásával lokálisan a területi megosztottság miatt nem emelik a járványügyi kockázatot, ugyanakkor közhangulati és rekreációs oldalról egyaránt, okvetlenül hasznosak.

A MOHOSZ jelezte, hogy továbbra is nyitott a parlamenti pártok képviselőivel a szakmai alapú, konstruktív együttműködésre, az információk megosztására, ugyanakkor a kommunikációban mindenkitől kéri a dokumentált horgászszövetségi intézkedések, szakmai álláspontok egyidejű, objektív bemutatását is a horgászok hiteles tájékoztatása érdekében.

Dr. Szűcs Lajos elnök, MOHOSZ

Dr. Dérer István főigazgató, MOHOSZ OHSZK

Budapest, 2021. április 20.

Forrás: Magyar Országos Horgász Szövetség
(mohosz.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek