Több, mint félmillió pontyivadékkal gazdagodtak Csongrád-Csanád megye horgászvizei

2021. június 24-én ivadék korosztályú pontyok érkeztek a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége által kezelt horgászvizekbe.


A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége ezúton tájékoztatja a Csongrád-Csanád megyei horgászokat, hogy 2021. június 24-én – a hónap legmelegebb napján – 2,5 cm átlagméretű, életerős pikkelyes (biharugrai tájfajta) pontyivadékok kihelyezését végezte a szövetség halőri csapata.

Az embert próbáló időjárásban – nem kis kockázat mellett – sikeresen vízbe érkeztek a pontyivadékok, köszönhetően a halőri csapat felkészültségének és alaposságának. 

A halászatot a lehető legkorábban kezdték meg (segítséget nyújtva) az Aranykárász Bt. ördöngősi tógazdaságában; majd a számolás és rakodás után a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének halszállító tehergépjárművével az összes tervezett telepítési helyszínre biztonságosan elszállították az apró pontyokat. 

Első telepítési helyszín az Akolszögi Holt-Tisza partja volt, majd a mindszenti komp lejáró, a Tisza folyó bal partján. Ezt követően a Mártélyi és a Körtvélyesi holtágakba kerültek az apró pontyok, ahol a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal megyei halászati felügyelője is megtekintette a telepítést. A Tisza és a hullámtéri vizek után a mentett oldali – zárt – horgászvizek következtek: Algyői-főcsatorna, Atkai- és Gyálai holtágak, majd a Maty-ér.

Összesen 562 500 db ivadék került kihelyezésre:

Forrás & fotók: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége
(hecsmsz.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek