Helyi horgászrend lépett életbe a szigligeti és a balatongyöröki mólókon

Nemrégiben jelent meg a hír, hogy egyes északi parti kikötőmólókon horgászatot tiltó táblákat helyezett ki az üzemeltető. A Balatoni Hajózási Zrt. és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetősége egyeztetett a kialakult helyzetről és az alábbiakban kifejtett kompromisszumos megoldásról sikerült megegyezniük.


A korábban kifejtett, egyes horgászok magatartásából eredő problémák 4 db északi parti kikötőt érintettek: Balatongyörök, Szigliget, Badacsony és Révfülöp mólóit. A múlt szerdai egyeztetésen a tárgyaló felek úgy határoztak, hogy ezek közül a két leginkább problémás balatongyöröki és szigligeti móló esetében helyi horgászrendet vezetnek be. Ennek legfontosabb rendelkezése, hogy a hajózási főszezont jelentő két nyári hónapban (07.01-08.31.) 10:00 és 23:00 között tiltott, míg azon kívül engedélyezett a horgászat. Ez jelentős engedménynek számít a horgászok szemszögéből nézve a korábbi általános tiltáshoz képest. Az említett két helyszínen kívül a többi balatoni kikötőben nem változik meg a korábban megszokott gyakorlat. A horgászatot tiltó táblákat július 12-től az új, helyi horgászrendet tartalmazó táblák váltották fel. (A tiltó tábla Badacsonyban is eltávolításra került.)

A két cég vezetősége egyetértett abban, hogy néhány renitens viselkedésű egyén miatt nem helyes a szabálytisztelő többség büntetése. Akik viszont az alább is olvasható két helyi horgászrend szabályozása ellen vétenek, szigorú büntetésre és a balatoni területi jegy bevonására számíthatnak! 

Mindezeken túl a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tisztelettel kéri a Kedves Horgásztársakat, hogy a többi, külön szabályozás alól egyenlőre mentesülő kikötőmólón is csak a hajóforgalom zavarása, akadályozása nélkül horgásszanak, ne szemeteljenek és alkalmazkodó magatartással törekedjenek a békés egymás mellett élésre a kikötőt használó hajósokkal és járókelőkkel!

Forrás & fotók: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek