Balatoni halőrzési beszámoló 2021. július

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. az alábbiakban osztja meg a július folyamán szerzett halőrzési tapasztalatait.


Változatos időjárású hónapon vagyunk túl. A rekkenő hőségtől a hirtelen támadt viharokig szinte minden előfordult. A meleg vízben inkább a strandolók száma növekedett, de ennek ellenére is ötvenhét horgászóval szemben kellett hivatásos halőreinknek intézkedni.

Júliusban érezhetően emelkedett a vendégek száma a Balatonon, halőreink a megszokott arcok mellett sok vendéghorgásszal találkoztak. Szerencsére az előző hónaphoz képest (72), jelentősen csökkent szabályszegések száma, júliusban 57 alkalommal készítettünk feljelentést szabályszegő horgászokról.

Tizenhat ember úgy kezdett horgászni, hogy se állami jegye, se területi jegye nem volt, közülük egy fő ráadásul behúzva tette. Érdekes módon szintén 16-an voltak, akiknél „csak” a területi jegy hibádzott, közülük ketten úgy alkalmazták a behúzós módszert, hogy arra jogosító területi jegyet nem váltottak.

A fogási napló vezetésének szabályait tízen sértették meg.  Kilencen horgásztak egyszerre három horgászbottal, egy ifjúsági horgászjegyes pedig az engedélyezett egy helyett két horgászbottal. Őrizetlenül egy horgász hagyta a felszereléseket.

Négy ember tartott meg méreten aluli halat, közülük egy a fogási naplóját sem vezette megfelelően. Ketten más horgászrendi szabályt szegtek.”

Forrás & fotók: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek